Apple'a windows = Bir Dizi Problem.. Yani Yardımm? :)

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bir macbook'a windows7 kurulursa neler olur?

Bilgisayar arkadaşımın, kendisine hediye olarak geldi, windows yüklenmiş olarak. Windows 7 yarım yamalak çalışıyor (uyumsuzlukları var) fakat macintoshu hiç açamıyoruz. Açılış ayarları nasıl yapılıyor bilmiyoruz. Aslında biraz uğraştık fakat bi noktada kaldık. "Hibernate Image file too old by XXXXXXX Seconds" şeklinde bir hata ile karşılaşıyoruz ve tekrar windows açılıyor...

Ayrıca, bilgisayarda "kablosuz ağ bağlantısı" namına hiç bir iz yok! :blink: Sanki icadından haberi yokmuş gibi. Acaba windows kurarken kablosuz kartını tanıtamamış olabilirler mi?

Mouse sağ tuş ile delete tuşu çalışmıyor.

Şimdilik bildiklerim bunlar ve bilgisayar şimdi bende değil. Herhangi bir fikri olan var mı? :huh:

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
elmacısoda yine çok zor birşeyle geldin karşımıza :P
mac os x ile alakam olmadığı için ben yorum yapamayacağım sorun hakkında, ama umarım bir yardım eden çıkar :)
kolay gelsin

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Windows 7 sorunsuz olarak çalışıyor INTEL tabanlı Apple larda. Bizzat kullanan arkadaşlarım da var, hiç bir uğraş gerektirmeden normal bir notebook a kurulur gibi kuruluyor.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hasan hiç oldu mu şimdi yaaa nasıl bilgin olmaz! :)

Hocam, windows çalışıyor gibi birkaç uyumsuzluk var sadece dediğim gibi. Kablosuz bağlantı hakkında bi fikriniz var mı?

Reaksiyon puanı
2,148
Kıl apple :)

South Park 15. sezon başlamış ilk bölüm apple ile ilgili biraz iğrenç ama izleyin :)

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Püff ben de, kadıköy gelmiş yaşasın şimdi bütün sorunları sihirli değneğiyle şeyi şıp diye çözüverir dedim amaaaa :D

Reaksiyon puanı
2,148
Hiç apple ile karşı karşıya kalmadım :D
Malesef cahilim bu konuda, pc o şekilde geldiyse format at diyebilirim anca. O da en cahil adamın önerisi olur :)

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir adet format.Wırelesi windows 7 tanımaz ise internetten sürücüsünü bulup yükleyin.Başka bir pcden tabii.

Reaksiyon puanı
189
Windows'u BootCamp ile kurup BootCamp'ın sürücü paketini kurup güncellediniz mi?

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Amaan yaaa bana mı kaldı di mi :D
Siz bile anlamıyosanız, ben kim oluyorum?
Haddime mi düşmüş!
Hem İstanbul'da yer mi var :D

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Mac işletim sistemleri ne yazık bu sitenin en zayıf yönlerinden birisi. Daha önce ben de Mac bilgisayara Windows kurdum. Ses sorunu ile karşılaştım. Sizin gibi cevap aradım. Ama burada yoktu.
Fakat bütün cevapları buldum. En önemli konu kullandığınız Mac İşletim Sistemi' nin hangisi olduğudur. Çünkü 10.4.6 dan önce ise Windows' u unutun. Bir de sisteminizin İntel tabanlı olması gerekiyor ki : Genellikle öyledir.
Eğer bu şartlar uygun ise sıra geldi Boot camp yazılımına. Boot camp Mac donanımlarının sürücülerini Windows' ta çalıştıran Mac yazılımıdır. Apple sitesinde bulunabilir. Bence son sürümlerinden birini kullanmayın. Türkçe yazılımlarla sorun oluşturuyor. En iyisi en eski sürüm olan 1.1.2 numaralı Boot camp yazılımı kullanmak.
Umarım elinizde Mac işletim sistemi cd si vardır. Varsa önce temiz bir Mac kurulumu yapın. Eğer İşletim sistemi yeni ise zaten üzerinde Boot camp vardır. Eski ise Boot camp 1.1.2 yi kurup çalıştırın. Yönergeleri takip ederek bir Windows sürücü CD' si hazırlayın. O size adım adım yaptıracaktır. Bütün sürücüleri CD' ye tek tek yazar. Sonra PC formatlar gibi Windows' u kurun.Kurulum bitince Boot camp ile hazırladığınız CD' yi yerleştirin. Sonra bütün sürücülerin kendiliğinden tatlı tatlı kurulduğuna şahit olun.

Reaksiyon puanı
2,148
Peki bu işten sonra sürücüler cd'de oluyor yani bilgisayarda mac'in kurulu kalmasına gerek kalmıyor doğru mu anladım?

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Windows için yeri Boot camp ayarlıyor. O yüzden Windows'u Boot Camp ile kurmanız gerekiyor. Zaten sürücü CD' sini çalıştıran Mac oluyor. Bu yüzden Mac' i kaldırmamalısınız. Açılışta boot seçeneğinden Windows' u seçme zorunluluğu baki kalacaktır.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Windows'u BootCamp ile kurup BootCamp'ın sürücü paketini kurup güncellediniz mi?

Mac işletim sistemleri ne yazık bu sitenin en zayıf yönlerinden birisi. Daha önce ben de Mac bilgisayara Windows kurdum. Ses sorunu ile karşılaştım. Sizin gibi cevap aradım. Ama burada yoktu.
Fakat bütün cevapları buldum. En önemli konu kullandığınız Mac İşletim Sistemi' nin hangisi olduğudur. Çünkü 10.4.6 dan önce ise Windows' u unutun. Bir de sisteminizin İntel tabanlı olması gerekiyor ki : Genellikle öyledir.
Eğer bu şartlar uygun ise sıra geldi Boot camp yazılımına. Boot camp Mac donanımlarının sürücülerini Windows' ta çalıştıran Mac yazılımıdır. Apple sitesinde bulunabilir. Bence son sürümlerinden birini kullanmayın. Türkçe yazılımlarla sorun oluşturuyor. En iyisi en eski sürüm olan 1.1.2 numaralı Boot camp yazılımı kullanmak.
Umarım elinizde Mac işletim sistemi cd si vardır. Varsa önce temiz bir Mac kurulumu yapın. Eğer İşletim sistemi yeni ise zaten üzerinde Boot camp vardır. Eski ise Boot camp 1.1.2 yi kurup çalıştırın. Yönergeleri takip ederek bir Windows sürücü CD' si hazırlayın. O size adım adım yaptıracaktır. Bütün sürücüleri CD' ye tek tek yazar. Sonra PC formatlar gibi Windows' u kurun.Kurulum bitince Boot camp ile hazırladığınız CD' yi yerleştirin. Sonra bütün sürücülerin kendiliğinden tatlı tatlı kurulduğuna şahit olun.

Çok teşekkür ederim bilgiler için. :flowers:
Arkadaşıma ileteceğim bunları. Bilgisayar bende değil şimdi, olsa bişeyler yapmaya çalışırdım.

---------- Post added at 00:39 ---------- Previous post was at 00:33 ----------

Cd leri de varmış.
Ses sorunu bizde de var.
Hangi mac sürümü olduğunu bilmiyorum.
Sürekli sahte yazılım hakkında uyarı veren bir windows 7 ve
İçerde bi yerlerde olduğunu hissettiren ama açamadığımız bir mac var. :)

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Önemli değil. Umarım azıcık da olsa yararı olur.
Bu arada KıdıköyRAP takma adlı arkadaş siz XBOOT yazılımını Murat' a tavsiye eden arkadaş iseniz, size çok teşekkür etmek gerekir. Format konusunda bize çığır açmış oldunuz. Bir de dünyanın en samimi eğitim videosunun hazırlanmasına vesile olmuşsunuz.

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Açılışta alt tuşunu basılı tutarak mac sistemini tercih edebilirsiniz( Eğer çalışıyorsa). CD' nin üzerinde sistemin kod numarası vardır.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hımmm, deneriz. Ben easyBCD diye bi program indirmiştim. Onunla yapabileceğimiz bişey değil, değil mi?

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Boot Camp tek yol gibi görünüyor.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Peki. Teşekkürler.. Bi deneyelim, sonuçları paylaşırım :)

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Kurulum dvd sini taktım. Windows yüklü olan bölümü sildim disk utilities'den. Mac açıldı gayet güzel çalıştı filan... Sonra yeniden başlattım. No bootable device yazısı çıktı. dvd yi takıp bi tuşa basın yazıyordu. dvd yi taktım. tuşa bastım. .. bastım.... bastııımmmmm............
dvd yi çıkartamıyorum. bilgisayarı açamıyorum. :D kalakaldım iyi mi ?

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarı açarken hemen alt tuşuna basın ve elinizi tuşun üzerinde 25-30 saniye tutun. CD yi dışarı atacaktır.