Bu konuyu okuyanlar

FideLity

Doçent
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
418
Puanları
63
Tarih: 8 / 03 / 2018 bunu yazmamın sebebi fiyatlar değişebiliyor.Tarihle beraber sitelerde de farklı fiyatlar mevcut en ucuz ve güvenilir olanlara baktım.
Bugün yapmış olduğum bir araştırmamı sizlerle paylaşmak istedim.Bütçemiz kısıtlı diyelim maximum 2.000TL olsun.Sistem toplamamız gerekiyor ve son zamanlarda popüler olan APU sistem alıp ekran kartına para vermesek mi? Veya g4560 işlemciyle uygun ekran kartı mı alsak? Ben bunu a4 kağıda yazıp fiyat karşılaştırması yaptım.

Fiyatlara Kasa, HDD, PSU ve RAM dahil değildir.Zaten sıfırdan kasa toplama konusu değil sadece araştırmamı paylaşıyorum.Bu sistemlere göre bu saydığım parçalar alınabilir.Mantıklı düşünerek uygun olan sistemi almak varken neden bu konular hakkında bilgisiz kalalım değil mi? Bilgi paylaştıkça çoğalır.
kO7Vp7.jpg


Şimdi APU sistemi tercih edersek harici ekran kartına ihtiyaç duymaksızın oyunlarımızı Low-Medium ayarlarda ortalama 40 FPS ile oynamamız mümkün.Yalnız bu dediğim oyunlar yeni çıkan popüler oyunlardan bahsediyorum yoksa LOL, CS:GO, Metin2 gibi oyunlarda her halukarda canavar gibi çalışır hiçbir sıkıntı olmaz.

G4560 işlemciyi seçmemin nedeni fiyatına göre en performanslı işlemci olmasıdır.Ryzen 3 2200G APU sistem yerine bu ucuz İntel işlemci ve uygun anakart sayesinde 200tl daha az para ödeyerek sisteme sahip olabiliyoruz.Yalnız bu durumda 2.El ekran kartına muhtaç kalıyoruz çünkü Ryzen APU sistemin içindeki ekran kartı 200TL ye alınabilecek bir kart değil.Sahibinden gibi sitelerde GTX550ti veya HD6850 gibi kartlar bulunabiliyor.Bu şekilde kafa kafaya bir seçim oluyor.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer kural ise paylaştığım Intel sistemi 4GB 2133 MHz ram ile kullanabiliyorken APU sisteme en az 8GB 2400MHz ram ihtiyacı olması.Bu doğrudan fiyatı da etkiliyor.

Bu şekilde düşük bütçe ile eğer riske girip güvenebiliyorsanız 2.El ekran kartıyla intel sistem veyahut hiç riske girmeden A8, A10 veya A12 benzeri APU sistem toplamak yerine Ryzen 3 2200G Apu sistem toplanabilir.İkinci durumda RAM fiyatları fazla olacağından ilk durumda 2.El sorunsuz ekran kartı bulunabilirse çok makbul olur.
 

Son mesajlar

Üst