Apple'ın Gerçek Fikri Ortaya Çıktı

Erdem Yener

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Apple'ın yeni oyuncağı iPad'de Flash desteği olmamasının gerçek sebebi bugüne kadar Steve Jobs'un dediklerinden çok farklıymış. Ayrıntılar haberimizde.

Apple CEO'su Steve Jobs bugüne kadar iPad'de Flash desteği olmaması hakkında Adobe firmasını ve Flash'ı kötüledi. Ancak işin gerçek yüzünün öyle olmadığı Steve Jobs'un kapalı kapılar ardında söylediği bazı sözlerden anlaşıldı. İşin aslı iPad'in 10 saate varan batarya ömrünü Flash'ın 1.5 saat kadar kısalttığından ibaretmiş. iPad için deneme çalışmaları yapılırken Flash destekli bir iPad'in ortalama olarak batarya ömrü 8.5 saate kadar çıkabilmiş ve bunu gören yetkililer ise Flash desteği olmadan iPad'i piyasaya sürmeyi düşünmüşler.
ipad1266613716.jpg
:: Sizce işin aslı Apple'ın batarya ömrünü düşünmesi midir?
Yazan: M. Erdem Yener
SDN - http://shiftdelete.net

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şaka gibi ya apple iyice saçmalamaya başladı :D

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Apple flash konusunda çok saçmalıyor gerçekten, iphone, ipad vs.. çok güzel aletler hepsi ama flash desteği olmaması gerçekten çok çok saçma bir durum.

Ipad im var youtube da video izleyemiyorum ? Flash olmayınca izlenmiyor sanırım dimi ? :D Gerçi iphone da direk youtube ikon u bile var ama kullanmak nasip olmadığından çözemedim...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
O zaman işlemcisini de söksünler, o da batarya ömrünü çok kısaltıyor.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Apple ürünü almak için düşünmeye gerek yok. çünkü almamak gerektiğini kanıtlamak için ellerinden geleni yapıyorlar.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
8,5 saat az bir süre değil ki? hiç bir işe yamayıp 50 saat çalıştırsanız ne olur? insanlar özellik ister.

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yalan diyorum ortalama bir laptop un batarya ömrü 3 saat...tabi laptopla kıyaslarsak...
bu bence apple ın kendini haklı çıkarma hevesidir...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
İki tane sayıyı toplasın sadece, 100 milyar saat çalışacaksa alırım :D

ahmetvardar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1.5 saat kısalmamış, 1.5 saate düşmüş toplam süresi, ingilizce çeviride hata var...
"noting that the battery performance would be significantly reduced to just 1.5 hours if Flash was on-board"

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Kimse yoğurdum kara demez Apple(Elmam) çürük demez :) Applle İpad deki kamera olayıyla bayağı rezil oldu artık rezaltlerini okumak istemiyorum 2010 aplle için kayıp yılı olacak Lost Apple :)

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Önce İphone Flash getirsinler... iPad olayı da tam bir komedi zaten:D Beş para etmez. İphonun kocamanı. Kocaman bir telefon tasımak gibi...:)

ahmedce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar
Ben apple yi destekliyorum.Adobe'nin tüm programları yüklemede ağır ve makinayı kasıyor hepiniz de buna katılırsınız.örnek bir pdf dosyasını ,adobe pdf de açın ve foxit pdf de açın ,hangisi hızlı açar.Bir de youtube ve yahoo videodaki flash donmaları hepsi flash dan ..............

Apple bunu düzelt demiş adamlar kafa yormuyor zaten keklikler mecbur kullanır diyor apple büyük firme olduğunu kanıtlıyor....

teşekkürlerr elmaaaaaaaaaaaaaaaaa

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende apple destikliyorumbu konuda ve soyle dusunuyorum ms da winmo 7 ye flash koymadiysa bir seyler donuyor ortada gelecek teknolojide flashin yerini doldurabilecek seyler okuduydum yani ben oyle anladim sanirsam nigilizceydi okudugum sey html 5 ve baska bir seyden bahsediyrdu belki bu tam bir neden sayilmaz ama nedenleri arasinda olabilir kanisindayim ve ahmedcenin dediklerine yuzde yuz katiliyorum. ha soyle bir sey var param olsa gidip ipad alirmiydim iste orasi soru isaretiyle kaplı yani biraz luks gibi mesala tasarimci felan olsan brushi kullanabilirsin office uygulamasi felan rahat rahat kullanirsin ama iste benim isime yariyacak bir sey degil simdilik ama ben suna inaniyorum ipadi bekleyenler var bi alici kitlesi var bundan emin olun

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
apple ın yaptığı bana çok çocuksu geliyor.:rolleyes:Yok onu kullanma benim ürünümde yok bunu yapma sanırım bu adamlar ipad e xp işletim sistemi yüklendiğini görünce çocuk gibi üzülmüşlerdir. Yahu bırakın bu işleri :rolleyes:müşteriniz istediği üründen istediği kadar alsın ve istediği yazılımı yüklesin sizene siz satışınıza bakın

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Benim gözümde Adobe, Apple'dan 10 kat daha saygın bir firmadır. Apple saçma sapan işler yapıyor. Saçma sapan ipad denilen zımbırtıyı almak çok mantık dışı. Cebe sığmayan iphone...

zert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kim nederse desin, adamlar isi burdaki herkezden daha iyi biliyor, bu sayedede milyarlar kazaniyor, sizin kotululemeniz veya eksik gormeniz umurlarinda bile degil. bosuna kasmayin kendinizi:D