Mestra
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 250
Kur'an-ı Kerim Okumak için arapça öğrencem zor bir dilmi.
Son düzenleyen moderatör:
Okumayı öğrenebilirsin ama cümle yapısı, kelimelerin anlamı kısacası da gramerini öğrenmek ingilizceye göre zor. İngilizceye benzer bir dil bile değil. Bunu söyleyen arkadaşa katılmıyorum. İngilizce Hint-Avrupa Dil ailesine bağlı bir dil. Arapça ise Afroasya dil ailesi yani eski adıyla Hami-Sami dil ailesine ait bir dil. Her dilde ortak kelimelerin olması benzer olduğunun işareti değildir. Arap Dili ve Edebiyatı okumamış olsaydım sana bu bilgileri veremezdim. Öyle sadece Kuranı okumaya başladım diyerek olmuyor işler.
Yani okumayanlar için zor oluyor ama okuma yazması olana kolay geliyor şimdi siz ne alaka diyceksiniz ama gercektende öyle Kur'an'ı Kerim e önce cüzden başlanır yani harfler öğrenilir tıpkı alfabe gibi sonra Kur'an'a geçilir . Ama kuranında bazı hususları var tecvidli okuyunca biraz zorlanabilirsin yani örneğin:şeddeyi nerde nasıl kullanıcagın çok önemlidir .Ama umut edip okuyan herkese Allah güc veriyor .Kur'an-ı Kerim Okumak için arapça öğrencem zor bir dilmi.
Aynen büsürü hususu vardır zaten eğer eğer düz bi şekilde okunursa ozaamanda tecvidli olmuyor oyüzden dikkat edilmelidirArapça evet zor bir dildir.
Hatta dünya standartlarında en zor kabul edilen ilk 3 dil arasında. 1. ÇİN - 2. Arapça
Not: Sen Kur'an okumak için basit arapça öğrenip aslında Türkçe gibi harf harf kelime kelime gibi okuyor olacan. Elif Be Te diye. Öyle okuyan birine kolay gelebilir ama asıl Arapça o değil. Yani tam anlamlı ve derinlikli okumamış oluyorsun. Kelimeleri Uzatmalar gırtlaktan okumalar ekstra mealler anlamlar flan bir sürü inceliği vardır normalde.
Benim kuzenim 3 yıldır eğitim görüyo okuyabiliyo arapçayı.Okumayı öğrenebilirsin ama cümle yapısı, kelimelerin anlamı kısacası da gramerini öğrenmek ingilizceye göre zor. İngilizceye benzer bir dil bile değil. Bunu söyleyen arkadaşa katılmıyorum. İngilizce Hint-Avrupa Dil ailesine bağlı bir dil. Arapça ise Afroasya dil ailesi yani eski adıyla Hami-Sami dil ailesine ait bir dil. Her dilde ortak kelimelerin olması benzer olduğunun işareti değildir. Arap Dili ve Edebiyatı okumamış olsaydım sana bu bilgileri veremezdim. Öyle sadece Kuranı okumaya başladım diyerek olmuyor işler.
Ne alaka? Arapça kutsal bir dil mi? Diğer diller gibi normal bir dil. Meal daha faydalı. Okuyup anyamamaktansa. Sadece meal okursak sayılmaz demişsin.. kanka bunu kim söyledi? ?Okuyabilmek kolay iş, sonra mealini okuyup anlarsınız ama sadece meal okursanız sayılmaz.
Ben 1 ayda sökmüştüm okumayı 5 sene filan oldu.
Önemli olan sadece okumak mı? Nerede eğitim alıyor?Benim kuzenim 3 yıldır eğitim görüyo okuyabiliyo arapçayı.
Avrupa dillerinde bile eril dişil kelime kavramı var. Burada cinsiyetten dolayı bir ayrıştırma yok. Aynı şey cansız nesnelerde de uygulanıyor.Bence zor bir dil kadına ve erkeğe ayrı ayrı hitap ediyorlar.
Reis kadınlardan bahsederken GENELDE i ya da e kullanıyorsun erkeklerde a ya da sadece kelimeyi söylüyorsun (bazı kelimelerde i e fln değil kelime tamamen değisiyor) arapça bence mantık işi ya ingilizce de ki gibi hepsini ezberlemene gerek yokBence zor bir dil kadına ve erkeğe ayrı ayrı hitap ediyorlar.
Katılıyorum çünkü eğer okumayı çok isteyerek ve umutlu yaparsan okursun ztnBen derdimi anlatacak kadar arapça biliyorum aga çok abartmayın o kadar da zor değil
Zaten işin mantığını çözdün mü arapçadan gelen Türkçe kelimeler işini baya kolaylaştırır
Arapça zor bir değil. Çok çok zor bir dildir. Kolay diyenler de büyük ihtimalle sallıyor.
Ben az bişey öğrendim de üstüne çok gitmedim ve tecrübelediğim kadarıyla kolaydı .dArapça zor bir değil. Çok çok zor bir dildir. Kolay diyenler de büyük ihtimalle sallıyor.
Herşey zordur hele bir dil ögrenmek çok zordur ama birşey isteyerek yaparsanız size daha kolay gelir . Zaten ne kolay dır ki dimi önemli olan onu başarabilmektir.kolay diyenler bizim kültürde oluşan kuran okuma olayını arapça öğrenmek sanıyor. Alfabeyi ezberleyip hiçbir şey anlamadan telafuz etmek başka bir şey dili öğrenmek başka bir şey.
8 yaşındaki kuzenim 2 haftada güzelce okumaya başladı(sıfırdan) yani çabalarsan kolayKur'an-ı Kerim Okumak için arapça öğrencem zor bir dilmi.
Alfabe kolay da kelime anlamlarını bilmek de önemli8 yaşındaki kuzenim 2 haftada güzelce okumaya başladı(sıfırdan) yani çabalarsan kolay
He kelime anlamı olarak mı soruyordu bilmiyordum .dAlfabe kolay da kelime anlamlarını bilmek de önemli