Araplaştık mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Son günlerde kafamı kurcalayan bir şey var. Sizce, biz Türkler Araplaştık mı? Özümüzü, kültürümüzü, benliğimizi kaybettik mi? Yoksa hala Türk kültürünü yaşatabiliyor muyuz? Bana sorarsanız; bu sorunun cevabı tabii ki hayır. Peki sizin düşünceleriniz nelerdir?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Türk Kültürü adına yaşayamadığın nedir?

İslam kurallarına Arap kültürü olarak mı bakıyorsun?

ispeeerlee

Asistan
Reaksiyon puanı
56
Araplaştıkmı değil. Soru batılılaştıkmı yada avrupalılaştıkmı diye sorulması gerekiyor

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Son günlerde kafamı kurcalayan bir şey var. Sizce, biz Türkler Araplaştık mı? Özümüzü, kültürümüzü, benliğimizi kaybettik mi? Yoksa hala Türk kültürünü yaşatabiliyor muyuz? Bana sorarsanız; bu sorunun cevabı tabii ki hayır. Peki sizin düşünceleriniz nelerdir?

Hangi öz ?
Kaç kişi özünü koruyor ?
Kaç kişi Türk diline saygılı ? ( Herkesin ağzında bir yabancı sözcükler, dizilerden özenti türeyen ergenler, tabelalar vs )
Onca ŞEHİT vermemize rağmen yapılan rabia işareti, ŞEHİTLERİMİZE kelle diyen, ŞEHİT ailelerine karekteri bozuk diyen liderimiz var
Şimdi ben herkese soruyorum kim bana hangi Türklüğün özünden bahsedicek ?
Paramparçayız.
Yıllar öncesindeki arap kavimleri gibi birbirimizi yiyoruz.
Sağcı solcu, dinci kafir, ateis deist. Millet birbirini bıçaklıyor yeri geldimi görüşleri uğruna.
Ama bizim insanımız çok zekidir. Her tartışmadan haklı çıkmak için herşeyi yapar. Gerekirse cahilliği ile yalan söyler kendiside inanır.
Gerekirse Ramazanda yemek yiyen insanlara saldırır.
Çocuklara cinsel istismarda bulunup tecavüz eden vakiflardan hiç bahsetmiyorum.

15 yılda ne hale geldi ülke. Gerçi biz bu eğitimle gidersek daha çok böyle devam ederiz.

Biri gelir eskiden daha mı iyidik der kesin. Değildik. Çünkü Türk toplumu olarak eğitim bakımından çoğu devirde geride kaldık.
En basiti. Herkes müslümanım diye geziyor. Hala bu ayet şu anlamda bu ayet bu anlamda. Yok şu hoca efendi yok bu hoca efendi. Ağzımıza etti bu hoca efendiler sonunda.

Ramazan ayında her yerde aynı soru ''hucam göz damlası orucu buzar mı''. Ne dini, nede bilimde düzgün yolda ilerliyoruz.
Millet yapay zekaya geçiyor. Biz hala Tübitaka gelen TÜRK GENÇLERİNİN projelerini sıfır gözüyle bakarken o gençler Amerikalarda, Almanyalarda burslu eğitim görüyor. Tabi bizi kıskandıkları için yapıyorlar bunları. Başka ne olucak.

Ne diyim. Nereden tutsan elinde kalıyor. Ne öz kalmış, Ne kültür, Ne de Vatana saygı.

ispeeerlee

Asistan
Reaksiyon puanı
56
Allaha şükür özümüzü kaybetmedik son 15 yılda ilerlediğimiz kadarda ilerlemedik.Sen heraldalde 1940larda ki yönetimi istiyorsun .Camiler ahırlaşsın ezanlar Türkçeleştirilsin insanlardan kuranlar toplanıp yakılsın insanlara askerlerce eziyet edilsin... Yok öle bir dünya.Örflerimiz adetlerimiz halen devam ediyor.Vatana saygımızda sonsuzdur.Birde bu eğitimle gidersek böyle çok devam ederiz demişsin .Kusura bakmada ne varmış eğitimimizde.Sizin kuyruk acınız okullarda din kültürü,kuranı kerim,HZ Muhammed ile ilgili derslerin gelmesi mi? Bu arada ilerlemiyoruz diyorsun ya bu tamamıyla sizin görüşünüzdür bence gayet ilerliyoruz.

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Allaha şükür özümüzü kaybetmedik son 15 yılda ilerlediğimiz kadarda ilerlemedik.Sen heraldalde 1940larda ki yönetimi istiyorsun .Camiler ahırlaşsın ezanlar Türkçeleştirilsin insanlardan kuranlar toplanıp yakılsın insanlara askerlerce eziyet edilsin... Yok öle bir dünya.Örflerimiz adetlerimiz halen devam ediyor.Vatana saygımızda sonsuzdur.Birde bu eğitimle gidersek böyle çok devam ederiz demişsin .Kusura bakmada ne varmış eğitimimizde.Sizin kuyruk acınız okullarda din kültürü,kuranı kerim,HZ Muhammed ile ilgili derslerin gelmesi mi? Bu arada ilerlemiyoruz diyorsun ya bu tamamıyla sizin görüşünüzdür bence gayet ilerliyoruz.
Hangi alanda ilerledik Allah aşkına söyle. Bende müslümanım ama bu kadar körü körüne bağlanan birisi değilim. Ülkede ne gibi şeylerde ilerledik söylesene bir? Sanat,spor, dini, kültürel, ahlak, ekonomi, sinema hangisi. Ben sana söyliyim. Hiçbiri. Çünkü burada parası olan koyunu güder. Burada böyle. Dışarıda istediğin gibi gezdiğini düşünüyorsun ama bu kanunlarla, bu yasalarla canından da olursun merak etme.

mrdeltoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Araplaşacağımız kadar araplaştık zaten bundan daha ötesi yok. Ama bugünlerde bitecek elbet.

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Avrupalılaşabiliriz veya batılılaşabiliriz. Avrupa ve batını ürettiği cihazları kullanıyoruz, arabalara biniyoruz. Arapların bize ne kârı var ?bana sorarsan Batılılaşmak ve avrupalılaşmak, araplaşmaktan daha iyidir.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Türklerin hepsi maalesef bir kültürden etkilenmişlerdir. Orta asya'daki Türki devletlere Rus kültürü empoze edilmiştir. Bu yüzden hepsi ruslaşmıştır. Kardeş ülke Azerbaycan ve biz Türkiye Türkleri ise maalesef araplaşmayı daha iyi müslüman olmak sandığımız için (burada geçmişten gelen emevilerin emperyalist politikaları var elbet) herkes arap olmaya ve onlar gibi yaşamaya çalışıyor yazık.
Oysaki biz arap dayatması kıyafetleri çıkarsak. Atalarımızın Avrupa'ya öğrettiği kıyafetleri giysek (tabi bizim atalarımızın sadece Osmanlı olduğunu sananlar anlayamaz) atalarımızın Avrupa'ya öğrettiği gibi yaşasak en medeni devletlerden biri olacağız. Atatürk de zaten bunları bildiği için zamanında onların atalarımızdan öğrendiklerini bize geri getirdi. Ama bedeviler elbet bu yazımı anlamayacak...

ispeeerlee

Asistan
Reaksiyon puanı
56
Araplaşmak diyorsunuz ırkçılık yapıyorsunuz.Araplaşmak ne kadar yanlıs bi cümle .Peygamber efendimiz sav de arap idi ne yani örnek almayacakmıyız.Mesele araplaşmak batılılaşmak değil mesele millet meselesi.Suan terörle mücadele ediyoruz siz ulkenizin yanında duracağınıza yok efendim ilerlemiyoruz araplasıyoruz rahatça dolasamıyoruz bırakın bu lafları biraz destek olun ülkemizin gelişmesi uğruna.Ülkemiz kendi tankını gemisini silahını yakında arabasida olacak yollar kopruler tüneller yeni yeni biraz ülke ilerliyor.

mrdeltoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Araplaşmak diyorsunuz ırkçılık yapıyorsunuz.Araplaşmak ne kadar yanlıs bi cümle .Peygamber efendimiz sav de arap idi ne yani örnek almayacakmıyız.Mesele araplaşmak batılılaşmak değil mesele millet meselesi.Suan terörle mücadele ediyoruz siz ulkenizin yanında duracağınıza yok efendim ilerlemiyoruz araplasıyoruz rahatça dolasamıyoruz bırakın bu lafları biraz destek olun ülkemizin gelişmesi uğruna.Ülkemiz kendi tankını gemisini silahını yakında arabasida olacak yollar kopruler tüneller yeni yeni biraz ülke ilerliyor.
Ülkemizin yanında durmadığımızı kim söyledi? Ben şahsen Muhammed'i örnek almıyorum, Atatürk'ü örnek alıyorum.

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Maalesef öyle bir şey olmayacak. Eğer bu millet uyanırsa kökten kazınacaklarını bilen baştakiler, ülkenşn gelişmesine izi vermeyecek. Aadece askeri güç olarak güçlü olabiliriz ama ne bilimde ne de diğer alanlarda bu baştakiler yüzünden kaybediyoruz. Çünkü onların amacı eğitimsiz nesil yetiştirip koyun gibi gütmek. Kısacası ekonomik çıkar için bu ülke gelişmez.

ispeeerlee

Asistan
Reaksiyon puanı
56
Bilimde ilerlemiyoruz diyorsun bak bakalım sağlık alanında en buyuk ilerleme hangi ülkede .Türk Prof. larımız insanlarımız sağlık alanında büyük ilerleme gerçeklestirdik.Malesef siz kin öfke nefret duyduğunuzdan at gözüyle olaylara bakıyorsunuz.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Bilimde ilerlemiyoruz diyorsun bak bakalım sağlık alanında en buyuk ilerleme hangi ülkede .Türk Prof. larımız insanlarımız sağlık alanında büyük ilerleme gerçeklestirdik.Malesef siz kin öfke nefret duyduğunuzdan at gözüyle olaylara bakıyorsunuz.
Hocam, o işleri yapanların büyük bir çoğunluğu yurt dışında ya yaşıyor ya da temelini orada aldı. Burada sadece Türkiye'de doğması bizi ileri yapmaz. Ayrıca ülkemizde din hakkında boş boş konuşulduğu için bilimle ilgilenme oranı çok az. Hiç metafizik anlatan bir tv programına denk geldin mi? Ben şahsen gelmedim

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061

Türkiye'de hangi ilerlemeyi kaydettiğimizi anlatta bizde bilelim.

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Bilimin diğer alanları ne olacak, sinema dizi kültürü ne olacak, sportif başarılar ne olacak, düşünce olarak gelişememe ne olacak? En başta da eğitim sistemi ne olacak? Bunlar nereye gitti? Sadece sağlıkla olacak iş değil. Sen uzay için ne kadar bilgi topladın ve uzaya çıktın. Ne tür bir oyun sektörün var, yazılım olarak ne kadar geliştin. Telefon olsrak ne ürettin? Al sana bolca sorun. Hepsi dışarıdan, Avrupadan, Amerikadan. Peki sne neden üretmiyorsun. Al sana bolca sorun. Başka var mı?

ispeeerlee

Asistan
Reaksiyon puanı
56
ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Biyomedikal Optik Araştırma Ünitesi Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Canpolat ve ekibi tarafından ev tipi sarılık tedavi (fototerapi) cihazı geliştirildi. ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla, laboratuvar koşullarında tamamen yerli yapay kan üretimi gerçekleştirdi. Zamanından önce doğan bebeklerde görülen “Prematüre Retinopatisi” adı verilen hastalığın tedavisini değiştirecek çok önemli bir yeniliğe imza atan İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yetik, bu katkısıyla dünya tıp literatürüne geçti

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Biyomedikal Optik Araştırma Ünitesi Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Canpolat ve ekibi tarafından ev tipi sarılık tedavi (fototerapi) cihazı geliştirildi. ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla, laboratuvar koşullarında tamamen yerli yapay kan üretimi gerçekleştirdi. Zamanından önce doğan bebeklerde görülen “Prematüre Retinopatisi” adı verilen hastalığın tedavisini değiştirecek çok önemli bir yeniliğe imza atan İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yetik, bu katkısıyla dünya tıp literatürüne geçti

Bu tür haberler için kaynak linki paylaşılmadan yalan haber olabileceği için kaynak linkini paylaşmanız gerekmektedir. Ayrıca biz hiç yok demiyoruz zaten tabi ki var fakat sadece sağlık yönüne bakarsan işimiz bir hayli güç :D En basidi eğitim kötü eğitim daha biz neyin tribini yaşıyoruz ki? :)

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ekonomik olarak ta bakarsak, işimiz iş değil. Bu arada Amerika'nın 50 yıl gerisindeyiz. Onlara ulaşmamız için eğitim sistemi komple değişmeli. Bilgiye, insanlığa önem verilmeli. Dinden bahsedip insanlsr dolandırılıyor bu ülkede. Ve sen diyorsun ki gelişiyoruz.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Eğitim kotü diyorsunuz ya sizce egitimi gelistirmek adına ne yapılmalı?
Mevcut sistem maalesef birçok yeteneği olan insanları sevmediği meslekleri seçtirecek kadar acımasız ve saçma. Çünkü insanlsrın yeteneğine göre dğeil, zekasına göre meslek seçimi yapılıyor. Bir insan zekş ama futbolcu olmak istiyor diyelim. Mevcut sistem o kişiyi fen lisesine atıp avukat doktor yapıyor. Yani sevmediği işe sürüklüyor. Ayrıca sınav sistemi de tamamen stresten başka bşr şey değil. Farklı yenilikler görmek istiyorsan, Avrupadaki İsveç gibi iskandinav ülkelerine bakabilirsin. Bşraz örnek alabilirsin. Ayrıca rus disiplini diye bşr şey var. Disiplin çok önemli.

Son düzenleme:

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ayrıca bşr şey daha var. Kulaktan dolma bilgiler öğretilşyor. Türk kültürü hakkında ve dini bilgiler hakkında. Bu da olumsuz etkiliyor sistemi.

Konuyu fazla uzatmak istemiyorum Herkezin Beraat kandili mubarek olsun hayırlı kandiller.
Eyvallah, seninde kandilin mübarek olsun.

Son düzenleme:

ispeeerlee

Asistan
Reaksiyon puanı
56
Son olarak bazı soylemlerinizde haklısınız bende Acil Tıp Teknisyeni mezunuyum fakat benim atanmam için el becerisi istemiyolar benden mat tarih istiyorlar İnşallah bu tür olaylar düzeltilir zaten düzeltilmezse bu boyle devam etmez. Zaten bilinçli bir kişi olmalı körü körüne hiçbir kisiye bağlanmamalıyız.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
Arap kültürünü İslâm diye aldık; dilimizi, kültürümüzü bozduk. Bunun yanında, günümüzde Araptan daha Arapçı insanlar türedi. Sanki Osmanlı Türkçesini kullanınca Kuran'ı çok iyi anlayacağını sanan akılsızlar da fazlasıyla bulunmakta. Ayrıca "Batı" dillerinden sözcükler kullanınca kendini aydın görenler de cabası. İki kültür arasında ezilmiş gitmişiz. Ama Türkçülük yükselecek, buna kuşkum yok.

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Seni raporlayacağım ülke durumdan ve sorunlarından bahsetmek duyarlılık sağlamaya çalışmak ve çözüm sunmak başka bütün sorunları bir kenara bırakıp göz ardı edip forum gibi ortamlarda siyaset yaparak tartışma başlatmak başka sen bu forumda kaldığın sürece sana yardımcı olmayacağım.

Hocam, o işleri yapanların büyük bir çoğunluğu yurt dışında ya yaşıyor ya da temelini orada aldı. Burada sadece Türkiye'de doğması bizi ileri yapmaz. Ayrıca ülkemizde din hakkında boş boş konuşulduğu için bilimle ilgilenme oranı çok az. Hiç metafizik anlatan bir tv programına denk geldin mi? Ben şahsen gelmedim
Hocam deme şuna her yerde var bunlardan sanki biz müslüman değiliz.Ülkenin yüzde 99 u müslüman ama yüzde 50 si kuranın kapağını açmamıştır yüzü den okumak hayırlı diyenler o ayetlerin anlamını bilmiyorlar.

Son düzenleme:

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Allaha şükür özümüzü kaybetmedik son 15 yılda ilerlediğimiz kadarda ilerlemedik
Ekonomi okuyorum. Say bana ekonomide %11 hangi alanda büyüdük ?
Dünyanin devi olan Çin %6.9, Türkiye ise 11.2 büyüdü. Şimdi say bana nerde bu büyüme ? Saymazsan namertsin.
Yazdıklarının hepsine harfi harfine cevap veririm. Ama inan sende bunu anlayacak ne beyin nede yürek var.
Ülke ekonomik kriz halinde. Tarım hayvancılık bitti. Fabrikalar satılıyor. Dış borç aldı başını gidiyor. Hala 15 yılda ilerdiğimiz kadarda ilerlemedik diyorsun.
Allah rızası için şu Allahın verdiği beyni kullanın
Birde bu eğitimle gidersek böyle çok devam ederiz demişsin .Kusura bakmada ne varmış eğitimimizde.Sizin kuyruk acınız okullarda din kültürü,kuranı kerim,HZ Muhammed ile ilgili derslerin gelmesi mi?

Eğitim sistemin ne mi var ? Sorun orda işte bir şey yok.
4 yıl boyunca lise okuyan bir öğrenci 4 yılın sonunda 180 lik barajı dahi geçemiyor. En basiti bu.
Kalkmışsın bana din dersinden bahsediyorsun. Keşke din derdi daha geniş kapsamlı olsaydıda saçma sapan hocalara ''DÖN ARTIK BİTSİN BU HASRET '' diye bağırmasalardı.

Bu arada ilerlemiyoruz diyorsun ya bu tamamıyla sizin görüşünüzdür bence gayet ilerliyoruz.

Allah için soruyorum sana ne konuda ilerliyoruz ?
Her yer beton. Herkes inşaat halinde. Köprüler yapılıyor ''YABANCI ŞİRKETLER TARAFINDAN YILLARCA İŞLETİLİYOR '' ve istenilen para kazanılmadığında devlet mecbur kendi ödüyor. Haliyle vergiden.

Dön bak ülkenin haline. Neye vergi gelmedi ? Vergi denmez bunlara. %40 küsürlerde vergi demek ekonominin batttığına işarettir.
Ama sizde nerde o anlama yeteneği.

Herşey mükemmel gidiyor.
Ekonomi süper.
Hayat şartları mükemmel.
Adaletimiz dünyada bir numara.
Herşey ama herşey yolunda.

Peki akıl var mantık var. Madem her şey bu kadar mükemmelse neden erken seçime gidiyoruz ?

Cidden artık dahada yazmam. Ne diyim ki artık. Bu ülkedeki masum insanların hakkına giriyorsunuz. Saçma sapan düşünceleriniz ülkeyi bataklığa sürüklüyor

Son düzenleme:

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Bunlar hep eğitimsizlikten kaynaklanıyor kimse işini tam yapmıyor. Yapılsaydı Türkiye'nin bu kadar ekonomisi düşmezdi.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192

Bu ülkenin en büyük sorunu giderek kötüleşen eğitim sistemidir..Sağlıkta ilerlemek herkesin yataklı odalarda sağlık hizmeti almasını sağlamak 21. Yüzyılda ilerlemek sayılamaz.. Evet eskiye göre daha iyi fakat bu ülkenin ekonomik olarak eğitim olarak teknolojik altyapı olarak çok cddi sorunları var.. Bizim en iyi üniversitelerimiz dünyada 500. sıralarda.. Dünya Mars'a gitmeyi konuşurken yapay zekanın ihtimallerini tartışırken biz üniversiteye türbanlıları almayalım.. sokakta açık gezemessin gibi saçma muhabbetlerle uğraştık.. Bence sorunumuz dünyayı görememek bulunduğumuz durumun farkına varamamak..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
30 yaşın altında olanlar sadece Ak Parti dönemini yaşadığı için ondan öncesi ile bugünü muhakeme edemiyor.

Ne kadar anlatılırsa anlatılsın o günleri yaşamayanlara o günlerdeki ülkeyi, halkın durumunu anlatmak mümkün olmuyor.

Bunu bir suçlama olarak söylemiyorum.

Yaşayıp gördüklerimizi anlattığımızda ne yazık ki genç arkadaşlara masal gibi geliyor.

————————

İslam dün gelmiş bir din değil.
1400 yıldır ayetleriyle, hadisleriyle ve uygulamalarıyla ortada olan bir din.

Ancak ne yazık ki her dönem şöhret olmak ya da başka çıkarlar elde etmek için 1400 yıl sonra kendisine yeni ayet inmiş gibi siz yanlış biliyorsunuz gerçek İslam böyle diyen bir takım herifler çıkıyor.

Bu heriflere ya da onları ciddiye alıp cevap yetiştirmeye çalışanlara bakarken bu konuda yeterli bilgisi olmayan gençler arada kalıp sıkışıyor sonunda İslam’a küfredip işin içinden çıkıyor.

——————————

Bir tanesi yazmış millet tartışırken bir birini bıçaklıyor.
Tartıştığında seni bıçaklayacak adamla tartışmaya giriyorsan zaten senin de karşındaki kişiden bir farkın yok demektir aynı seviyenin farklı görüşlerdeki uçlarısınız o kadar.

Kaldı ki bu ülke 80 milyon.
Millet birbirini bıçaklıyor diyebilmen için 1970’lere dönüp o dönem bu ülkede yaşanan Sağ-Sol sokak kavgalarını, öğrenci kavgalarını görmen gerekir.

80 milyon içinde kaç kişi tartışmada bir birini bıçakladı ki millet bir birini bıçaklıyor olsun?

——————

Bir tanesi kılık kıyafet demiş?

Elinizi vicdanınıza koyun be!
Bu gün kültürel kıyafet diye bir şey varsa o da sadece Araplar da kaldı.

Tüm dünyanın neresine giderseniz gidin aynı markalar ya da o markaların çakmaları ile tek tip bir giyim tarzı var.

Sokakta kimin kıyafeyi Arap kültürü?

Başörtülü, türbanlı kızların üzerindeki başörtüsünü çıkardığında geriye kalan kıyafetlerin hepsi standart tüm dünyadaki parçalar.

Ama içinizde düşmanlık nefret varsa bilemem.
O zaman her kapalıyı otomatik Arap görürsünüz.
İflah da olmazsınız.

———————

Bu ülkede bir de kendi görüşü dışında olanları otomatik cahil görme eyilimi var.

Bu tipler zanneder ki batıda herkes allame-i cihan. (Pardon arapça yazdık!) dünya çapında çok ve derin bilgili...

Diğer taraftan had bilmezlik de çok.
Liseli genç, siyaset bilmez, tarihten iki üç ezber yapmış, ideolojilerin kabuğunu bilir özünden nasiplenmemiştir ama ergenlik özgüveniyle alanında profesör olmuş birine sırf kendi desteklediği partiden olmadığı için cahil der.

İnsan haddini bilecek!
———————

Sürekli karamsarlık pohpohlayanlar.

Umudumuz olun!

Bize şikayetlerle değil, umutla gelin.

Hele şunlar bir gitsin herşey otomatik düzelir zevzekliğiyle değil.

Eğer bu ülkenin gelişmesindeki tek engel mevcut iktidar olsaydı değiştirmesi en kolay olan o olurdu.

Eğer siz bu halktan, milletten nefret edip şikayetçiyseniz.

Elinize fırsat geçse halkın yarısını yok etmek isteyecekseniz sorun sizde demektir.

Biraz güzel bakın.

Şu halkı aşağılamayın, halktan nefret etmeyin.

Emin olun ne kadar batılılara benzerseniz benzeyin onlar sizin köklerinizi bildiği için sizi sevmeyecekler.

Kökünüzü inkar eder kölesi olursanız köpeklerini sevdikleri kadar severler sizi.

Reaksiyon puanı
5,171
Konuyu açan arkadaş bile konuyu günümüz siyasetine çevirmiş... Herkes kafayı yemiş durumda.

Neyse ben yinede soruya cevap vereyim. Biz Türkler bir çok medeniyetten etkilenmişizdir. Çinliler iranlılar avrupalılar ve tabi bununla beraber araplar(bunun yanında bi bu kadar daha medeniyetide etkilemişizdir o ayrı konu).

Ama bu etkileşimlerin ne zaman olduklarıda önemli mesela araplardan 721 li yıllarda talas savaşı ve sonrasında etkilenmişizdir. Yani son 1000 yıl içinde arapların bize kattığı çok bişey yok.

Şimdi diyeceksiniz Osmanlı'da divan dili Arapçaydı vs. Osmanlı'da o arapça sandığınız dil farsça idi yani bu İrandan etkilendiğimizin bir kanıtı.

Ha belki araplardan aldığımız bir diğer şeyde halifelik olabilir ama günümüzde olmayn bir şey hakkında da konuşmak mantıksız diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...