Arkadaşlarımızı Seçerken !...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben Google Ankebut Hadi Grubu'na üyeyim. Hergün bir Hadis alıyorum. Bu günkü Hadis-i Şerif'im buydu:

Efendimiz Hz.Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.

Ebu Davud, Edeb 19, (4833); Tirmizi, Zühd 45, (2379)

Dost seçerken çok dikkat etmeliyiz. Seçtiğimiz dost bizi cehenneme taşıyabilir. Hayır ben sosyal bir insanım herkesle dost olurum diyorsanız o zaman şunu dinleyin:

Kötü arkadaş, demirci körüğü gibidir. Üflenildiği zaman ateş kıvılcımları seni yakmazsa, kokusu seni rahatsız eder. [Buhari]

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
çok dikkat edilmesi gerekilen bir konu Allah(c.c) razı olsun.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Önceden okuduğum bir makale de bir psikolog ailesinin sözünü dinlemeyen bir evladı için şöyle bir çözüm önerisi getirmişti; arkadaşına söyleyin sizin söylediklerinizi o söylesin o telkin etsin. Çocuk belli bir süre sonra arkadaşının ısrarıyla kötü olan davranışından vazgeçmeye başlar ve düzelir. Buradaki tek fark cümleleri ailesinin değil arkadaşının söylemesidir. Yoksa anlatılmak istenen aynıdır. Nedense özellikle ergenlik dönemindeki çocuklar aileyi dinlemez, reddeder, hatta onlardan utanır ve haddinde fazla üzer isyan eder. O dönemlerde ergen günün büyük bir bölümünü dışarda geçirir. Haliyle de onların davranışlarını taklit eder onları örnek alır. Rabbim bizleri rezil eden değil vezir edebilecek dostlarla karşılaştırsın ! (: Amin

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Arkadaş çok mühim.

Arkadaş seçiminde çok dikkatli olmak lazım, arkadaş insanı rezil de eder vezir de...