Yardım Arkadaşlar Anadolu'yu anlatan filmler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fbeee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fbeee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Değerli arkadaşlar sizden bir konuda yardım isteyeceğim internette arattım tam olarak aradığımı bulamadım.

Bir zamanlar Anadoluda tarzı bir film arıyorum. Filmin konusu olarak ise korku olmayacak ve Anadolu yaşamını kırsalı bize anlatacak bir film.

Geçenlerde TRT-2'de kısa film gibi bir filme denk geldim adını unuttum. Büyük ihtimalle artvin tarafında geçen bir filmdi. Yayla ve köyü anlatıyordu. Tam bir konusu yoktu ancak oranın yaşamını tamamiyle bize anlatıyordu.

TRT Belgselin Anadolu'da yaşam veya başka ülkeri anlattığı kısa filmler oluyordu o tarzda film önerileri aramaktayım. Bu filmler güncelde olabilir eski çekilmiş yeşilçam filmleride olabilir. Yılanların öcü kurbağalar veya aylavyu veya hükümet kadın veya mucize

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Anadoluyu gezen ve bazı yerlerini tanıtan belgesel tadında çekimler mevcut. Bir de şoray uzun yolda vardı bi zamanlar, komik güzel ve anadolu yaşayış temalı.

fbeee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
TRT Belgeselde öyle programlar var çok güzel. Ben film veya kısa film tarzı arıyorum aslında TRT-2'de bazen denk geliyorum

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
TRT Belgeselde öyle programlar var çok güzel. Ben film veya kısa film tarzı arıyorum aslında TRT-2'de bazen denk geliyorum
Arada bazen ben de denk geldiğimde izliyorum. Hayırdır, kısa film mi çekmeyi düşünüyorsun? :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapay zeka şunları yazdı:

Evet, Türkiye'de birçok Anadolu temalı sinema filmi bulunuyor. Bunlardan bazıları şunlardır: - Sivas: Bir çocuk ve onun köpeği arasındaki bağı anlatan, Anadolu'nun güzellikleri ve zorluklarına vurgu yapan bir film. - Bal: İstanbul'dan Anadolu'ya göç eden bir balıkçının hikayesi. Film Anadolu'nun güzel doğası ve insanlarının hayat mücadelesi üzerine odaklanıyor. - Bir Zamanlar Anadolu'da: Bir cinayetin çözümü için yapılan araştırmalar sırasında Anadolu'nun çeşitli yerlerinde seyahat eden bir grup insanın hikayesi. - Yılmaz Güney'in birçok filmi Anadolu temalıdır, örneğin Umut, Endişe, Duvar, Sürü vb. - Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri de Anadolu'yu anlatan filmler arasında yer alır. Örneğin, Bir Zamanlar İstanbul'da'da Anadolu'nun bir köyünde yaşayan insanların hikayesi anlatılır. Bu filmler Anadolu'nun güzelliklerini, insanlarının yaşam koşullarını ve hayatın zorluklarını anlatmaktadır.