Artık daha ileri düzey konularımız olsun

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
ben de öyle isterim ama SDN forum anasayfasından göreceğin üzere bölümlerde açılan konular ve mesaj sayılarından bu forumun neyi daha çok istediğini anlayabiliriz. o bakımdan bunu okurlara alıştırmak zaman alacak gibi ama buna değer.
 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
bu bir mazaret değil ama, kaynakların çoğunun yabancı dillerde olması bu konudaki çoğu meraklıyı yavaşlatıyor hatta pes edip onların türkçeleşmesini bekleyenler daha fazla. bunuda gözardı etmemek gerek.
 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
şimdi ülkemizdeki eğitim tartışmasına girersek (ki tabiri caizse midem bulanıyor artık :( ) çıkamayız. bu konuda çok haklısınız ve dilerim bu gibi yapılan çağrılar ses getirir.elma armut konuşmaktan vazgeçerler de artık şu eğitimde ve diğer önemli konularda kısır döngülerden çıkıp bişeyler yaparlar inşallah.
 

JuLiuSiuS

Profesör
Katılım
2 Ekim 2007
Mesajlar
2,775
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
coturkiye dedi ki:
bunlar bir çok şeyden kaynaklanıyor eğitim sistemimiz yetersiz okullarda bize gelecek nedir öğretilmiyor devlet bilişime önem vermiyor halen yıllık fındık üretimi gibi konular ile uğraşıyorlar.

hindistana bakarsanız çok geri bir ülkedir ama dünyanın bilişimdeki kalbi oldular. yılda 200 bin en üst seviyede yazılımcı yetiştiriyorlar. bu oran türkiye de 2 bin civarlarında.

türkiye deki insanlar geçim derdi derken bilgiyi unutuyor hantallaşıyor karşılarına ne koyulursa onu öğreniyorlar...

ama şunu iyi biliyorum ki ölmek bile mazeret olamaz. ne olursa olsun istenilirse her şey çok farklı olabilir.

bakınız zibidi bir genç facebook denilen bir platformu yaptı. bu platform 15 milyar dolar gibi bir değere sahipleşti.

neden türkiye de arkadaşlık ve chat siteleri, nakliyat spamları gibi şeyler yerine geliştirici uzmanlaştırıcı ve öğretici sitelere daha fazla ağırlık verilmiyor.

bunun cevabı tek değil. devlet bilişime ağırlık vermeli. bilişim firmaları da sadece melodi sms gibi şeyler ile uğraşmamalı. bizlere de daha çok sorumluluk düşüyor tabi.

+1 ve haklısın arkadaşım facebook gibi saçma sapan bir siteyi görenler mükemmel zannediyor.Oysaki daha iyilerini yapabiliriz.Mesela Crysis,Türklerin oyun alanındaki gururu oldu.Ama bu ve bunun gibi kaynaklara sahip çıkmalıyız,nasıl gidip orjinalini alın dediysek bu oyunun diğer şekilde kendi güzel web sitelerimizinde reklamını yapmalıyız.Ama forum,oyun,warez değil güzel değişik akıl alıcı siteler olmalı bunlar.Yabancı sitelere hayranlık duyarak bir yere varamayız.Yabancı sitelere girmeyelim demiyorum.Ama o sitelerden de birşeyler kapıp üstüne kendi değerlerimizi katabilir yada baska fikirler,ilhamlar alabiliriz.Ama öncelikle dediğin gibi herşey eğitim sistemimizden geçiyor.Ezberci bir eğitim sistemi kalkmalı...
 

RadoN

Dekan
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,813
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
tüm mesajlarına katılıyorum.. haklısın coturkiye..
türkiyede artık herkez webmasterım diyo peki diyosun referans göster hemen önüme forum gösteriyo...veya wordpress...
artık herkezin bi forum sitesi var ve türkiyede forum sistemi (bir kaç site hariç) çöktü...
saygılar...
 

rave

Asistan
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
403
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ben bu konu kesin yazılmıştır diye hiç bahsetmemiştim. Bilişim sitesinde hatun fotoları görünce boşuna biliştiğimi düşünüyorum:p
 

mr.meseli

Doçent
Katılım
26 Mayıs 2007
Mesajlar
809
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ço kgüzel bi konuya parmak basılmış zamanında bundan az çok bahsetmiştim. En son kunuların %50sini "üsteki üyenin, alttaki üyenin.." dolduracağına faydalı olan yazılımlar, grafik, web tasarım ve incelikleri, donanım hakkında kendi el becerilerimiz düşüncelerimiz yer almalı. FARKLI olmak zorundayız artık bilişim firmaları bile alıştı trnin bu haline. Onlarda müşteriye yönelik çalışıyorlar onlarda da farklılık yok artık.

RadoN dedi ki:
türkiyede artık herkez wenmasterım diyo peki diyosun referans göster hemen önüme forum gösteriyo...veya wordpress..
+1

Hazır hazır nereye kadar, kaç kişi kendi tasarımını kendi yapıp kendi kodluyo?..
 

mr.meseli

Doçent
Katılım
26 Mayıs 2007
Mesajlar
809
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
coturkiye dedi ki:
her şeyden önce vizyon çok önemli. vizyonu olmayan bir kişi hiç bir işte başarılı olamaz.

diğerlerinin yaptığının aynısını yapar mantığı hiç bir zaman değişmez.

gözünün önündeki şeyleri göremeyip gider bir başkasının yaptığının aynısını yapar/kopyalar/çalar...

hiç bir şeyden para kazanamadığından yakınır durur..

böylece hiç bir şey değişmez...

Kendim webdesign kasıorm az çok asp bilgim var. Genel html oluyo..
www.berkanwebtasarim.com
www.blackblog.org
Donanımda gayet değişik şeylerle uraşıorm bilen biliyo ama zaman bulamıorm bide gerekli erdat eldavat bulunmuyo. Grafik üzerine çalışmalarım da var hoş şeyler çıkıyo. yazılım olarakta vbasic kasıorm :)
 

JuLiuSiuS

Profesör
Katılım
2 Ekim 2007
Mesajlar
2,775
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Bir siteyi ayakta tutan yöneticileri kadar kullanıcılarıda olmalı.Eğer sen o siteden verim alabiliyorsan sana birşeyler katıyorsa reklamınıda yapacaksın,konularınıda paylaşıp kullanıcıları bilgilendireceksin.
 

[...Saint...]

Öğrenci
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
84
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Başlığı açan arkadaşın fikirleri güzel ama tabloyu çok karanlık çizmiş gibi geldi bana.. Biz hazır portala çalışıyoruz da diğer ülkelerdeki bu işle ugrasanların hepsi ajaxla mı çalışıyor. Ayrıca asp dediğin şey de çoktan geride kaldı artık object oriented çalışmak var artık .net, java var ve eminim platform bağımsız birçok yeni teknoloji de geliştirlmektedir.. Java başlı başına bir olaydır ama açar bakarsın koda içinde html vardır. kısaca her yeni teknoloji bir öncekini takip eder şekilde üretilmektedir.
Sana göre gelecek nedir dersen gelecek şimdikinden çok işi şimdiki sistemlerden daha az kaynak kullanarak yapabilen daha hızlı ssitemlerdir.
Bence artık web teknolojilerindeki geçişler yumuşak , daha esnek ve daha geniş tabanlı olmak durumunda..
Son olarakta bunları yazdığınız forum belkide türkiyede güncel haberleri ilk aldığınız ve ilk yayınlayan sitelerden birine ait. Çok karamsar olmamk lazım.
Saygılar
 
Üst