Arctis 3 Mikrofon Ayarları

Yeniuyeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar uzun zamandır Arctis 3 kullanıyorum ama hani çok övülen mikrofonu bir türlü deneyimleyemedim. Sesi aşırı az alıyor yakın olsa bile. Ağzımın dibine getirince ise çok fazla nefes sesi alıyor. Hani gerçekten bazı yayıncılar kullanıyor görüyorum. Direkt kulaklığın mikrofonunundan yayın yapıyorlar ve gayet temiz ses. Sizden yapılması gerekenleri istiyorum mümkünse. Elimde sadece Engine 3 programı mevcut. Bu arada ses kartımdan dolayı bir sıkıntı olabilir sanırım. Eğer öyleyse bunu nasıl çözebilirim en masrafsız ve uygun şekilde ?

@utkuversus hocam siz anlıyorsunuz sanırım çünkü baya araştırma yaptım hep siz vardınız her yerde

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
3 ayardan en üst ve en altakini sona çekin ortadakini ise sondan bir geri çekin en iyi şekilde öyle ses alıyor

Birde mikrofonun çalışıp çalışmadığı anlamak için engine 3 programı üzerinden ortadaki çizelgeyi en sona aldığınızda mikrofon ağızınıza yakın şekilde tutup nefes sesiniz geliyor mu diye bakın sonra en düşük çizelgeye alıp deneyin en son ayarda nefes sesi yokken en düşük ayarda geliyor ise engine 3 çalışıyordur yoksa realtek ile çakışıyor demektir.

Birde harici bir ses kartınız yoktur herhalde anakart olarak ne kullanıyorsunuz.

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
Ses simgesine sağ tıklayın. Kayıt aygıtlarını seçin. SSE3 yazan mikrofona sağ tıklayın. Özellikler deyin. Düzeyler başlığı altından mikrofon bassını 20 yapın. Düzeyi de 100 yapın

Yeniuyeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
3 ayardan en üst ve en altakini sona çekin ortadakini ise sondan bir geri çekin en iyi şekilde öyle ses alıyor

Birde mikrofonun çalışıp çalışmadığı anlamak için engine 3 programı üzerinden ortadaki çizelgeyi en sona aldığınızda mikrofon ağızınıza yakın şekilde tutup nefes sesiniz geliyor mu diye bakın sonra en düşük çizelgeye alıp deneyin en son ayarda nefes sesi yokken en düşük ayarda geliyor ise engine 3 çalışıyordur yoksa realtek ile çakışıyor demektir.

Birde harici bir ses kartınız yoktur herhalde anakart olarak ne kullanıyorsunuz.
Anakart b350m kullanıyorum. Usb ses kartları iş görür mü acaba alsam onlardan daha iyi olur mu ? Dediğiniz gibi yaptım ses daha çok gidiyor gerçekten. Ama mesela şuanda patlama oluyor seste sanki.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ses simgesine sağ tıklayın. Kayıt aygıtlarını seçin. SSE3 yazan mikrofona sağ tıklayın. Özellikler deyin. Düzeyler başlığı altından mikrofon bassını 20 yapın. Düzeyi de 100 yapın

Tamamdır arkadaşın dediğini ve bunu uygulayınca sorun hemen hemen çözüldü yalnızca patlama sorunu kaldı :)

Son düzenleme:

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
USB ses kartı alırsanız yazılım üzerinden kontrol edemezsiniz stereo olarak kullanırsınız buda kötü bir fikir patlama olarak da ağzınıza uzakda olmicak yakında dudagınızın yanında durması yeterli
Ama isterseniz anakartınız için realtek sürücü indirebilirsiniz ama şuan yüklü driverın hepsi kalıntı kalmıcak şekilde silmelisiniz yoksa çakışma yapabilir.

Yeniuyeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
USB ses kartı alırsanız yazılım üzerinden kontrol edemezsiniz stereo olarak kullanırsınız buda kötü bir fikir patlama olarak da ağzınıza uzakda olmicak yakında dudagınızın yanında durması yeterli
Ama isterseniz anakartınız için realtek sürücü indirebilirsiniz ama şuan yüklü driverın hepsi kalıntı kalmıcak şekilde silmelisiniz yoksa çakışma yapabilir.
Çok teşekkürler sorunum zaten çözüldü sayılır sayenizde. Umarım başka sorunlarla karşılaşmam. İyi günler.