Apple'ı seviyor musunuz, nefret mi ediyorsunuz?

Apple'ı seviyor musunuz?

• Bayılıyorum

Kullanılan: 14 23.0%
  • Seviyorum

Kullanılan: 11 18.0%
  • Çok da sevmiyorum ama güzel firma

Kullanılan: 26 42.6%
  • Tim Cook varken sevilmez

Kullanılan: 1 1.6%
  • Çürük elmayı mı diyorsun?

Kullanılan: 2 3.3%
  • Hiç haz etmem

Kullanılan: 0 0.0%
  • İNefret ederim

Kullanılan: 1 1.6%
  • Adını bile anma

Kullanılan: 6 9.8%

• Kullanılan toplam oy
    61
Reaksiyon puanı
6,381
Açıkçası ben hiç haz etmiyorum. Sadece pahalılık üzerine kurulmuş bir şirket bence 2011'den beri. Apple güncellemeler ile telefonlarının önce batarya performanslarını düşürdü, sonra işlemcileri yavaşlattı. Bahanesi ise Iphone cihazların, bataryaları küçük olduğu için işlemcilerin güç tüketimini azaltmak. Amerika da ki kullanıcılarına 29 dolar istedi. Sonra da 25 dolar vermeyi kabul etti. Yani bazılarının bayıldığı, 1,38 trilyon dolar dediği şirket anca 20 milyon kişiden 80 milyon dolar kazanarak 1,38 trilyon dolar oluyor.

larsbutgod

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Açıkçası ben hiç haz etmiyorum. Sadece pahalılık üzerine kurulmuş bir şirket bence 2011'den beri. Apple güncellemeler ile telefonlarının önce batarya performanslarını düşürdü, sonra işlemcileri yavaşlattı. Bahanesi ise Iphone cihazların, bataryaları küçük olduğu için işlemcilerin güç tüketimini azaltmak. Amerika da ki kullanıcılarına 29 dolar istedi. Sonra da 25 dolar vermeyi kabul etti. Yani bazılarının bayıldığı, 1,38 trilyon dolar dediği şirket anca 20 milyon kişiden 80 milyon dolar kazanarak 1,38 trilyon dolar oluyor.
Bu pahalılık olayı sadece bizim ülke için geçerli..

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Çoğu cihazını severim, 6 yıldan fazla İpad Mini ve 4.5 yıl civarı da İphone 6 kullandım. Ülkemizin durumundan dolayı ürünleri ulaşılması zor bir düzeyde fakat yine de gayet başarılı. Şahsen çok uzun süre İOS kullandığım için arayüzden artık sıkıldım, onun dışında bir sorunum yok.

Reaksiyon puanı
6,381
Bu pahalılık olayı sadece bizim ülke için geçerli..
Cihazlarının ücretlerinin pahalı olduğunu söylemedim zaten ben de biliyorum ülkemizde ekstra pahalı olduğunu. Şirketin değeri 1,38 trilyon dolar. Sadece güncelleme ile cihazın performansını düşürerek, para kazandığını söylüyorum. Bazılarının çok sevdiği markanın aç gözlülük ile yaptığı kazığı ve bunun Türkiye'de ki editörlerin Apple ürünlerini kullanma, Apple Center'a gitme gibi hayallerinden dolayı Türkiye de hiç konuşulmadığını diyorum.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Apple'ın zihniyetini sevmiyorum.Kutuya hızlı şarj koymaması, teknolojiyi geriden takip edip ve her cihazına sınırlı teknoloji koyup uçuk fiyattan satması, kullanıcıyı uygulamaların çalışması için güncelleme olayına mahkum etmesi benim hoşuma gitmeyen unsurlar.Cihazlara gelince iki fiyasko ürünü Xr ve 11 i saymazsak cihazları genelde güzel.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,562
eskinin hatrına woz'u seviyorum sadece apple'a dair.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Pahalı olmasa iyi.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Ah ah fiyatlar biraz daha uygun olsan tadından yenmez ama..

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,569
orta diy bir seçenek yokmu ya :D

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sevmeyi anlarım, memnun kalırsın vs de mağdur olmadığın sürece niye bir markadan nefret edersin ki. :D
Edenler var ama tabii, garip geliyor bana.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,569
Sevmeyi anlarım, memnun kalırsın vs de mağdur olmadığın sürece niye bir markadan nefret edersin ki. :D
Edenler var ama tabii, garip geliyor bana.
bence onlar markadan değil markayı kullananları sevmiyorlar nedendir bilinmez​

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,749
Iphone 6'dan sonra bütün telefonları aynı özelliklere sahip.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Kesinlikle bundan sonraki ilk tercihim İPhone tarafında olacak. Çoğunuz sevmez belki ama bence o çerçeveli ve home tuşlu model, gelmiş geçmiş en güzel model gözümde. O yüzden direk SE 2020 alacağım.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,749
Kesinlikle bundan sonraki ilk tercihim İPhone tarafında olacak. Çoğunuz sevmez belki ama bence o çerçeveli ve home tuşlu model, gelmiş geçmiş en güzel model gözümde. O yüzden direk SE 2020 alacağım.
Gerçekten SE 2020 için 5.200 TL mi vericeksin? ciddi olamazsın.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Bunu 128 GB'lik bir Mac Pro'dan yazıyorum, almayın aldırmayın (yükseltme yapamıyorsunuz, adam akıllı Windows kurulamıyor, aksesuarlar pahalı vs, yemişim FaceTime'ını).

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Bayılıyorum dan daha fazlası olsa onu seçerdim . Fanboy gibi algılanmasın zamanında android de kullandım . En basitinden bir örnek veriyorum gerisini siz düşünün .. İphone 7 32gb kullanıyorum , daha sonra macbook air satın aldım o sırada otelde olmamdan dolayı otelin interneti ile icloud hesabıma giriş yaptım . eve geldiğimde macbook evin wi-fi şifresini çoktan icloud dan çekmiş ve evin internetine bağlanmıştı . bunlar basit ama hayatı kolaylaştıran detaylar :) daha bunlar gibi nice hayatımı kolaylaştıran detaylar var hepsini buraya tek tek yazamam ki .

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Gerçekten SE 2020 için 5.200 TL mi vericeksin? ciddi olamazsın.
Evet vereceğim aradığım tüm özellikleri barındırıyor. Hatta ben aradığım özellikleri söyleyim, siz de bana ne uygun onu söyleyin. Önem arz etme durumunu göre söylüyorum. Kullandığım 6.1" ekrandan bıktım. Küçük telefon istiyorum. Oyun performansı olmasın hatta oyun bile inmesin, umrum olmaz. Tarayıcı, İnstagram, WhatsApp, YouTube sorun çıkarmasın yeter. Ön kamera olmasa bile sorun değil, arka kamera da öz çekim değil de objeler ve doğa fotoğraflarında başarılı olsa kafidir. Su geçirmezlikte hoşlandığım sporlar ve aktivitelerle orantı olarak çok önemli. Onun dışında pili 12 saati çıkarın yeter. Belki biraz daha fazla, söyle söyleyim. Gece takarım, sabah alırım tekrar gece takarım. Bunlar yeterli yani benim için fazla da bir şey beklemiyorum telefondan. Bir de son zamanlarda ekran muhabbetileri gördüm, çok vasat olmadığı sürece sorun yok. Kullandığım telefonun kasası çok çizilmeye müsait ve sağlam değil. Biraz daha sağlam olsun Isterdim. Son olarakta Android yok drive yok tablolar, filmler veya hesap açın falan olmasın, en önemlisi de menüde YAVAȘ olmasın. Yine IOS çıkıyor kapı. Şu anda da P Smart 2019 kullanıyorum.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Evet vereceğim aradığım tüm özellikleri barındırıyor. Hatta ben aradığım özellikleri söyleyim, siz de bana ne uygun onu söyleyin. Önem arz etme durumunu göre söylüyorum. Kullandığım 6.1" ekrandan bıktım. Küçük telefon istiyorum. Oyun performansı olmasın hatta oyun bile inmesin, umrum olmaz. Tarayıcı, İnstagram, WhatsApp, YouTube sorun çıkarmasın yeter. Ön kamera olmasa bile sorun değil, arka kamera da öz çekim değil de objeler ve doğa fotoğraflarında başarılı olsa kafidir. Su geçirmezlikte hoşlandığım sporlar ve aktivitelerle orantı olarak çok önemli. Onun dışında pili 12 saati çıkarın yeter. Belki biraz daha fazla, söyle söyleyim. Gece takarım, sabah alırım tekrar gece takarım. Bunlar yeterli yani benim için fazla da bir şey beklemiyorum telefondan. Bir de son zamanlarda ekran muhabbetileri gördüm, çok vasat olmadığı sürece sorun yok. Kullandığım telefonun kasası çok çizilmeye müsait ve sağlam değil. Biraz daha sağlam olsun Isterdim. Son olarakta Android yok drive yok tablolar, filmler veya hesap açın falan olmasın, en önemlisi de menüde YAVAȘ olmasın. Yine IOS çıkıyor kapı. Şu anda da P Smart 2019 kullanıyorum.
Ekranın küçük olması madem sizin için önemli değil ben Se 2020 nin A13 bionic işlemcisi ile seni performans konusunda memnun edeceğini düşünüyorum.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,749
Iphone 8 Plus alabilirsin 600 TL daha fazla vererek.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
iPhone SE 2 nin içindeki işlemci şu anda en iyi telefonlarla karşılaştığında fiyat ve performans kısmında yeniyor ama tek sorun şu batarya bence 2.1 yada pro diye bir şey yapıp bataryasını upgrade etseler öyle mükemmel olur. Ben ekranın küçük olmasını beğendim açıkçası ayrıca

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Benim forumdaki takma adım Apple fanboyu ?

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,749
Zaten bütçemi son derece Zorlayacağım. Bana ciddi anlamda bir artısı olur mu 8 Plus'un?
Fark yok. Tasarımı daha iyi buluyorum. Ayrıca Iphone 5'e benzeyen telefona bu kadar para vermek saçma olur.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Benim forumdaki takma adım Apple fanboyu ?
İlk Apple ürünüm iBook G4 idi ve düz bir bilgisayardı benim için, ek bir özelliği yoktu, ikinci cihazım (şuan çalışan ve annemin kullandığı) Macbook Pro Late 2008 oldu ve panelinden son derece memnun kaldım (sonra Dell marka bir laptopa geçtim ve çok daha iyi idi performans olarak, fiyat olarak yarısından daha az ödemiştik) fakat performans olarak yüklendiğiniz takdirde (oyun, Render vs) iyi değildi, sonra iPad 2 cihazım oldu (ekranı kırık fakat halen daha çalışıyor, IOS 7'de kendileri), sonrasında Mac Pro Late 2013 modeline geçiş yaptım artisliğimden (son derece pişmanım, yükseltme yapılamıyor ve 2000 TL'ye yakın para ödemediğim sürece 120 GB'ye mahkumum, satılığa koydum umarım satarım, satarsam paranın 1/4'ünü bağışlamak gibi bir düşüncem var), ondan sonra iPhone 6S Plus'a geçtim (tek adam akıllı memnun olduğum Apple ürünü) ve en son olarak iPhone 7 Plus'a (6S Plus ne ise, 7 Plus'ta oydu, aradaki fiyat farkından dolayı 6S Plus'u tercih ederim) geçtim fakat amacım elimdeki bütün cihazları çıkarmak ve fiyat olarak daha düzgün cihazlara geçiş yapmak (7 Plus'ı çıkardım, darısı öbürlerine).

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
İlk Apple ürünüm iBook G4 idi ve düz bir bilgisayardı benim için, ek bir özelliği yoktu, ikinci cihazım (şuan çalışan ve annemin kullandığı) Macbook Pro Late 2008 oldu ve panelinden son derece memnun kaldım (sonra Dell marka bir laptopa geçtim ve çok daha iyi idi performans olarak, fiyat olarak yarısından daha az ödemiştik) fakat performans olarak yüklendiğiniz takdirde (oyun, Render vs) iyi değildi, sonra iPad 2 cihazım oldu (ekranı kırık fakat halen daha çalışıyor, IOS 7'de kendileri), sonrasında Mac Pro Late 2013 modeline geçiş yaptım artisliğimden (son derece pişmanım, yükseltme yapılamıyor ve 2000 TL'ye yakın para ödemediğim sürece 120 GB'ye mahkumum, satılığa koydum umarım satarım, satarsam paranın 1/4'ünü bağışlamak gibi bir düşüncem var), ondan sonra iPhone 6S Plus'a geçtim (tek adam akıllı memnun olduğum Apple ürünü) ve en son olarak iPhone 7 Plus'a (6S Plus ne ise, 7 Plus'ta oydu, aradaki fiyat farkından dolayı 6S Plus'u tercih ederim) geçtim fakat amacım elimdeki bütün cihazları çıkarmak ve fiyat olarak daha düzgün cihazlara geçiş yapmak (7 Plus'ı çıkardım, darısı öbürlerine).

Satılırsa ne alırsın? Bence satma. Bak ben Mavericks teyim mutluyum. Windows çöp para verme.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Fark yok. Tasarımı daha iyi buluyorum. Ayrıca Iphone 5'e benzeyen telefona bu kadar para vermek saçma olur.
Eski diye tasarımı beğenmemek olmaz. Başta da belirttiğim gibi home tuşu ve o tasarım bence şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi tasarım. Sıfır çerçeve, ekran gövde oranı yüksek telefonlar hoşuma gitmiyor.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Satılırsa ne alırsın? Bence satma. Bak ben Mavericks teyim mutluyum. Windows çöp para verme.
Hackintosh yaparım diyeceğimde Windows gayet güzel bir OS, bilgisayar olarakta yükseltme yapamadığım bir otomobile (aldığım tekliflerde araba takası bile oldu da) ihtiyacım yok (hatta alacağım bilgisayarın fiyatından arta kalanı bağışlama ve etrafımdakileri sevindirme gibi şeylerde kullanmak istiyorum, benim bir garibin içten duasına emin ol o bilgisayardan veya elde edeceğim paradan daha çok ihtiyacım var, hayat o kadar lüks içinde yaşanacak, o kadar hak yenecek kadar uzun değil).
Apple ürünleri ise o kadar gerekli değil, hayatımda olmasada olur.