Arctic MX-4 ve sonuç

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Bilişimport'tan almıştım en son açtığım konuda yazmıştım Kargo salı günü geldi. Arctic MX-4. Dün akşam bilgisayarın içini açtım. Müthiş bir toz kir vardı. 2-3mm kalınlığında bir toz tabakası ızgaraların önünde birikmişti. Her şeyi mümkün olduğunda temizledim. Fanı yıkadım. Yağladım. Termal macunu sürdüm. İnternette kıvamı çok yoğun, zor akıyor diyorlardı. Fakat pistonu biraz itince akıyormuş. Abartıldığı kadar yoğun değil. Ben ilk başta biraz ayarı kaçırdım 2 nokta kadar oldu. Silip yeniden sürdüm ve fanı monte ettim. Bir iki ufak sorunlar oldu: Ekran gelmeme, açılmama gibi. Bir iki pin'i bağlamayı unutmuşum. Az kalsın fanı da unutuyordum. Her şeyi baştan açmak zorunda kalırdım. Her şey tamamlandı. Bugün de açıp denedim. Sonuç mükemmel.

Boşta bile 60-65 çoğu zaman 70 olan bilgisayar ve fanları hep sonda çalışan bilgisayar adeta rahatlamıştı. Fanlardan uzaklarda doğru soğuk bir hava geliyor. Ben alışkanlık olarak fanları %100'de çalıştırıyorum. Şuan boşta ve bunu yazarken 40-43 civarı. 38-37'lere indiği oluyor. CS:GO'ya girip denedim. eskiden 20-30 arası seyredip 10-15'lere düşen fps'ler şimdi 60-70 arası seyrediyor ve 45-50 civarlarına düşüyor (Oyundaki pozisyonlara viewlere bağlı olarak). Eskiden CS:GO'da hatta bütün oyunlarda, hatta Chrome'da gezinirken dahi sıcaklık hep 96'ydı. Şuan'da max 60 civarı.

csgo-2019-06-20-11-17-03-433.png

Birde 1080p youtube videosu denedim. 45-46 civarı görüyor. Normalde sekmeler açtıkça kasmalar ve ısınmalar başlardı. 1080p 60FPS'de ise, 47 civarları. Fullscreen arasında geçiş yapınca bile kasardı normalde. Genel olarak maximum 60 dereceyi görüyor.

Şuan Chrome'da boşta fan devri otomatikte.

73299

Kısacası Arctic MX-4 oldukça işe yaradı. Gerçekten çok mutlu etti.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Termal macunun çok yoğun olması tercih edilmez ısınmayıda biriken tozlar yapıyormuş demekki ara sıra fanı temizlemek gerekli..