Arkadaşlar Grip Oldum

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bayrama Az Kala Ben Grip Oldum. Daha Yeni Bu Grip... Bana Önerileriniz Varsa Ben Kendimde Denedim 6 Günde İyileştim Dediğiniz Yöntem Varsa Benimle Paylaşırmısınız... Evet İse Cevabınız, Çok Sağolun Şimdiden.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
bunlar işe yaramaz daha etkili birşeyler :helpsmilie:

SEYF

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Papatya cayi ic INSAALLAH cok faydasini goreceksin

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
nane limon pul biber kaynat acı ama iç. terlediğini hissediyor olman lazım. hissetmiyorsan acıyı ve naneyi biraz daha artır yine dene. sonra git kalın battaniye altına gir.eğer yorgan varsa o daha iyi. iyi bir terle. kesinlikle terle ama. sonra mutlaka banyo yap sıcak suyla ama banyoda sakın üşüme. çamaşırlarının hepsini değiştir. sadece iç değil yani. sonra ya ufonun ya da kalorifer peteğinin dibinden ayrılma. çorapsız ve terliksiz kesinlikle dolaşma. tabi kafan da fazla açık olmasın. yine terlersen üşenmeden banyo yapıp iç çamaşırlarını değiştir. 3 günde kurtuluş reçetem. tecrübe edilmiştir. yada kekik yağı bulabilirsen 4-5 damla al (damla yalnız kaşık falan değil yoksa nalları diktirir). sonrasında sakın ama sakın su içme acısı daha da artar. acı dediğim yalnız iğne acısı değil korkma. biber acısı isot tan daha bi acı. hadi geçmiş olsun arkadaşım

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
390060851_726788dd44.jpg

Ya da

1234.jpg

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
annem gibi şeyler söylüyon palam sağol, baya bir zahmet ama hemen yapıcam. senin dediklerini yapıcam maddeler halinde yazıcıdan çıkartıcam. karşılarına tik işareti koyucam bu ne ya burnumu çekiyom fışşşt diye tövbeee. Aşı da oldum ama sanki çin malı gibi niye hasta oldum ki ben. birde PcMaStEr, Bu İlaçlar İyi Değil.İyi Değil Derken Zaman Kaybı...

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
öğrencilik halleri bu. annen yoksa kendi kendine bakıcılık yapmayı öğreniyon işte. :)

ayrıca nane limon yerine tylolhot da kullanabilirsin bol bol ve zahmetsiz en azıdan. ama kesinlikle çamaşır değiştirme işini untma yoksa hiç bi işe yaramaz bunlar.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Europass Tylol hot ile çok rahat atlatıyorsun, ancak palam'ın dediği gibi çamaşır değişimine dikka etmelisin. Çünkü Tylol hot içtiğin zaman buram buram terliyorsun. Kısacası 2 gün sabah akşam tylol hot içip dinleneceksin. Grip'i geçirmesede vücut kırgınlığını atıyor.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Europass Tylol hot ile çok rahat atlatıyorsun, ancak palam'ın dediği gibi çamaşır değişimine dikka etmelisin. Çünkü Tylol hot içtiğin zaman buram buram terliyorsun. Kısacası 2 gün sabah akşam tylol hot içip dinleneceksin. Grip'i geçirmesede vücut kırgınlığını atıyor.
Bunuda Listeye Aldım. Herhalde Zehirlenip Gideceğiz Bu Dünyadan:sweatdrop: Şaka Şaka
Çözüm Yolları... Fikri Olan Tamam. Hepsini Beğeniyorum Yeterki İyi Olayım... Eğer Ölürsem (Grip Yüzünden Ki Hiç Sanmıyorum) İbretlik Olup... Gribe Anında Bir Çözüm Üretilsin. Sanki Birde Öksürüyom Mu? Ne?

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10

Katılıyorum Bu İlaç Çok Çabuk Faydasını Gösteriyor ;)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
septik rinit; tedavili ve tedavisiz 7 günde geçer

ama semptomları azaltmak istersen herhangi bir ağrı kesici ve soğuk algınlığı ilacı kullan. çok kötüysen git acile bi i.v yada i.m iğne yapsınlar...

ama zencefilli karabiberli karanfilli bal yemeni tavsiye ederim :D

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Düşünüyorum...................................................................................................... O Halde Varım... Mümkünse İlaç Olmasın

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ayyy İnsan Ölse Yardım Etmezsiniz Galiba Demekki Camiada Sevilmeyen Bir İnsanmışız 3,5 Kişi Değerimi Biliyor... :(:::::

plasebo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle geçmiş olsun ,

corpuscallosum doğru söylemiş hiç bir ilaç yada bitkisel birşey almayıp yatsan ve sadece meyve yesen 6 günde iyileşirsin.

Yok acelem var dersen ,
Titremen var ise soğuk algınlığıdır. İlaç adı veriliyor mu bilmiyorum ama eczaneden sonunda ek olarak "cold" olan ürünleri bulabilirsin.

Grip için standart herkesin verdiği ilaçlar veya bitkiler ; semptom denilen hastalık belirtileri içindir. Bunlar tedavi etmez. Hemen iyileşicem ben diyorsan, İlaç ismi verilmez şöyle tarif edelim :) kuş gribinde kullanılan ilacı yada benzeri antiviral sınıfında olanları almanı öneririm. Sosyal güvencen varsa bunları yazdırıp alman iyi olacaktır.(pahalı ürünlerdir)

İlla ilaç düşmanıyım vucuduma kimyasal birşey sokmam diyorsan da ;
bahsi geçen çayların yanında yada yemeğine katacağın bitki sarımsak olacaktır. Sarımsağın üstündeki zarları mümkün olduğu kadar az soy , ısıtma ve yiyebildiğin kadar büyük taneli ye:)
Bir porsyon yeşil salata ve elma günlük vitamin ihtiyacını karşılar. Ek olarak da portakal mandalina alman iyi gelir.

Greyfurt ilaçlarla etkileşimi çok olduğundan pek tavsiye etmem.

tekrar geçmiş olsun

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Sağol Placebo - Every Me Every You Ben Reçetemi Hazırlıyorum... Sizin Sayenizde. Bide Sarımsak İşini Geçsek Güzel Olur.. (Yesem Pek Makbul Geçmez) Ölmeyi Tercih Ediyorum...

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bi Zahmet Rapchy Arkadaş ta baksa burdaysa... Doktor civanım doktor doktor civanım

plasebo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
europass
plasebo muzik grubu evt ama bir de hasta deneylerinde hastalarin ilac zannedip aldiklari oysa icinde nisasta veya talktan baska bisi olmayan hap demek:)
gondersem mi sana belki gribi iyilestirir:P denesek mi

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
3 4 gün saat başı 1000 mg c vitamini al ....Şekerli yeyecekler ve içeceklerden uzakdur nane limo desteği alırsan iyi olur sonuc mükemmel olacak....

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tugbagaleri 1000mg yazınca aklıma geldi, antbiyotik te alabilirsin :) bu arada herhalde yapılan yöntemlerin sonunda ya komple gidecen, yada 1 günde iyileşeceksin :D

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sık kafana bir kurşun hemen geçer :D Her derde deva :P

Şaka bir yana insanın bünyesiyle ve iyileşmeye inanmasıyla alakalı bir mevzu. Ben MaşAllah en fazla 2 günde grip vs atlatıyorum. C vitamini tüket bol bol, ve sürekli yemek ye :)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
viral se antibiyotk işe yaramaz. hastalığın tam ne bilmem ama farenjit ve tonsilitn (bademcik ve yutak iltihabı) %80 i viradir ve antibiyotklere cevap vermez.

gereksiz yere antibiyotik kullanımı bakterilerin antibiyotk direncini artırır.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Herşey de risk var, ancak grip mikrobunu da öldürmek için anbiyotik gerekli. Yine de seçim arkadaşın.

grip virus illetiyle alakalı antibiyotikler bakteri için etkili olurlar gripyüzünden antibiyotik alınırsa hem böbrekleri zorlamış olacak hemde vücütta yararlı olan bakterileride öldürmüş olacak yani antibiyotik zorunlu hallerde alınması gereken bir ilaç

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şahsen gribal enfeksiyona fazlaca yakalanan biri olarak, doktora gittiğimde şöyle güzelinden PenOS falan veriyorlardı :) Antibiyotik'in zararlarını bende biliyorum ancak alternatif olması açısından söylemek istedim.

Yinede Türk hekimlerine emanet ol sen kardeş, gerçi hastane ile haşır neşir biri olduğumdan artık bu söze de güvenim kalmadı. Yaşayan bilir ;)

Neyse "Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder" derler. O yüzden daha fazla öneride bulunmayayım. ALLAH c.c acil şifaalar ihsan eylesin :)