Arkadaşlar format atarken bilgisayar bir süre sonra hata veriyor ne yapmam lazım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doru01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

doru01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar format atarken win 7 xp arketmiyor bir süre bilgisayar kapanıyor hata vererek acil yardımlarınızı bekliyorum

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Verdiği hata ne ki, mavi ekran hatası mı? Daha ayrıntılı bilgi verirsen ve bir de resim çekme şansın varsa çekebilirsen iyi olur.

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz daha bilgi verirmisiniz.Nasıl bir hata.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Format at düzelir :D

Ehehe şaka bir yana hatayı açarsan arkadaşlar yardımcı olurlar hata dediğin kısımda neler yazıyor vs vs şeyler.

doru01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ilk olarak şunu söyleyeyim bilgisayar hiç işlem yapmıyordu sağ tuş yapıyorsun donuyor herhangi bir şeye tıklıyorsun donuyor kısacası işlem yapmıyor bende format atayım dedım ve perfect xp vardı yükleme normalbir şekilde başlıyor sonra yuzde 13 de donuyor ayrıca win 7 yüklerkende sistem hata mesajı veriyor

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Kasanın içindeki işlemci fanını ve rem slotlarını iyice temizle hiç toz kalmasın, daha sonra hdd kablolarını sök soket üzerindeki tozu temizle va tekrar bağla.. Yani kısacası kasanın içini tozdan iyice arındır.. Sanırım işlemcin fazla ısındığı için donma yapıyor olabilir bilgisayarın.. Bunları yaptıktan sonra tekrar format etmeyi dene.. İnşallah düzelir, Kolay gelsin şimdiden..

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bence kullandığın cd/dvd de hata olabilir. Başka bilgisayarda denemiş miydin, çalışıyor mu?

doru01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şimdide c ve d yi silmiyor format atarkende

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
büyük ihtimal kullandığın dvdlerde sorun var bence başka bilgisayarda denenmiş çalıştığından emin olunan bir dvd kullan
windowsta değil ama pclinuxos kurulumunda olmuştu bana bu olay
internetten indiriyorsan bazen iso dosyası bozuk inebiliyor bilemiyorsun anca kurarken ortaya çıkıyor

pcqo30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim pc de windows 7 ultimate (32 Bit) yüklüydü ben partition magic yükledim ve ekran dondu pc yeniden başladı ve d sürücüm yok oldu bende o anki panik ile pc ye format attım olmadı. Bende internetten araştırdım o program yüzünden d diskim gizli gözürünüyormuş xp de okur dediler bende yedekleyebilmek için xp yükledim dosyalarımı yedekledim ama bu kez de win7 ultimate yükleyemiyorum format atarken yüklenecek kısımı seçiyorum ileri diyorum hata veriyor

PC ÖZELLİKLERİ

4 gb ram
1 gb ekran kartı
3.2 mhz
hard disk 610 gb
lütfen yardımcı olun

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşım hata en güzel deneme yanılma yöntemi ile bulunur şimdi tek tek değerlendireyim

1.rem:remden olma ihtimali düşük remden olsaydı ya hiç açılmazdı yada açlır daha farklı hatalar alırdın ve bu hatalar yerli yersiz olurde sen genede remlerini kontrol et dişlerine bak yanma varmı

2.hdd:hdd den olma ihtimali çok yüksek iki tür arıza ihtimali var biri aşırı badsectorden dolayı olabilir hdd ne kill disk yap bak fdisk demiyorum kesinlikle zaten belli olur orda ikincisi kart arızası teknik bilgi gerektirir

3.anakart:bundan olma ihtimalide orta seviyede veri yolarında bir yanma yada boşa çıkmış çalışmayan bir direnç olabilir

4.powersuply:bir ihtimal elektrik kaçağı yapıyosa bundada olur dağılım gerektiren voltajdan fazlası gelirse ya kapanma yada donma yapar

5.çakışan donanım:eğer takılıysa ektra donanınımlara bak ekran kartn onbordsa bide ona geçmeyi dene sata kablolarını değiştir fazlada dvd rw varsa iptal et

bunları bi dene olmzsa tekrar yaz buraya yardımcı olayım

pcqo30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim ilgilendiğin için

---------- Post added at 18:05 ---------- Previous post was at 17:28 ----------

xyunusx veridiği hata şu belki daha iyi yardımcı olabilirsin

yükleme kaynaklarının erişilebilir olduğundan emin olun ve yeniden başlatın diyor

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
önce bi cdromunu değiştir öğle dene yada usbden kur tekrar yaparsa bu sefer hdd yi değiştir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm leptomuma win 7 64 bit ultimate formatı attım birgun boyunca bilgisayar iyidi ertesi gun actığımda 1-2 saat leptopda oyalandıkda sonra bilgisayar birden kapandı ve mavi ekran geldi. Aynen böyle mavi ekran gelmesi tekrarlanınca format atıyım dedim atarken formatın ortasın yine mavi ekran hatası geldi bilgisayarı power tuşundan kapatıp actım tekrar format atıyım deedim yine aynı hatayı verdi bende bıraktım lütfen yardım edin 3-4 gündür bunla uğraşıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mehaba akadaslar ben pc me format ataken c d ve isletim sistemini silmiştim . daha sona bilgisayarım kapandı ve . bana işletim sistemi hatası veiyo. format atarken.