Araplaştık mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Alime sormuşlar....
--Ne bilirsin demişler
oda;
- haddimi bilirim demiş..
not: Siz siz olun haddinizi aşmayın. selametlen kalın.
hayırlı kandiller. Kandiliiniz mübarek olsunç

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
okuyup okuyup güldüm bazı mesajlara. bazıları ne de çok şey biliyor öyle. neyse bırakın taş kuyuda kalsın.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Ne alaka abi? Yat uyu ne gerek var böyle konular açmaya. Boş ver gitsin nabıcan.

POH

Asistan
Reaksiyon puanı
78
Türk kültürü diye bir şey yok. Bu koyunların sayesinde arap özentileri ve hurafelerle milletin benliğini sömürüp sildiler.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Türkler, Araplardan yüzyıllar boyunca bazı kavramlar almış, bu kavramları edebiyatlarında da kullanmışlardır. İddia edildiği gibi Türkler yapılan iddiaların tersine Araplaşmamışlar ve Farslaşmamışlardır. Bir kültürün başka kültürden kavram almak suretiyle, kavram alınan kültürün egemenliğine girmesi endişeleri haklı endişeler olarak değerlendirilmekle birlikte, bu alışveriş içindeki kültürler birbirleriyle aynı temel kültüre sahip iseler herhangi bir kültürel değişim oluşmasından söz edilemez.

Orta Asya'daki Türklerin kendi aralarındaki boylarının birbirlerinden kavram alışverişleri sırasında bir boyun diğer boyu, kendi kültürel egemenliği altına almak gibi bir sonuçla neticelenmesinin beklenmesi makul bir beklenti değildir. Çünkü alışveriş içinde olan halk gruplarının her ikisi de aynı ortak kültüre sahip Türklerdir. Türk boyları arasındaki bu durum, bir halk grubunun başka bir halk grubunu egemenliği altına alma olgusu yerine, olsa olsa her ikisi de aynı ortak kültüre sahip olan insanların birbirlerini karşılıklı olarak zenginleştirmelerinden söz edilebilir.

Bu çerçevede de her ikisi Türk olmasa da aynı din(İslam) kültürüne sahip iki millet olan Türkler ve Arapların bu şekilde karşılıklı kavram ithaliyle, bir kültürel hegemonya oluşmasından söz edilmemelidir.

Hegemonya: Bir devletin başka bir devlet üzerindeki siyasal üstünlüğü ve baskısı.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Araplardan hiç haz etmiyorum tarihte bize yapmış olduklarından günümüzdeki hallerinden Amerikan uşağı olmalarından vs. İslamı en iyi yaşıyan bence biz Türkleriz

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
Şöyle söyleyeyim Dinimiz'in Arapların dini gibi görülmesi beni üzüyor sonuçta Peygamberler sapkın ırklara gönderilmiştir, ve bende Araplar'dan hiç haz etmem açıkçası. Bizim Atalarımız zamanında kendilerine uygun görüp İslam Dinine geçmişler ancak bizim atalarımızın İslam'a geçtiği yıllarda Müslümanların %99'u Arap idi.
İster istemez Türkler ve Araplar arasında bir kültür etkileşimi oldu. He gelelim bu güne hatta şu son 4-5 asıra benim bildiğim Araplar her şekilde kandırılmaya müsait yalaka bir ırk olmuştur.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Biz Türkler olarak islam dinini tercih ettiğimiz dönemden itibaren kendi kültürümüzü yitirip çoktan asimile olduk. Şimdilerde eski Türklerden, atalarımızdan kalma geleneklerimiz islamda böyle şeyler yok denilip hurafe denilip unutturuluyor. Atatürk'ün Türklüğü ortaya çıkarmak için yapmaya çalıştığı her şey kaybolmaya yüz tuttu ne yazık ki

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Hangi öz ?
Kaç kişi özünü koruyor ?
Kaç kişi Türk diline saygılı ? ( Herkesin ağzında bir yabancı sözcükler, dizilerden özenti türeyen ergenler, tabelalar vs )
Onca ŞEHİT vermemize rağmen yapılan rabia işareti, ŞEHİTLERİMİZE kelle diyen, ŞEHİT ailelerine karekteri bozuk diyen liderimiz var
Şimdi ben herkese soruyorum kim bana hangi Türklüğün özünden bahsedicek ?
Paramparçayız.
Yıllar öncesindeki arap kavimleri gibi birbirimizi yiyoruz.
Sağcı solcu, dinci kafir, ateis deist. Millet birbirini bıçaklıyor yeri geldimi görüşleri uğruna.
Ama bizim insanımız çok zekidir. Her tartışmadan haklı çıkmak için herşeyi yapar. Gerekirse cahilliği ile yalan söyler kendiside inanır.
Gerekirse Ramazanda yemek yiyen insanlara saldırır.
Çocuklara cinsel istismarda bulunup tecavüz eden vakiflardan hiç bahsetmiyorum.

15 yılda ne hale geldi ülke. Gerçi biz bu eğitimle gidersek daha çok böyle devam ederiz.

Biri gelir eskiden daha mı iyidik der kesin. Değildik. Çünkü Türk toplumu olarak eğitim bakımından çoğu devirde geride kaldık.
En basiti. Herkes müslümanım diye geziyor. Hala bu ayet şu anlamda bu ayet bu anlamda. Yok şu hoca efendi yok bu hoca efendi. Ağzımıza etti bu hoca efendiler sonunda.

Ramazan ayında her yerde aynı soru ''hucam göz damlası orucu buzar mı''. Ne dini, nede bilimde düzgün yolda ilerliyoruz.
Millet yapay zekaya geçiyor. Biz hala Tübitaka gelen TÜRK GENÇLERİNİN projelerini sıfır gözüyle bakarken o gençler Amerikalarda, Almanyalarda burslu eğitim görüyor. Tabi bizi kıskandıkları için yapıyorlar bunları. Başka ne olucak.

Ne diyim. Nereden tutsan elinde kalıyor. Ne öz kalmış, Ne kültür, Ne de Vatana saygı.
Forumda en dogru konuşan insansın sonuna kadar hak veriyorum bu dediklerine 15 yilda ilerlemeyi geç, bir baba kızından şehvet duyabilir diyen hocalari tvlere çıkardılar. Bunlar sözde camii hocası idi. Yazik çok yazık..

---- Mesajlar birleştirildi ----

Araplaşmak diyorsunuz ırkçılık yapıyorsunuz.Araplaşmak ne kadar yanlıs bi cümle .Peygamber efendimiz sav de arap idi ne yani örnek almayacakmıyız.Mesele araplaşmak batılılaşmak değil mesele millet meselesi.Suan terörle mücadele ediyoruz siz ulkenizin yanında duracağınıza yok efendim ilerlemiyoruz araplasıyoruz rahatça dolasamıyoruz bırakın bu lafları biraz destek olun ülkemizin gelişmesi uğruna.Ülkemiz kendi tankını gemisini silahını yakında arabasida olacak yollar kopruler tüneller yeni yeni biraz ülke ilerliyor.
Vergilerimizle yol yapıyor yol yaptım diyor utanmadan tek geçişte 6 TL aliyor. Siz koyun oldukca güden çok olur..

Son düzenleme:

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Ey Rabbimiz

”Allahım kalplerimizi yumuşat ve birbirimizi anlamamız için rahmetini tecelli ettir, bize huzur ver, ülfet ver, bizi kan dökücülerden eyleme. Bize Merhamet duygusu ver. Bize şuur ver, izan ver ve bizi insaftan ayırma. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme. Farklılıklarımızın fitne olarak kullanılmaması için bize basiret ve feraset ver. Ey Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma. Ey Rabbimiz, şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin.”

Kandiliniz kutlu olsun.

(Ahirette yazdıklarınızdan soru sorulmayacak. İnancı olmayanlara lafım yok. Rabbim hidayet versin.)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Genel olarak hayır.
Türkler ve diğer Türk ulusları zaman içerisinde Arabistan, İran, İngiltere, Fransa, Almanya, Amerika, Rusya ve Çin kültürlerinden etkilenmiştir.
Tabi bir kısım bunu özentilik haline getirmiş olabilir, onlar için evet.

Toplumlar bilgi çağı ile birlikte birbirlerinin kültürlerinden çabuk etkileniyorlar, sağlam temellere oturmayınca ise maalesef kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Misal Fransızlar da yeri geliyor kovboy filmi çekiyor ama bunu sağlam temellere oturtup kendi kültürleriyle daha kaliteli harmanlayınca sonuç da daha kaliteli oluyor.

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Konu derin girmek istemedim ama bazı arkadaşlar öyle şeyler yazmış ki dayanamadım dahil oldum. Öncelikle ülkeye bir tek grup almamız gerekse ve önünde iki seçenek Filistinli müslümanı mı ülkeye kabul edersin hristiyan Gagavuz Türk'ü mü? Bu ülkede arap gibi düşünüp, arapça dua edip, arapça namaz kılan ama Türkçe yardım talep eden, arapça selamın Türkçe karşılığını verdiğinde arapça şeklini kullanmaya teşvik eden adamlar olduk. Lise döneminde müslüman Türkün asimile olmadığını iddia edebilen biriyken, Üniversitede ki tarih eğitimimde Biz Türklerin dinle uyutulup, kaderci olduğumuzu, kadınların evde oturup çocuk bakmasından ziyade eski Türklerde ki bilinen ilk Hun imp. döneminde bile kadın her konuda söz sahibiyken, kadını aşağılık görüp, onu aciz gören arap kültürünün etkisinde kalmadığımızı iddia etmek saçma olur. Arap komutan kuteybe zamanında Türk katliamı yapılmasını iyi ki yapmış ki bizi müslüman yapmış diyen araştırmacı öğretim üyesi bile varken, Cengiz'in, Hülagü Han'ın arap illerinde kırıma girmesini lanetleyen zihniyete bunun nedenini anlatamazsın. Arapların Türkleri hiçbir zaman sevmediğini bırak kardeşi kalleşliklerini paranın üstüne Büyük Arap İsyanı yazan arabı savunan adama ufak bir şey dahi söylesen seni din düşmanı göstermesine mani olamazsın. Arap gibi yaşamayı dini yaşamak zanneden arkadaşlara bir sözü paylaşmak isterim. Yukarıda paylaşıldı mı son sayfalara çok dikkat etmedim.

"TÜRK değilim diyene karşı sakın ısrar etmeyin. Tanrının bahşettiği şerefi istemeyen şerefsize; biz zorla şeref verecek değiliz."
— Ebulfez Elçibey

Bu arada Tanrı kelimesini kullanınca sanki günaha girdiğini sanan arkadaşlara

Rab : İbranice (bildiğin yahudi dili)
mevla: Farsça
Allah: Arapça
Tanrı: Türkçe
Rab derken günah olmuyorsa, Türkçe Tanrım deyince korkmayın.

Reaksiyon puanı
10,315
Türkiyenin hangi şehri olursa olsun (Özellikle Antalya demiyorum!) sokaklarını gezdiğinizde kendinizi Mekkede mi, yoksa pariste mi zannedersiniz? Elinizi vicdanınıza koyup öyle söyleyin 'Araplaştık' diye yırtınan allameler!

Lakin, dertleri Araplaşmak falan değil, (öyle olmadığını gayet iyi biliyorlar) dertleri insanların yarıbuçuk müslümanlığı... Da, öyle demek işlerine gelmiyor bir türlü. Size sevineceğiniz bir haber vereyim habire 'Araplaşıyoruz' diye çıngar çıkaran büyük sosyologlar!: Korkmayın, merak etmeyin, vallahi bu ülkenin müslümanlaştığı (Farkındaysanız, elimi tersten getirip kulağımı öyle göstermiyorum, yani 'Araplaştığı' diyerek :) ) falan yok, bilakis, hergün İslam dininden biraz daha uzaklaşıyoruz.

Şimdi siz Camilerdeki kalabalıkları falan görünce ödünüz patlıyor, araplaştık diye! :) Ya korkmayın, vallahi İslamdan en çok uzaklaşanlar o kalabalıklardır zaten. Gidip orada vicdan tatmini yapıyor kahir ekseriyeti. Cami dışına çıkınca İslamdan eser kalmıyor onların üzerinde. Gidin bakın, vallahi Allahın yasakladığı ne kadar haram varsa onlardadır. Gıybet mi dediniz, dedikodu mu dediniz, kul hakkı mı dediniz, bankalarda bol sıfırlı faiz hesapları mı dediniz... Uzun hesap, say say bitmez. İşte camiden çıkarken sizin gibi dizleri tir tir titreyen garibanları korkutuyorlar oluşturdukları sayı ile o kadar yani... :D Gidin namazlardan biraz önce camilerin önlerine, en çok da arkasından namaz kıldıkları hocalarını gıybet ettiklerini göreceksiniz. Ha bu arada ben Antalyayı örnek vermedim, siz de ne olur, Fatih Çarşambayı örnek vermeyin olur mu? Böyle ekstrem örnekler bizi yanıltır çünkü. Kaldı ki Çarşamba örneği Türkiyede belki birkaç şehrimizde olabilir ama Antalya örneğini belki elli yerde bulabilirsiniz! Yani korkacağınız bir durum yok, hem de kesinlikle... Vesselam.

Not: Sizler İslamı insanların kılık kıyafetinde, çarşafında, sarık ve cübbesinde aradığınız için her zaman yanılmağa, aldanmaya devam edeceğinizden kuşkum yok. :)

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Konu içerisinde huzur bozmak amaçlı, siyaset, dinsel ayrımcılığa ait mesajlar yer almaktadır. Daha önceden uyarıyı yapmıştım bazı kişilere ceza verildi ve bu konu daha da uzamaması için kilitlenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...