Arkadaşlar Tavsiyenize İhtiyacım var, 11. Sınıf Dal seçimi hakkında

Chev Chelios

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar klasik bir soru fakat kafam çok karışık.ben seçimimi Veritabanı olarak yazdım fakat değiştirme hakkım var sanırım. web tasarımla veri tabanı arasında gidip geliyorum. web tasarım çok eğlenceli bana göre fakat iş imkanları kısıtlı olduğunu duydum. veri tabanı ise baya zorluyor diyor arkadaşlarım. acaba veri tabanı okuyup web tasarımdadamı kendimi geliştirsem yoksa web tasarımmı okusam .

şimdiden yorumlarnız için teşekkürler.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hangisini okursan oku, kendini her alanda geliştirmeye bak derim. Bu konuda şuraya git, buraya git diye tavsiye veremez kimse çünkü geleceğin söz konusu. Bence sağlık meslek lisesine gitse idin daha iyi. İş garantin olurdu!

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
web tasarım bölümü mezunuyum
şuan bankacılık okuyorum bence o alanın iş imkanları kısıtlı baya bi.
yani yerine göre iş imkanları fazlasıyla var ama. zor kardeşim. sadece bu kadar diyebileceklerim.

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yukarıdaki arkadaşında bahsettiği gibi iş imkanı kısıtlı (bencede)....
oyun oynar gibi flash programını açıp iki kelime yazıyı oluşturup,getirip boş sayfaya koyacaksan hiç bişi kazanamazsın.....

hani yapıyorlar ya;vizyonumuz-misyonumuz...:)))

böyleleri çok var zaten,taş çatlasın 100 tl ye filan siteyi(!) yapıp teslim ediyorlar....

ama opel fabrikasının iç ağ (bayii dünya ağı) yapısındaki gibi dev bir veritabanını tasarım ile birleştirip
masaya yumruğunu vurabiliceksen bu yola çık.....

ha,bu kadar olamasan bile bu kadarına yakın olabilirsen en azından gelecekte de karnın doyar.....

diğer şekilde piyasa amatörden geçilmiyor,vatan bilgisayara tezgahtar olarak başvuru yapmaktan ileri bişi yapamazsın.....
alacağın maaşta taş çatlasın 1500 tl,kendin bilirsin.....

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
1500 tl alabilecekse gitsin kardeşim öyle engellemeyin dediğin şartlarda onu alması gerçekten zor.
teknosada mezun arkadaşım var asgari ücretten çalışıyor.yani 1500 bile zor.
çok güzel bahsetmişsin aslında. gerçekten yapabilecek yürek inanç ve beceri varsa hiç durma gerçekten kazançlı zevkli bir iş. :)
ama benim gözüm korktu yapamadığım için mi hayır ? piyasayı aynen söylediğin elemanlar sardığı için...

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1500 tl alabilecekse gitsin kardeşim öyle engellemeyin dediğin şartlarda onu alması gerçekten zor.
teknosada mezun arkadaşım var asgari ücretten çalışıyor.yani 1500 bile zor.
çok güzel bahsetmişsin aslında. gerçekten yapabilecek yürek inanç ve beceri varsa hiç durma gerçekten kazançlı zevkli bir iş. :)
ama benim gözüm korktu yapamadığım için mi hayır ? piyasayı aynen söylediğin elemanlar sardığı için...

evt benimde migros ta (mağaza ismini vermeyim)bir arkadaşım var,mağazada prim var ama aldığı maaş şu an 1300,yni üni.mezunu programcı düşün artık...
o kadar sınava gir kitap oku,para harca,sonra tezgahtar ol....
zorunlu tabii bu,yapacak bişi yok....

---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

diğerleri (lise mezunları) dediğin gibi en fazla 800 civarı alabiliyorlar....
12 saat ayaktasın,hava ve çalışma alanı çok stresli (bana göre),kendini geliştirme sıfır...
10 yıl çalışsan aynı yerdesin,bir adım ilerisi yokkk....

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
[MENTION=171520]Mürsel Dedeoğlu[/MENTION] arkadaşınız 2 yıllık mı 4 yıllık mı mezun ?
gerçeği söylemek gerekirse yine iyi maaşı :) duruma baklırsa.
sırf bu nedenle seçmedim arkadaşın fikri olumlu olumsuz nasıl değişti merak ediyorum bende şuan.[MENTION=168713]Chev Chelios[/MENTION]

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
teşekkür ederim.
seçmediğime pişman olmadım şimdi. :)

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boşver ya,bankacılık bitirirsen biraz kendini geliştirip hava da karada
1500 ü alabilirsin bence....

diğerini de zevk için yaparsın....

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

şu anda iş görebilen akıllı bir adama ummadığın bir mühendislik bürosu
1500 e tav oluyor yani....

elinden iş geliyorsa,adamın iş yükünü hafifletebiliyorsan,sana güvenirse,
sorumluluk alabiliyorsan adam bu teklifi yapıyor.....

ki üniversite mezunu bir adam bu vasıfları kendisine edinebilirse 3000 alabilir....yine de çok abartmayım,bunlar benim karşılaştığım durumlar...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Her ikinize de katılıyorum. Meslek seçimi çok önemli. Tavsiye isteyen kardeşime üzüldüm. En iyisi elektronik veya makina işleri derim teknik açıdan. Bugün param olsa besi çiftliği kurardım. Yok okulda öğrenci olsam, doktor olmayı isterdim. Bilgisayar işleri sıktı artık. Para olarak da ayağa düştü. Daha ne kadar bu mesleği yaparım bilmiyorum!

Chev Chelios

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her ikinize de katılıyorum. Meslek seçimi çok önemli. Tavsiye isteyen kardeşime üzüldüm. En iyisi elektronik veya makina işleri derim teknik açıdan. Bugün param olsa besi çiftliği kurardım. Yok okulda öğrenci olsam, doktor olmayı isterdim. Bilgisayar işleri sıktı artık. Para olarak da ayağa düştü. Daha ne kadar bu mesleği yaparım bilmiyorum!
sırf para için değilde sevdiğim bir meslek olduğu için bilgisayarı seçdim :) yoksa cnc torna cı olurdum parayı bulmak istesem. ama bilgisayar işlerinden haz alıyorum

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
sırf para için değilde sevdiğim bir meslek olduğu için bilgisayarı seçdim :) yoksa cnc torna cı olurdum parayı bulmak istesem. ama bilgisayar işlerinden haz alıyorum
sadece sevmek yetmiyor kimi zaman :)
hani şuan tekil düşündüğün için belki parayı önemsemiyorsundur.
yarın bir gün aile olacaksın vs.vs. sorumluluk ve para yükü artacaktır.
ama o alanda başarılı olacaksan olurum diyosan durma yaparsan çok iyi ve keyif aldığın işin olmuş olur. :)

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sorunu gördüğümde, beni zamanında kimsenin yönlendirmemiş olduğunu gözümün önüne geldi biraz iç çektim :) Bu yüzden bende bi tavsiye vermek istedim.

Zamanında bundan 4 5 sene önce bende veritabanı bölümüne başladım. Bana çok eğlenceli geliyordu uğraşması. Daha çok local diller ile veritabanlarını öğreniyorsun.
Ama emin ol ki okuldaki bilgin ile kalırsan iş bulamazsın.

İlk önce kendine sor, ben hangisini yapmaktan daha çok zevk alıyorum? Bırak piyasadaki iş durumunu. İlk önce kendine bunu sor. Eğer işini gerçekten iyi yapıyorsan sana heryerde açık kapı vardır.

Ben veritabanı bölümüne gittim ama web tasarımını da boş zamanlarımda çalışarak öğrendim ki, şuan hiç zorlanmadan web sitesi yapabilirim.

Ben lisenin devamında 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirdim. Büyük bi şirketin bilgi işlem departmanında çalışıyorum.

İş bulman yeni mezun olduğun ve piyasaya göre tecrübesiz kaldığın için ilk zamanlar biraz zor olacak. Ben tam 2 ayın üstüne işe girdim. Bende yeni mezunum ve ilk işim. 1000liranın üzerinde maaşım var. Hedeflerini küçük seçme yoksa hep öyle gidersin. Büyük şeylerde gözün olsun. Ben çevremdekilere derdim hep ben öyle kıytırık veritabanı web tasarım uğraşan şirketlerde çalışmam diye. Benimle dalga geçerlerdi :) Ama şimdi dediklerini yutmak zorunda kaldılar :)

Haddim olmayarak sana şöyle bir aşama listesi yapim;
1. Veritabanına devam et, mutlaka kendine uğraştığın veritabanı ve programlama dilleri ile ilgili kaynak edin, ilk önce okuduğun dalın hakkını ver, daha sonra boş vaktitlerini web tasarım vs. artık ne istiyorsan onunla geçir.
2. Sağlam bir firmada staj yap, piyasada yaptığı iş ile öne çıksın, bedava çalış ama iş öğren, referans önemli olacaktır.
3. Buraya kadar ki bilgin ile sağlam bir proje yap. Bu bir web sitesi olabilir. İki işide yapmak zorunda kalacaksın. Hem veritabanı hemde web tasarımı. +referans olur.
4. En az 2 yıllık bir üniversiteye git kendini iyice geliştir. Üniversite yapılan projelere, seminerlere vs. katıl. sosyalleş biraz :) çünkü buraya kadar hayatın biraz asosyal oluyor :)
5. İş aramaya başla, küçük şirketlere başvuru yapma. En az orta büyüklükte olsun. Çok düşük ücretleri kabul etme. Asla bir askeri ücreti haketmiyorsun. Onca okulu boşa okuyup emek harcamadın! En az 1 yıl o işte çalışmaya bak iyice bir tecrübe edin.
6. Sonra daha yüksek maaşlı bir iş arayabilirsin. :)

Çok fazla yazdım ama bu benim anlayışım ve ben 5. maddedeyim :)

Fırsat bulup sitemi yayınlayınca böyle bir makale yazim ben ya :)

Chev Chelios

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunu gördüğümde, beni zamanında kimsenin yönlendirmemiş olduğunu gözümün önüne geldi biraz iç çektim :) Bu yüzden bende bi tavsiye vermek istedim.

Zamanında bundan 4 5 sene önce bende veritabanı bölümüne başladım. Bana çok eğlenceli geliyordu uğraşması. Daha çok local diller ile veritabanlarını öğreniyorsun.
Ama emin ol ki okuldaki bilgin ile kalırsan iş bulamazsın.

İlk önce kendine sor, ben hangisini yapmaktan daha çok zevk alıyorum? Bırak piyasadaki iş durumunu. İlk önce kendine bunu sor. Eğer işini gerçekten iyi yapıyorsan sana heryerde açık kapı vardır.

Ben veritabanı bölümüne gittim ama web tasarımını da boş zamanlarımda çalışarak öğrendim ki, şuan hiç zorlanmadan web sitesi yapabilirim.

Ben lisenin devamında 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirdim. Büyük bi şirketin bilgi işlem departmanında çalışıyorum.

İş bulman yeni mezun olduğun ve piyasaya göre tecrübesiz kaldığın için ilk zamanlar biraz zor olacak. Ben tam 2 ayın üstüne işe girdim. Bende yeni mezunum ve ilk işim. 1000liranın üzerinde maaşım var. Hedeflerini küçük seçme yoksa hep öyle gidersin. Büyük şeylerde gözün olsun. Ben çevremdekilere derdim hep ben öyle kıytırık veritabanı web tasarım uğraşan şirketlerde çalışmam diye. Benimle dalga geçerlerdi :) Ama şimdi dediklerini yutmak zorunda kaldılar :)

Haddim olmayarak sana şöyle bir aşama listesi yapim;
1. Veritabanına devam et, mutlaka kendine uğraştığın veritabanı ve programlama dilleri ile ilgili kaynak edin, ilk önce okuduğun dalın hakkını ver, daha sonra boş vaktitlerini web tasarım vs. artık ne istiyorsan onunla geçir.
2. Sağlam bir firmada staj yap, piyasada yaptığı iş ile öne çıksın, bedava çalış ama iş öğren, referans önemli olacaktır.
3. Buraya kadar ki bilgin ile sağlam bir proje yap. Bu bir web sitesi olabilir. İki işide yapmak zorunda kalacaksın. Hem veritabanı hemde web tasarımı. +referans olur.
4. En az 2 yıllık bir üniversiteye git kendini iyice geliştir. Üniversite yapılan projelere, seminerlere vs. katıl. sosyalleş biraz :) çünkü buraya kadar hayatın biraz asosyal oluyor :)
5. İş aramaya başla, küçük şirketlere başvuru yapma. En az orta büyüklükte olsun. Çok düşük ücretleri kabul etme. Asla bir askeri ücreti haketmiyorsun. Onca okulu boşa okuyup emek harcamadın! En az 1 yıl o işte çalışmaya bak iyice bir tecrübe edin.
6. Sonra daha yüksek maaşlı bir iş arayabilirsin. :)

Çok fazla yazdım ama bu benim anlayışım ve ben 5. maddedeyim :)

Fırsat bulup sitemi yayınlayınca böyle bir makale yazim ben ya :)
Estağfurullah, tavsiyelerin çok iyi fakat stajım bu hafta sonu bitmek üzere vede profilo elektronkde yapıyorum, bölümümle alakasız işler :( seneye iyi bir yer bulurum inşallah,şimdiden araştırmaya başlıcam.
2 yıllık ünivers. gelince ; Eğer güzel bir yer tutturursam neden olmasın. olmadı diyelim, 2 yıllık meslk yüksek okulu okumsk zorunda kalcamki bölüm şefimizin bilgilendirmesine göre meslek yüksek okullarında lisenin alt seviyesi anlstıyorlarmış, onun yerine bir kaç yıllık bilge adam vb. yerlerde veri tabanı üzerine eğitim alırım.yada ikidinide aynı anda yaparım. lise diploması ile iş aramak istemem.
Sizinde dediğiniz gibi okuldaki bilgi başlangıç içindir, devamını kesinlikle getirmem gerek.
Değerli yorumların ve tavsiyelerin için çok sağol.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
web programcısının elini salladığında çarptığı bir dünyada DB'ci olmak önemli bir artıdır.