Apple Lightning Girişini Tamamen Kaldırabilir!

Bu konuyu okuyanlar

whitequest

Asistan
Katılım
5 Ekim 2019
Mesajlar
168
Reaksiyon puanı
69
Puanları
28
Merak ettiğim şey ben telefonu hem şarj edip hemde kulanan birisiyim bu ne olacak? Sonuç olarak telefonu kullan şarj et , kullan şarj et çok saçma geliyor bu düşünce. Batarya ömrü umrumda değil işim o an ise şarj ederek kullanmak isterim şarjı bekle kullan kadar saçma bir şey olamaz. Anca kablosuz ortam şarj kiti olursa mantıklı olur, radyo yada wifi dalgası ile belirli oda içerisinde elde şarj mantıgı ki bunun üzerinde çalışan firimalar var. Hatta üürnlerde var
 

vigilantemre

Müdavim
Katılım
26 Mayıs 2019
Mesajlar
1,599
Reaksiyon puanı
1,547
Puanları
113
O zaman bilgisayara kablosuz bağlanabilen bir bootloader yazmaları gerekir, sistem çökerse sıfırdan kurulum yapmak için.
 

Mikail_Ebrinç

Müdavim
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
3,104
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
2,700
Puanları
113
Yaş
18
2037:Apple yeni iPhone da anakarti 1000 dolardan satışa çıkaracak ekran ise 600 dolardan batarya ise 300 dolardan toplam 1900 dolar en azından ps6 1500 dolarla daha ucuz:)
 
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
459
Reaksiyon puanı
551
Puanları
93
Yaş
31
Zaten şu anda bir iPhone’un yalnızca şarj (lightning) girişi var. Eğer onu da kaldırırlarsa hiçbir giriş noktası kalmayacak.

Bence akıllıca ve de geleceğe dönük bir hamle. Nitekim daha önce tamamen kablosuz şarja geçileceğiyle alakalı olarak telefon kablosuz şarj standındayken nasıl kullanılabileceği yönünde eleştiriler vardı ancak mıknatıslı MagSafe ile bu eleştirilerin yersiz olduğunu gösterdi Apple.

iPhone 13’lerde şarj kablosu giriş portu (lightning) kaldırılırsa gerçekten güzel bir gelişme olur. Ben böyle düşünüyorum. Tabi her şeyi zaman gösterecek.
 

KhalTrex

Asistan
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
187
Reaksiyon puanı
71
Puanları
28
Yaş
29
Ekli dosyayı görüntüle 122253
Uzun yıllardır kendine has bir port kullanan Apple farklı ürünlerinde USB-C'ye geçse de iPhone'da hala Lightning girişini kullanmayı sürdürüyor. Ancak son gelişmelere göre Apple Lightning'i bir sonraki iPhone'da kaldıranilir. Ancak bu USB-C'ye geçmek demek değil.

Apple Lightning'i kaldırdıktan sonra yerine başka bir şey getirmeyecek yani tamamen portu olmayan bir iPhone sunacak. Yine söylenenlere göre bunun ilk adımı olan Magsafe önümüzdeki yıl çok daha iyi şekilde geliştirilip iPhone'ları tek şarj edecek ürün haline gelecek.

:: Peki sizce böyle bir şey olabilir mi. Halihazırda Apple'ın çoğu ürünü kablosuz. Belki de kulaklık ve şarj aletinin kaldırılmasının temel sebebi de bu hamle olabilir mi?

cnet
Kutuya bir airpods kulaklık ve kablosuz şarj aygıtı koyarsa neden olmasın :) . Hem böylelikle telefonun genel dayanıklılığı artmış olur, artık telefonu alıp metrelerce suya dalıp su altı fotoğraf çekeriz fena mı olur :) .
 
Üst