Soru Arapça Zor Bir Dilmi?

Reaksiyon puanı
1,766
Ben biraz arapça biliyorum öyle çok zor değil dilinin alışması biraz zorlar ingilizce gibi
Zaten ingilizceye benziyen bir dil
Önce arapça harfleri sonra kelimeler ve arapça kuralları
Bir yandan da arapça kuran okuyarak ağzını alıştırırsın
Biraz ilerlediğinde arapçanın altında Türkçe karşılığı yazan kuranlar var onları okuyabilirsin

Bu arada Arapça ögrendikten sonra ebced vs de öğrenebilirsin kuranı kerimde ebcedli şifreler varmış mesela galiba ismi Mehmet Ali Bulut olan kişi bir ayetin ebcedine bakarak virüs şu tarihte bitebilir dedi (başladıktan 500-600 gün sonra dedi tam tarihi hatırlamıyorum) tabii kendisi yanlış anlamış da olabilir ama çok duydum bu olayı

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Arapça zor dildir. Kuran meal etmek için çok çok uzun süre arapça öğrenmen lazım.

TOPRAK KOÇ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Okuyabilmek kolay iş, sonra mealini okuyup anlarsınız ama sadece meal okursanız sayılmaz.

Ben 1 ayda sökmüştüm okumayı 5 sene filan oldu.

TOPRAK KOÇ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Elinizde bir cüz varsa ve hocanız varsa çok kolay iş.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Arapça evet zor bir dildir.

Hatta dünya standartlarında en zor kabul edilen ilk 3 dil arasında. 1. ÇİN - 2. Arapça

Not: Sen Kur'an okumak için basit arapça öğrenip aslında Türkçe gibi harf harf kelime kelime gibi okuyor olacan. Elif Be Te diye. Öyle okuyan birine kolay gelebilir ama asıl Arapça o değil. Yani tam anlamlı ve derinlikli okumamış oluyorsun. Kelimeleri Uzatmalar gırtlaktan okumalar ekstra mealler anlamlar flan bir sürü inceliği vardır normalde.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Okumayı öğrenebilirsin ama cümle yapısı, kelimelerin anlamı kısacası da gramerini öğrenmek ingilizceye göre zor. İngilizceye benzer bir dil bile değil. Bunu söyleyen arkadaşa katılmıyorum. İngilizce Hint-Avrupa Dil ailesine bağlı bir dil. Arapça ise Afroasya dil ailesi yani eski adıyla Hami-Sami dil ailesine ait bir dil. Her dilde ortak kelimelerin olması benzer olduğunun işareti değildir. Arap Dili ve Edebiyatı okumamış olsaydım sana bu bilgileri veremezdim. Öyle sadece Kuranı okumaya başladım diyerek olmuyor işler.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Okumayı öğrenebilirsin ama cümle yapısı, kelimelerin anlamı kısacası da gramerini öğrenmek ingilizceye göre zor. İngilizceye benzer bir dil bile değil. Bunu söyleyen arkadaşa katılmıyorum. İngilizce Hint-Avrupa Dil ailesine bağlı bir dil. Arapça ise Afroasya dil ailesi yani eski adıyla Hami-Sami dil ailesine ait bir dil. Her dilde ortak kelimelerin olması benzer olduğunun işareti değildir. Arap Dili ve Edebiyatı okumamış olsaydım sana bu bilgileri veremezdim. Öyle sadece Kuranı okumaya başladım diyerek olmuyor işler.

tek tük arapça telafuz etmeye başlayıp kuran okuyunca dili öğrendim sanıyorlar

Necla123??

Asistan
Reaksiyon puanı
199
Kur'an-ı Kerim Okumak için arapça öğrencem zor bir dilmi.
Yani okumayanlar için zor oluyor ama okuma yazması olana kolay geliyor şimdi siz ne alaka diyceksiniz ama gercektende öyle Kur'an'ı Kerim e önce cüzden başlanır yani harfler öğrenilir tıpkı alfabe gibi sonra Kur'an'a geçilir . Ama kuranında bazı hususları var tecvidli okuyunca biraz zorlanabilirsin yani örneğin:şeddeyi nerde nasıl kullanıcagın çok önemlidir .Ama umut edip okuyan herkese Allah güc veriyor .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arapça evet zor bir dildir.

Hatta dünya standartlarında en zor kabul edilen ilk 3 dil arasında. 1. ÇİN - 2. Arapça

Not: Sen Kur'an okumak için basit arapça öğrenip aslında Türkçe gibi harf harf kelime kelime gibi okuyor olacan. Elif Be Te diye. Öyle okuyan birine kolay gelebilir ama asıl Arapça o değil. Yani tam anlamlı ve derinlikli okumamış oluyorsun. Kelimeleri Uzatmalar gırtlaktan okumalar ekstra mealler anlamlar flan bir sürü inceliği vardır normalde.
Aynen büsürü hususu vardır zaten eğer eğer düz bi şekilde okunursa ozaamanda tecvidli olmuyor oyüzden dikkat edilmelidir

Mestra

Asistan
Reaksiyon puanı
250
Benim kuzenim 3 yıldır eğitim görüyo okuyabiliyo arapçayı.

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Okuyabilmek kolay iş, sonra mealini okuyup anlarsınız ama sadece meal okursanız sayılmaz.

Ben 1 ayda sökmüştüm okumayı 5 sene filan oldu.
Ne alaka? Arapça kutsal bir dil mi? Diğer diller gibi normal bir dil. Meal daha faydalı. Okuyup anyamamaktansa. Sadece meal okursak sayılmaz demişsin.. kanka bunu kim söyledi? ?

acmakapamatusu

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
17
Kuran okumak için öğrenirsen zor değil hepimiz çocukken öğrenmişizdir. Ama normal arapçayı çözmek ve anlamak gerçekten zor en zengin dillerden birisi.

Reaksiyon puanı
1,766
Ben derdimi anlatacak kadar arapça biliyorum aga çok abartmayın o kadar da zor değil :D

Zaten işin mantığını çözdün mü arapçadan gelen Türkçe kelimeler işini baya kolaylaştırır

Ridvansener

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Bence zor bir dil kadına ve erkeğe ayrı ayrı hitap ediyorlar.

Reaksiyon puanı
1,766
Bence zor bir dil kadına ve erkeğe ayrı ayrı hitap ediyorlar.
Reis kadınlardan bahsederken GENELDE i ya da e kullanıyorsun erkeklerde a ya da sadece kelimeyi söylüyorsun (bazı kelimelerde i e fln değil kelime tamamen değisiyor) arapça bence mantık işi ya ingilizce de ki gibi hepsini ezberlemene gerek yok

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Arapça zor bir değil. Çok çok zor bir dildir. Kolay diyenler de büyük ihtimalle sallıyor.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Arapça zor bir değil. Çok çok zor bir dildir. Kolay diyenler de büyük ihtimalle sallıyor.

kolay diyenler bizim kültürde oluşan kuran okuma olayını arapça öğrenmek sanıyor. Alfabeyi ezberleyip hiçbir şey anlamadan telafuz etmek başka bir şey dili öğrenmek başka bir şey.

Reaksiyon puanı
1,766
Ben az bişey öğrendim de üstüne çok gitmedim ve tecrübelediğim kadarıyla kolaydı .d
Burada ki herkes herhalde doğma büyüme arap bu konuda zor/kolay dediklerine göre

Bu arada çoğu kişinin aksine sadece kelime anlamları ve telaffuz biliyorum ama alfabe yok :D (biliyordum da sonra unuttum. Şu an zar zor 3-5 kelimeyi anca okurum)

Son düzenleme:

Necla123??

Asistan
Reaksiyon puanı
199
kolay diyenler bizim kültürde oluşan kuran okuma olayını arapça öğrenmek sanıyor. Alfabeyi ezberleyip hiçbir şey anlamadan telafuz etmek başka bir şey dili öğrenmek başka bir şey.
Herşey zordur hele bir dil ögrenmek çok zordur ama birşey isteyerek yaparsanız size daha kolay gelir . Zaten ne kolay dır ki dimi önemli olan onu başarabilmektir.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Değil. Gerçekten öğrenmek istiyorsan kolay bir dil olur. İsteksizsen dünyanın en zor diline dönüşür.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Arapça dil ailesi olarak İngilizceden farklı olsa da eğer sağlam bir İngilizce altyapınız var ise öğrenmeniz küçük bir nebze daha kolay olur. Arapların İngilizceyi bizden daha kolay öğrenmelerinin sebebi budur. Cümle kurmadaki mantık (mübteda-haber) ile İngilizcedeki cümle kurma mantığı benzerdir.

Arapçayı öğrenmenin zorluğuna gelince; anadil seviyesine getirmek kişiyi zorlayabilir. Günlük konuşmayı öğrenmek de pratiğe bağlı bir şeydir. Seviye olarak en zor lisanlardan biri olmakla beraber çalışmaya bağlı olarak öğrenme süresi kısalacağı gibi uzayabilir.

Kur'an-ı Kerim'i anlamak için Arapça öğrenmeye gelince; Arapça öğrenmek Kur'an'ı anlamaya yetmez. Zira bugün Arap topraklarındaki insanlar da tefsir okurlar. Çünkü Kur'an ilmi Arapçayı öğrenmekle kavranamaz. Bir ayetin hangi bağlamda anlaşılmasını az çok belirlemek için Tarih, Kur'an Tarihi, İslâm Tarihi, Hadis, Tefsir, Fıkıh gibi birçok sahada araştırma yapmak icap eder.

Bunlara ilaveten Kur'an Arapçası ile modern Arapça ve halkın konuştuğu Arapça farklıdır.

Arapça öğrenmek isteyen arkadaşlara ufak bir yol haritası olsun :)