Arsenal'in genç yıldızı Türkiye'yi seçti

Reaksiyon puanı
10,315
[h=3]Arsenal'in genç yıldızı Türkiye'yi seçti[/h]

221651_oguzhan-ozyakup.jpg

İngiltere Premier League ekiplerinden Arsenal'in genç yeteneği ''Ozzie'' lakaplı futbolcu, Türk Milli Takımı'nda oynamayı tercih etti.

Hollanda'da doğan ve 2005-2008 yılları arasında forma giydiği AZ Alkmaar'daki performansıyla Hollanda 17 Yaş altı Milli Takımı'na seçilen Özyakup, Türk Milli Takımı'nda oynamayı tercih etti.

2008 yılında Arsenal'a transfer olan 19 yaşındaki Oğuzhan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, ''Ay yıldızlı formayı giyeceğim için çok mutluyum ve tabii ki bir o kadar da gururluyum. Bana güvenenleri mahcup etmemek için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. O günü sabırsızlıkla bekliyorum. Ne mutlu Türküm diyene'' açıklamasını yaptı.

''Ozzie'' lakaplı futbolcu, 2009 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan Hollanda 17 Yaş altı Milli Takımı'nın kaptanlığını yapmıştı.

Arsenal'in resmi internet sitesinde yer alan röportajında, ''Senin mevkinde oynayan en iyi futbolcu kimdi?'' sorusuna ''Zidane'' yanıtını veren Oğuzhan, dünyada en sevdiği kentin ise Amsterdam olduğunu söyledi.

Çocukken tuttuğu takımın Trabzonspor olduğunu belirten Oğuzhan, ''Asansörde kiminle mahsur kalmak isterdin'' sorusuna ise Amerikalı aktris ve model Eva Mendes'in ismini verdi.

Futbol dışında masa tenisi ve tenisi iyi oynadığını ifade eden genç yıldız, forma değiştiği en ünlü futbolcunun Robin van Persie olduğunu söyledi.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
çocukken Trabzonspor'u tutuyormuş. laz inadı vardır aga, hollanda kaptanlık teklif etse gitmez:D

helal olsun

Reaksiyon puanı
10,315
bu çocuğun varlığından henüz yeni haberdar oldum ben de, bu haberle beraber.
doğrusu sevindim, Türkiyeyi seçmiş olmasından dolayı değil, taşıdığı memleket sevgisinden dolayı...
aferin delikanlı, sevdim seni.
Rabbim yolunu ve bahtını açık etsin.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
allah yolunu açık etsin. ben de yeni duydum. :)

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kendisi Trabzonluymuş inşallah hakettiği yerlere gelir..

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Helal olsun.
İnşallah iyi değerlendirilir.

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Güzel bir haber , bu tür örnekler çoğaldıkça umarım bir daha Mesut Özil vakası yaşanmaz.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu çocuğun varlığından henüz yeni haberdar oldum ben de, bu haberle beraber.
doğrusu sevindim, Türkiyeyi seçmiş olmasından dolayı değil, taşıdığı memleket sevgisinden dolayı...
aferin delikanlı, sevdim seni.
Rabbim yolunu ve bahtını açık etsin.
arsenalin "çocuk" transferlerinden biriydi.. genç milli takımlarında(avrupada) adı duyulan biriydi..

süper star olmasa bile en kötü ihtimalle iyi bir ortasaha olacağı kesin...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bunları milli takıma sadece kazandırmakla olmaz, artık miladı dolmuş oyuncuların yerine sürekli oynatıp biran önce adepte olmalarını sağlamaktır.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bunları milli takıma sadece kazandırmakla olmaz, artık miladı dolmuş oyuncuların yerine sürekli oynatıp biran önce adepte olmalarını sağlamaktır.

Tolga-Onur -Semih - Ömer Toprak -Gökhan Töre - Nuri-Oğuz - Arda

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
ilk arsenal e geldiğinde de haber olmuştu.:)
doğru tercih mi tartışılır iyi düşünmüştür umarım.
burada ülkemizi milli takımımızı kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Güzel haber. Fenerbahçe transfer olarak düşünmeli.

Reaksiyon puanı
10,315
bu haberi alıntılarken beş ay sonra beşiktaşa geleceğini bilemezdim elbet.
umarım beklentileri boşa çıkarmaz, hem beşiktaşa hem -eğer seçilebilirse- milli takıma yararlı olur.
sanırım beşiktaş bu transferle hedefini de çizmiş oldu, iyi de yaptı.
onca yabancı arasında yer bulamaz, harcanırsa acırım ama...
umarım beşiktaşa kompleksiz, takıntısız bir hoca gelir, böyle gençleri futbolumuza kazandırır.