Araba Kullanma Hk. Yardım

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Merhaba arkadaşlar.
Yaşım 16 ve artık yaşımın geldiğini düşünüyorum.
Öğle saatlerinde yaşadığım olayı söyle rahatla konusuna yazmıştım buraya da ss atayım
08e2140cc76cafd2a1ba326cb829c0e7.jpg

Olay bu şekilde gerçekleşti. Evet 2 sene önce kullanabiliyordum(çayırda küçük bir sürüş gerçekleştirdim)
Ama debriyaj ayarını unutmuşum bana pratik olarak bu debriyaj meselesini anlatır mısınız. Böyle kısa git gel olaylarına el atmam lazım adam arıyorlar yarım saat.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ha bir de kuzenin dediğine göre pati de atmışım. (Motoru ve dışarıyı dineldiğim yok ki tüm dikkatimi sol ayağıma cermiştim)

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şimdi debriyaja basılıyken ayağın vitesi tak 1 e elfreni indir.Yavaş yavaş çek debriyajdan ayağını çekerken, kavrama noktası dediğimiz yani gaza basma anını hissetmen lazım.Bunuda anca arabayı dinleyerek hissederek anlarsın.O noktaya geldiğinde araba hafif titremeye başlar bi motor sesi değişir işe o zaman gaza hafiften dokunacaksın ve debriyajdan kaldırmaya devam edeceksin.
Not: Ehliyetsiz araba kullanmayalım kullananları uyaralım :)

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Şimdi debriyaja basılıyken ayağın vitesi tak 1 e elfreni indir.Yavaş yavaş çek debriyajdan ayağını çekerken, kavrama noktası dediğimiz yani gaza basma anını hissetmen lazım.Bunuda anca arabayı dinleyerek hissederek anlarsın.O noktaya geldiğinde araba hafif titremeye başlar bi motor sesi değişir işe o zaman gaza hafiften dokunacaksın ve debriyajdan kaldırmaya devam edeceksin.

Büyük şehir değil ki burası :) Kavrama noktasını araştırırken buldum ama ayaklarımda hassaslık yok ki. Yavaş yavaş kaldır falan ayarlayamıyorum.

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Büyük şehir değil ki burası :) Kavrama noktasını araştırırken buldum ama ayaklarımda hassaslık yok ki. Yavaş yavaş kaldır falan ayarlayamıyorum.
ince tabanlı bir ayakkabı ile daha rahat hisseebilirsin yada direksiyonun titremesi ilede hissedebilirsin

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Konu güncel, beyler ayıp oluyor telefon konularına fanboyluk yapmaya girersiniz normal bişey isteyince tık yok cidden ayıp oluyor.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Konu güncel, beyler ayıp oluyor telefon konularına fanboyluk yapmaya girersiniz normal bişey isteyince tık yok cidden ayıp oluyor.

Sen evde kendi simülasyonunu yarat evdeki malzemeler ile orda ayaklarını bağımsız olarak tam hareket etme kabiliyeti kazan sonra arabaya gec oyle rahat edersin :D arkadasın dediği gibi ince tabanlı ayakkabı giy ki gazi freni ve debriyaji tam hissedebilesin.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Sen evde kendi simülasyonunu yarat evdeki malzemeler ile orda ayaklarını bağımsız olarak tam hareket etme kabiliyeti kazan sonra arabaya gec oyle rahat edersin :D arkadasın dediği gibi ince tabanlı ayakkabı giy ki gazi freni ve debriyaji tam hissedebilesin.

:D en son babalar duyar filmi geldi aklıma :D iyi de işe yarar mı ki?

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arabayı çalıştır.
Debriyaja bas.
Ayağını debriyajdan çekmeden vitesi 1'e at.
Ayağını debriyajdan yavaşça çek ve aynı zamanda yavaşça gaza bas.
Araba istop etmeden gitmeye başlayacaktır.
Araba hızlandıkça vites at.

Bende bir keresinde arabayı bataklığa sürmüştüm. :p

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Arabayı çalıştır.
Debriyaja bas.
Ayağını debriyajdan çekmeden vitesi 1'e at.
Ayağını debriyajdan yavaşça çek ve aynı zamanda yavaşça gaza bas.
Araba istop etmeden gitmeye başlayacaktır.
Araba hızlandıkça vites at.

Bende bir keresinde arabayı bataklığa sürmüştüm. :p

Ayağını debriyajdan yavaşça çek yavaşça gaza bas kısmı sıkıntılı. Onun haricinde frene de sert asılıyorum, sanırsam debriyaja basınca da harekt halindeyken yavaşlıyormuş biraz araştırdım da?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Sen dediğim gibi ayaklarını hassasiyete alıştıra ilk once.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ayağını debriyajdan yavaşça çek yavaşça gaza bas kısmı sıkıntılı. Onun haricinde frene de sert asılıyorum, sanırsam debriyaja basınca da harekt halindeyken yavaşlıyormuş biraz araştırdım da?
Debriyajdan çek gaza bas kısmında bende takılıyordum ilk başladığım zamanlar. Ama sonra insan alışıyor. Frene sert basma. Bi anda kendini havada bulursun :biggrin:

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Debriyajdan çek gaza bas kısmında bende takılıyordum ilk başladığım zamanlar. Ama sonra insan alışıyor. Frene sert basma. Bi anda kendini havada bulursun :biggrin:

Bu kavrama noktası denen an arabanın zangır zangır titrediği an mı?

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
ya o debriyaj ve gaz ayarını bende ayarlayamıyorum hassaslık yok ayagımda debriyajdan son zamanda birden çekiom araba arkaya uçuo ya istop edio :D....

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sanırım evet.
Araba eğer otomatik vites olsaydı hiç böyle sorunlar çıkmazdı .p Direk bastın mı giderdin.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Araba kullanmayı öğrenmek direksiyon başında deneme yanılma sürekli tekrar ile daha iyi. Burada teorik olarak sabaha kadar anlatsak senin direksiyon başında edindigin bir tecrübenin kalıcılığını geçemez . En iyisi bilen birini yanına al geç boş alana saatlerce dene

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Pazar günü kahvaltıdan sonra babamı alıp iki saat alıştırma yapacağım, söylediklerinizi de dikkate alarak kendimi geliştireceğim teşekkürler :)

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
up up ne allah aşkına?kural var nizam var forumda.
forum sitesinden araba kullanmayı öğrenmeye çalışmak da ayrı bir tartışma konusu.