Haber Artık Ona "Sadece Bir Android" Demeyin

Sefa Göregen

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
78
Google Pixel 10 Serisi İncelemesi: Artık Ona "Sadece Bir Android" Demeyin
Pixel 10, Pixel 10 Pro ve Pixel 10 Pro XL, dış görünüşlerinden yazılım deneyimine kadar Apple’a her zamankinden daha çok benziyor. Bu hem bir övgü hem de bir eleştiri olarak algılanabilir. Eski Nexus döneminin uygun fiyatlı, kullanıcıya bolca müdahale alanı tanıyan telefonlarını özleyenler için Google’ın yeni rotası biraz uzak görünebilir.

Kamera ve Güçte İyileştirme Var
2.png
Pixel 10 modelleri, belki de piyasadaki en iyi mobil kameralara sahip. Performans tarafında da bir miktar artış söz konusu. Fakat tasarım açısından Google, geçen yıl tanıttığı Pixel 9 ile başlattığı çizgiyi devam ettiriyor. Pixel 10 serisi, küçük dokunuşlarla güncellenmiş olsa da radikal bir değişim sunmuyor.

Pixel 10 serisi, alüminyum gövde ve Gorilla Glass Victus 2 cam kullanılarak üretilmiş. Standart Pixel 10 modeli, mat metal çerçeve ve parlak arka panelle geliyor. Pro modellerinde ise tam tersi bir tasarım tercih edilmiş, parlak kenarlar ve mat arka yüzey.

Google, yeni modellerde yapay zekâ özelliklerini ciddi oranda artırdı. Ancak bu yeniliklerin tamamı kullanıcılar tarafından yoğun şekilde kullanılacak mı, orası biraz muamma.

Pixel 10 Serisi Güçlü Ama Temkinli
Pixel 10, Pixel 10 Pro ve Pixel 10 Pro XL; kamera kalitesi, yazılım entegrasyonu ve donanım kalitesi açısından güçlü cihazlar. Ancak tasarım anlamında cesur bir adım atılmamış ve bazı değişiklikler kullanıcıları ikiye bölebilir.

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
268
neresi benziyor apple taklit etmese görünümleri farklıydı...

Dmryk42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben uzun yıllarca bir Iphone kullanıcısı olarak incelediğimde ;
Kullanıcılara merak kapısı aralayacak ve onları etkileyecek bir modelin olduğu kanısındayım.Bambaşka bir seviye olacağını düşünmekteyim.

Son düzenleyen moderatör:

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
bu telefonun, hatta bu telefonla birlikte samsung'un da yavaş yavaş iphone'a benzemeye çalıştığını görüyorum.

pixel 10 telefonu, iphone kullanıcılarını android'e çağırmak için yapılmış bir telefon bildiğin. ''magsafe özelliği başka telefonda olmadığı için android'e geçmiyor musun? o zaman müjde, bizde var'' falan yani. apple'da olan uygulamaların android karşılığı yapılıyor.
lansman sırasında bile sürekli olarak iphone'dan android'e geçmenin üzerine konuştular. bunun yüzünden cringe bi event olsa bile orada konuştukları müşteriler, seslendikleri müşteriler amerika'daki iphone kullanan normie tayfaydı.

samsung açısından, telefonların tasarımlarının yumuşatılması doğru bir karar. oneui 8 estetiğinin iphone kullanıcılarını da çekecek şekilde yapılması da tesadüf değil.

google, android'in iphone'u olmaya çalışıyor. türkiye'de olsa alırdım açıkçası.

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
268
bu telefonun, hatta bu telefonla birlikte samsung'un da yavaş yavaş iphone'a benzemeye çalıştığını görüyorum.

pixel 10 telefonu, iphone kullanıcılarını android'e çağırmak için yapılmış bir telefon bildiğin. ''magsafe özelliği başka telefonda olmadığı için android'e geçmiyor musun? o zaman müjde, bizde var'' falan yani. apple'da olan uygulamaların android karşılığı yapılıyor.
lansman sırasında bile sürekli olarak iphone'dan android'e geçmenin üzerine konuştular. bunun yüzünden cringe bi event olsa bile orada konuştukları müşteriler, seslendikleri müşteriler amerika'daki iphone kullanan normie tayfaydı.

samsung açısından, telefonların tasarımlarının yumuşatılması doğru bir karar. oneui 8 estetiğinin iphone kullanıcılarını da çekecek şekilde yapılması da tesadüf değil.

google, android'in iphone'u olmaya çalışıyor. türkiye'de olsa alırdım açıkçası.
evet dikdörtgen kasa kulladığından kopyalıyor...

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
evet dikdörtgen kasa kulladığından kopyalıyor...
kenarların yumuşatılmasından bahsediyorum. oneui 8 tasarım değişiklikleri ise tamamıyla iphone'a benzetilmek üzere bir estetik. kilit ekranları en büyük örnek buna, ikisi birbirinin aynısı.

Dmryk42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kenarların yumuşatılmasından bahsediyorum. oneui 8 tasarım değişiklikleri ise tamamıyla iphone'a benzetilmek üzere bir estetik. kilit ekranları en büyük örnek buna, ikisi birbirinin aynısı.
Tasarım benzerlikleri olsa da, fiili deneyim iPhone’dan farklı bir yol izliyor. Pixel 10, özellikle yerel yapay zekâ araçları (Magic Cue, Kamera Koçu gibi) ve PixelSnap manyetik aksesuar desteğiyle iPhone'dan ayrılan güçlü yönleriyle dikkat çekiyor.Bence tasarım olarak benzerlik görülsede özellik olarak farklı bir boyut kazanmış durumda diye yorumlarım ben.