Arkadaşlar yeni laptop aldım sizce nasıl?

UltraFaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1) 1200 TL para verdim. Sizce değer mi özellikleri nasıl iyimi? Sony Vaio VPCEB4S1E Bilgisayarın markası.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/s...atlari-notebook-taksit-avantajlari,22745.html

2) Arkadaşlar ben bu ürünün bataryasını nasıl kullanıcam bilmiyorum. Genelde evdeyim pil takılıyken sürekli fişte bilgisayar. Danışma hattını aradım ve sordum kullanabilirsiniz sorun olmaz dediler. Arada sırada deşarj yapın dediler fişten çekip. Kimiside böyle kullanmamın pil ömrünü kısaltacağını söylüyor ne yapacam anlamadım ?

tr53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oncelikle hayirli olsun.Fiyatina gore fena deil.Aslinda biraz daha para verip daha cok ozellikleri olan bilgisayar alabilirdin.
Bence en buyuk eksikliklerden birisi USB 3 yok.Buyuk boyutlu dosyalarla ugrasiyorsan sorun olabilir.
Batarya konusunda ben haftada bir desarj ediyorm.Genel kullanimda fise takili birakiyorm.Forumlarda da o sekilde yorumlar mevcut..
Tekrar hayirli olsun..Bozulmadan kullanirsin Insallah

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer ki sürekli fişe takılı kullanacak iseniz bataryayı çıkarmanızı öneririm. Marka ve özellik olarak ta gayet güzel bir ürün almışsınız hayırlı olsun.

UltraFaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağolun arkadaşlar yarumlarınız ve temennizleriniz için.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
arkadaşım fiyat performans oranı iyi.sony olması çok güzel.hayırlı olsun.bataryayıfişte kullan çıkarma.ama arada tam olarak bitsin yeniden doldur.tam olarak bitsin derken çok azalsın şarjı demek istiyorum :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Laptop bataryaları hakkındaki en doğru yazı

http://www.notebookdepo.com/ideal-batarya-kullanimi.aspx

L
aptopların bataryasının kullanım ömrünü arttırmanın tek yolu var o'da %100 şarj etmemek. Bunu benim lenovo kendisi yapıyor. sony'nin de böyle bir yazılımı varsa, kesinlikle çıkarma derim..

Laptoplar batarya ile çalışmak için tasarlandıklarından, elektrik kesintilerinden çok büyük zarar çıkarabiliyorlar. Kullansanda kullanmasanda 3YIL'dan fazla dayanmayacak olan 100 liralık Li-On batarya için değmez... :)

---------- Post added at 16:07 ---------- Previous post was at 16:05 ----------

arkadaşım fiyat performans oranı iyi.sony olması çok güzel.hayırlı olsun.bataryayıfişte kullan çıkarma.ama arada tam olarak bitsin yeniden doldur.tam olarak bitsin derken çok azalsın şarjı demek istiyorum :)

%5'in altına kesinlikle inmesin. Ve her seferinde aynı seviyeye kadar indirme bazen %50 bazen %30 bazen de %70'e kadar boşalt. Li-On bataryalar hava yapmaz aksine sürekli aynı seviyede boşaltılması ömrünü kısaltır...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Lütfen artık şu yanlış bilgiden vazgeçin...
Neymiş batarya ömrü için fişte kullanıyorsan batarya takılı olmamalıymış!

Arkadaşlar bahsettiğiniz olay milattan öncede kaldı!
Evet eskiden notebooklarda böyle bir durum vardı...

Ancak son 4-5 yıldır Notebooklarda böyle bir sorun kalmadı...
Notebook tamamen şarj olduktan sonra bilgisayar otomatik olarak bataryaya giden akımı keser!
yani batarya takılı ya da çıkmış olması batarya açısından fark etmez...

Bunun yanı sıra var sayalım batarya ömrü azalıyor diyelim!
Batarya ömrü ne kadar sürede azalıyor?
En az 2 yıl sonra...

Zaten bir diz üstü bilgisayarın ömrü de ortalama 3 yıldır...
3 yıldan sonra sağlam çalışsa dahi teknolojik olarak çok geride kalır...

bilgisayarınızı aldınız fiyatı minimum 1000 tl...
batarya nın fiyatı ne kadar? 100 tl...

100 tl için 1000 tl riske atılır mı?

Batarya bir yerde bilgisayarın sigortasıdır...
Ani elektrik gitmeleri ya da elektrik şoklarında bilgisayarınızı batarya korur...
Kaldı ki yine ani elektrik gitmelerinde verilerinizin korunmasında da bataryanın rolü büyüktür.
Kim ister yarım kalan çalışmasının ani bir elektrik gitmesiyle yok olmasını?

Yine harddisklerde bad sektör oluşmasının yani hard diskin kalıcı olarak hasar görmesinin en büyük sebebi çok yoğun çalıştığı anlarda aniden giden elektriktir...
Batarya bunun da önüne geçer...

Sürekli elektrikte kullanıyor olsanız dahi bataryanız takılı olsun...
2 haftada bir fişten çeker tamamen bataryanızı boşaltır yani deşarj edersiniz bu sizin için en iyi batarya ömrünü koruma yolu olur...

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sürekli elektrikte kullanıyor olsanız dahi bataryanız takılı olsun...
2 haftada bir fişten çeker tamamen bataryanızı boşaltır yani deşarj edersiniz bu sizin için en iyi batarya ömrünü koruma yolu olur...

Aynı fikirdeyim.. Bu satırları yazdığım emektarı 15 aydır mobil kullanım dışı sürekli fişte takılı olsa da bataryalı kullanıyorum. Bataryadan kullanım süresi olarak ilk aldığım günle bugün arasında en fazla % 15 düşme oldu.. (O da normal bence, ilk aldığımda sinekkaydı olan HDD şu anda 250 GB dolu durumda..)

Emektardan çok sonra satın aldığım daha küçük ekranlı bir model ise LAPTOPUNUZU BATARYASIZ KULLANDIĞINIZDA NELER OLABİLİR? dersine konu mankeni olacak kadar bahtsız bedevi anılara sahip..
Şarjdayken anlık bir elektrik kesintisi ve arızalanan makine. Servisin garanti dışı sayması, yedek aldırmayı unutmam, hem içindekilerin uçması, hem aldığım paranın 5'te 1'ini de yetkili kazık atma servisine ödemem..

Uzun lafın kısası: KABLO TAKILIYKEN BATARYAYI ÇIKARIN.. TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR SERVİSLERİ TAŞ MI YİYECEK?

@Konuyu açan arkadaş: Marka + F/P mantığıyla güzel sayılacak bir dizüstü bilgisayar almışsınız.. Hayırlı olsun..

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
lityum iyon pillerin 2500 doldurma/bosaltma omru varmis tam doldurmayin diye okumustum bi yerde; )