Arkadaşlar 2 ekran kartı arasında kaldım sizce hangisini almalıyım ?

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yarın %99 ihtimalle bi ekran kartı almış olacağım. seçenekler arasından son şu iki kart arasında kaldım

1- Gigabyte GTX 970 G1 Gaming 256 bit 4 gb Gddr5
2- Asus GTX 970 Rog strix 256 bit 4 gb Gddr5

Kartlar arasında gigabyte cpu hızı olarak diğerinden birazcık daha hızlı ve 3 ad. fan mevcut. Diğerinin ise bu karttan artısı zannımca markası. Ama esas benim için en önemli olan kısım ise bu Gtx970 lerde çokca bilinen cool whine sorunu. Bu sorun benim bildiğim ve okudugum kadarıyla kartlar piyasaya ilk çiktığında çokca karşılan bir sorunmuş. Şu anda piyasadaki kartlarda da halen bu sorun devam ediyormu ve sizce bu iki karttan hangisi f/p olarak daha üstün birde ankarada sizin tavsiye edebileceğiniz fiyat bakımından piyasaya nazaran daha uygun olarak alabileceğim bir yer varmı son olarak sistemimde şöyle i5 2500k, 8 gb ddr3 1600 ram, asus p8 p64 m-pro anakart ve tagan 2 force 700 watt psu bu sistemde sıkıntı olurmu şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Reaksiyon puanı
2,148
ucuz olanı al, gigabyte bilinmedik bi marka gibi konuşmuşsun sanki asusun artısı markası diyince

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Halihazırda şuan elimde olan ve bozulup beni yarı yolda bırakan kart Sapphire hd7850. Sapphire kartlara kaŗşı bu nedenle bi güvensizlik olustu bende ama yazdığın kartta güçlü bir kart anlaşılan ama incelemelerde de 970 le sanki kafa kafaya gidiyor yalnız güç tüketimi olarak da 970 den daha fazla güç harcıyor ve bu fiyat taksitli olunca dahada artıyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bence gigabyte daha mantikli gibime geliyor yinede sen bilirsin.

Giga 970 banada hem fiyat olarak hemde biraz daha hızlı olmasından dolayı daha yakın ama yukarıda da yazdığım gibi beni en çok düşündüren konu bu 970 lerdeki kronik cw ve vram sorunu

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]

Ben gigabyte bilinmedik bir marka demedim sadece ikisini kıyaslarsak eğer benim şahsi görüşüm reklam ve isim bakımından Asus daha fazla ön planda olan bi marka dedim. neyse bi 970 kullanıcısı olarak bu yukarda da yazdığım sıkıntılar (cw ve vram) seninde başına geldimi ve şu anda piyasada satılan kartlarda da bu sorun hala devam ediyormu senin bu konuda bi bilgin varmı.

Reaksiyon puanı
2,148
@__kadıköyRAP__

Ben gigabyte bilinmedik bir marka demedim sadece ikisini kıyaslarsak eğer benim şahsi görüşüm reklam ve isim bakımından Asus daha fazla ön planda olan bi marka dedim. neyse bi 970 kullanıcısı olarak bu yukarda da yazdığım sıkıntılar (cw ve vram) seninde başına geldimi ve şu anda piyasada satılan kartlarda da bu sorun hala devam ediyormu senin bu konuda bi bilgin varmı.

gigabyte 970 kullanıyorum, cw yok, shadow of mordorda vram kullanımı 4070'lere geldi bi takılma yaşamadım

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hangisi ucuzsa onu al çok fazla fark göremezsin zaten. Bunlar dışında eğer bekleyebilirim dersen Amd polarisleride bekleyebilirsin. Yeni teknoloji sonuçta daha uzun süre götürecektir