ArchBang 2011.11 Kurulumu

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Güzel anlatımlar olmuş, eline sağlık. :) Genel olarak kurulumu arch'ın kendi kurulumundan farklı değil bunun avantajı, kurulum sırasında bir masaüstü ortamına erişebiliyor olmak olmuş. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Teşekkür ederim :)
Kurulum bazında bakıldığında haklısın avantajı masaüstü ortamı ile beraber gelmesi, ancak kurulumdan sonrasına da bakacak olursak bir çok özelleştirmenin dahil olduğunu görüyoruz. Bunların içerisinde sistemin hızını artırmak için yapılanlar da var, masaüstü ortamını konfigüre etmek için eklenen uygulamalar da.
Bir de kurulumun çok hızlı olması büyük avantaj, zira Install System kısmında tek yaptığı şey CD'nin içeriğini arşivden çıkarıp diske yazmak, 5 dk bile sürmeyen bir işlem :)

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Anlatım için çok emek vermişsin belli..

Fakat bu kadar emek verip bu kurulumu yapmaya değer mi acaba diye düşünüyorum.

Eline sağlık

Reaksiyon puanı
2,148
Bi kere kurmaya kalkmıştım gözüm yemedi :) benim gibilere ubuntu mint pardus falan gider. Kurmak isteyenlere güzel rehber olmuş.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kanıma girmeyin. (patron ubuntu ve centos dan gayrısını yasak etti de)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yorumlar için hepinize teşekkür ederim.

@ubuntu Verilen emeğe gerçekten değiyor çok hızlı ve hafif bir dağıtım ama Openbox kullanmaya alışık değilseniz yavan gelebilir.

@__kadıköyRAP__ Arch ve tabanlı dağıtımlar bu işlerle uğraşmayı göze alanlar içindir, son kullanıcı açısından kolay değiller maalesef.

@kosasker Patronun fazla içli dışlı olmanı ve dağıtım başında zaman harcamanı istememiş anlaşılan. Yine de gizliden evde kullanabilirsin. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Anlatım için çok emek vermişsin belli..

Fakat bu kadar emek verip bu kurulumu yapmaya değer mi acaba diye düşünüyorum.

Eline sağlık

Değer elbet ama ben KDE ile kurmayı tercih ediyorum. :) Tabi şu an unity'li ubuntu'dan yazıyor olmakta ayrı bir çelişki. :devil2:

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Gento için senden performans bekliyorum [MENTION=83192]hsngrms[/MENTION]. :D :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Daha geçen hafta sonu archlinux'u mu kurup üstüne her çeşit masaüstü ortamından çaktım :) İçlerinden en çok e17 hoşuma gitti ama kde'yi kullanmak istiyorum. Tabi geçişi yapabilmem nerden baksan şubatı bulur heralde :) Ama ben arch'ın kendin kurcala tarafını sevdiğim için büyük ihtimalle archbang tarzına yanaşmayacağım. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ama ben arch'ın kendin kurcala tarafını sevdiğim için büyük ihtimalle archbang tarzına yanaşmayacağım. :)
ArchBang'in Arch + Openbox olması Arch'ta yapabildiklerini yapmana engel değil ine aynı şekilde istediğin gibi kurcalayabilirsin. Tek bir fark var, masaüstü hazır kurulu geliyor, gelen masaüstü Gnome veya Kde veya Xfce gibi bir ortam olmadığı için herhangi bir karmaşaya da sebep olmuyor istediğin masaüstünü kuruyorsun :)

[MENTION=99291]Al Arabi[/MENTION], Gentoo ayrı bir dünya o bu kadar basit değil maalesef :D