Apple iOS 10 Güncellemesi İşte Yenilikleri!

rafettas

Öğrenci
Katılım
18 Mayıs 2016
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
30
Apple bir süredir yeni iOS versiyonu iOS 10 üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Apple iOS 10 Güncelleme alacak cihazlar, tanıtım tarihi ve iOS 10 güncellemesi ile gelecek yenilikler belli oldu.

Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2016 etkinliğinde ise Apple’ın iOS 10 Beta sürümünü tanıtması bekleniyor. Öncelikli olarak geliştiriciler için dağıtılan iOS 10 Beta sürümü daha sonra ise halka açık beta programına dahil kullanıcılara dağıtılacak. Bu beta testleri Eylül ayına kadar devam edecek ve Apple, iOS 10’u yeni iPhone olacak olan iPhone 7 modeli ile birlikte herkese dağıtmaya başlayacak. Ancak sizde iOS 10’u Beta sürümlerinden itibaren ilk test edenler arasında olmak istiyorsanız, şimdiden Apple’ın iOS Beta programına kayıt olabilirsiniz.

iOS 10 hangi cihazlara gelecek ?

iOS 10 Güncellemesi iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerine ve iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3 modellerinin yanı sıra ayrıca iPod 5 için dağıtılacak.

iOS 10 ne zaman çıkacak ?

Haziran ayında Beta testleri başlayacak ve Eylül ayında ise tüm kullanıcılara iOS 10 güncellemesi dağıtılacak. Ancak iOS 10’un bazı cihazlarda iddialara göre iOS 10 2 GB Ram kapasitesine sahip cihazlarda stabil çalışırken, 1 GB ram kapasitesinde bazı yavaşlamalara sebep olabilir. Hatta, Apple’ın 2 GB ram kapasitesine sahip cihazlarına özel iOS 10 ile birlikte ekstra özellikler gönderebileceğinin de altını çizmekte fayda var.

iOS 10 ile gelecek yenilikler

iOS 10 güncellemesi ile birlikte Siri’nin üçüncü parti uygulamalarla çalışabileceğini söylemek gerek. Böylece Siri’nin kullanım alanı giderek artacak, iPhone ve iPad’de kullandığımız çoğu uygulamaları sesli olarak yönetebileceğiz. iPhone’da bir süredir çoğu kullanıcının istediği şeylerden birisi de Dark Mode. Bugüne kadar iPhoneları hep beyaz temada kullandık. Ancak iOS 10 güncellemesi ile karanlığı sevenler için Dark Mode kullanılabilir olacak. Böylece isteyen kullanıcılar iPhone’larını beyaz isteyenler ise Siyah temalarla kullanabilecekler. Bunun aslında gece ve karanlıkta iPhone kullanımına büyük katkı sağlayacağını da söylemekte fayda var. iOS 10 ile birlikte artık Kontrol Merkezi’ni kişiselleştirebileceğiz. Böylece bugüne kadar sabit ikonlarla kullandığımız Kontrol Merkezi’ne istersek mesajlar uygulamasını kısayolunu ekleyebilir ya da Hücresel Veri’yi kapatıp açma butonu ekleyebileceğiz. Böylece kontrol merkezi çok daha işlevsel bir hal alacaktır. Bugüne kadar iPhone‘da yüklü gelen uygulamaları silemedik. Tim Cook’un yaptığı açıklamalarında bu uygulamaların silinemez olduklarını çünkü iOS’un tüm uygulamaları ile bütünleşik çalıştığını, bu uygulamalardan birinin bile silinmesi durumunda başka hataların ortaya çıkabileceğinden bahsediyor. Ancak şirketin CEO’su Cook, uygulamaların silinemeyeceğini fakat gizlenebilir olabileceğinden bahsediyor. Böylece iOS 10 ile birlikte ön yüklü gelen uygulamaların gözünüzün önünde durmasına gerek yok, onları saklayabilirsiniz.
 

drjacob

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2013
Mesajlar
3,996
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
700
Puanları
113
şuan kullanıyorum BUG'lar olsada güzel olmuş ben beğendim.
 

Son mesajlar

Üst