Arkadaşlar Konulara Uygun İletiler Yazmıyoruz

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar son zamanlarda açılan bir başlık altında alakasız mesajlar yazılıyor. Seviye düşüren bu mesajlar cidden ama cidden okuma paylaşma zevkini düşürüyor.

Mesela
http://forum.shiftdelete.net/itiraflar/214683-uyaniklik-yaptim-allahim-sen-affet-beni.html

başlığı altındaki mesajlarda alakasız olarak, affedilmek için gereken duanın Arapça edilmesi ile ilgili bir ileti yüzünden konu amacından sapmış.

Yine
http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/217903-3b-goruntu-sagliginizi-tehdit-ediyor.html

başlığı altında 3B televizyonların fiziksel ve zihinsel zararları hakkında bir konu açılmış iken olay hemen elektronik cihazların radyasyon yayarak zarar verdiğine bağlanmış. Radyasyon konusundaki fobileri boşa çıkaracak tekrar konuya bağlamaya çalıştım.

Mod arkadaşların en çok uyarı verdiği bu konu dışına çıkma zaman zaman yıkıcı veya gereksiz ve doğru olmayan bilgilerle insanların zihinlerini bulandırıcı olmaktan öteye gidemiyor.

Lütfen buna biraz daha dikkat edelim...

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
face e dönüyor burası evet

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
herşeyi biliyoruz ya, her konunun altına bildiğimizi yazmasak içimizde kalır :)

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
66
konu açmak yerine Mesajı Moderatöre Bildir butonunu kullanabilirsiniz.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bence de arada olur böyle şeyler çok kasmamak lazım.. :) sonuçta biriyle sohbet ederken de iki saat aynı konuyu konuşmazsınız laf lafı açar konu değişir , bu da öyle birşey.. :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Ama cidden 2011 yılı içerisinde SDN Forum evrim geçirdi sanki teknolojinin dışına çok çıkıldı konular hep magazine kaydı veya lüzumsuz içeriklere ben 2008 de ilk üye olduğumda 2008 le 2011 arası SDN gayet iyiydi... Şimdi ise sanki Facebook a döndü sonuç olarak sizlerden ricam daha çok konularımız teknoloji ağırlıklı olursa forumun amacınında dışına çıkmamış oluruz...

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
bende ilk üyeliğimde burası çok iyi idi,şimdi gelen üye giden üye

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Konunun genel sapma nedeni ikili tartışmalar ve devamında diğerlerinin de onlara katılması sonucunda içerik sapıyor. Bunun yeni üye yada eski üye ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Buna bir tedbir olarak yazılan bir cevap ters görüşlü yazılmışsa onu alıntı yapmadan sadece kendi yorumumuzu yazıp geçmek.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
sende doğrusun,ben illa sende a yı seveceksin dersem kavga çıkar yani,ben a diyorum sen b de geç

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
SDN alışkanlık olmuş giriyorum işte...

Ancak eski SDN yok...

Eskiden konularda dolu dolu ( Uzun Değil ) yorumlar olurdu daha doğrusu dolu dolu yorum yapan en azından onlarca üye olurdu...

Şimdi üye sayısı artınca o üyeler mi arada kaynar oldu yoksa çekip gittiler mi bilemem ancak kimse kusura bakmasın ipini koparanın bir şeyler yazdığı bir platform oldu burası...

Eskiden bilgili üyeler çoğunluktayken her mesajda 3-5 kelime bir şeyler öğrenirken şimdi Aklı Şeyinde Ergenler Forumu oldu çıktı burası...

İşin kötü yanı bir çok üye de bu ergenlerin peşine takıldı onları da kaybettik...

Arkadaşın bahsettiği forumda konulara uygun iletiler yazmak için forum kültürüne sahip olmak gerek...
Bizim üyeler bırakın forum kültürüne sahip olmayı adam akıllı genel kültüre bile sahip değil!!!
Boş Beyinli Popüler Olan Her şeyi bilen ancak bilinmesi gerekenler karşısında en ufak bir derinliğe sahip olmayan acınacak bir gençlik var...

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Forumda 20bin üye var ve her üyenin siyasi veya dini görüşü farklı olabilir. Bu yüzden senin abez olarak gördklerin o adama göre çok normal birşeydir. Bahsettiğin bu durumun önüne geçmenin tek yolu form denilen şeyleri kapatmak olr.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
SDN alışkanlık olmuş giriyorum işte...
Ancak eski SDN yok...
Eskiden konularda dolu dolu ( Uzun Değil ) yorumlar olurdu daha doğrusu dolu dolu yorum yapan en azından onlarca üye olurdu....

Gerçek payı var mutlaka yazdıklarında. Ama şu da var (en azından ben böyle düşünüyorum):
SDN forum ilk üye olduğum zamanlarda sadece forum değil sosyal paylaşım sitesi gibi de çalışıyordu. Özellikle belli ana başlıklarda bazen beyin fırtınası, bazen kafa-göz yaran tartışmalar oluyordu ama 10 yazı olan bir başlık 500 hit alıyordu..
Face ve Twitter uçtuktan sonra bu fonksiyon baya bi azaldı..
Bunun üstüne site geneli yetmeyip forum sayfalarında da reklam bombardımanı olması Firefox ve ABP kullanmayan kullanıcıların paylaşım yoğunluğunu azalttı..
Son olarak yazın en deli zamanındayız. Okullar tatil, forum ahalisinin geneli ya tatilde veya mecburen çalışmak zorunda. Yani ahım şahım paylaşım yapmak bünyeye hafiften yük gelebiliyor..

Yine de daha sık görüşelim diyorum en ciddi halimle.. :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Forumda 20bin üye var ve her üyenin siyasi veya dini görüşü farklı olabilir. Bu yüzden senin abez olarak gördklerin o adama göre çok normal birşeydir. Bahsettiğin bu durumun önüne geçmenin tek yolu form denilen şeyleri kapatmak olr.
evet ,hatta senin normal olarak gordugun seyler bazen onlara gore abes deolabilir :D