Arayüzden mac adresi engelleme veya filtreleme

mustafakdmgl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler modeme istemediğim biri bağlanıyor kaçak değil annem şifreyi vermiş mac adresini engelleme veya sadece benim izin verdiğim kişilerin bağlanmasını nasıl ayarlarım adım adım öğretir misiniz

rVZXZ1.png

mustafakdmgl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş şimdi şöyle bir durum var ben bağlanıyorum telefonum bağlanıyor şuanda bağlı olmayan iki kişi var o iki kişiden biri fazlalık anlatabiliyor muyum napıcaz

önceden bağlananları görebiliyor muyuz

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Göremezsin. Mac filtreleme aç İnternet'e bağlanmasını istediğin cihazların Mac adresini listeye ekle. Bu sayede o cihazlardan başka cihazlar İnternet'e giremez. Bu ayarı yaparken kablo ile bağlan yoksa sende listeye cihazını ekleyemeden bağlantın kopar.

mustafakdmgl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendi mac imi oraya yazsam eklesem sonra istediklerimi yazsam ama kabloyla bağlı olmasam olmaz mı

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Olmaz çünkü listeye ekleyebilmen için önce aktifleştirmek gerekiyor. Aktifleştirince de doğal olarak liste boş oluyor ve sen de bağlantıdan düşüyorsun. Bunu ilk yaptığımda bana olmuştu modemi resetlemek zorunda kalmıştım.

mustafakdmgl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmaz çünkü listeye ekleyebilmen için önce aktifleştirmek gerekiyor. Aktifleştirince de doğal olarak liste boş oluyor ve sen de bağlantıdan düşüyorsun. Bunu ilk yaptığımda bana olmuştu modemi resetlemek zorunda kalmıştım.

kaynak ve hedef var o ne oluyor

mustafakdmgl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilader wlandan etkinleştirdim beni atmadı kablosuzdum sonra ekledi kara listeye adamı boom download speed 300 den 1.1mb a geldi eyvallah

GORT

Asistan
Reaksiyon puanı
4
temel yazan bölümden wlan kısmında... ayarı kablolu bağlıyken yap...

AtakanErmisKZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de Huawei modem kullanıyorum. Modeme bağlı MAC Adreslerini nasıl öğrenebilirim?

bitohui

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rootlu bir android cihazından wifikill yükleyerek öğrenebilirsin. Eğer yoksa bilgisayarına advanced ip scanner yükleyebilirsin ücretsizdir

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
modemin kendi firewall'ı var neden her konuya wifikill öneriyorsun?

bitohui

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çünkü wifikill heryerde kullanabilirsin. Modem arayüzüne heryerde giremezsin. Biraz bencilce bir davranış olsada zor durumdan kurtarabileceğini düşünüyorum (2 kişinin bu konuyu açtığını gördüm ve ikisinede yardımcı olmak istedim)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
buradaki durumla biraz alakasız, adam kendi modeminden komşuyu engellemek istiyor modem arayüzüne girer mac adresini bulur engeller, diğer türlü wifikill sürekli açık durmak zorunda