Haber Apple, Hindistan’da iPhone 16 Pro üretecek!

Ahmet Alışık

SDN
SDN
Katılım
24 Haziran 2024
Mesajlar
320
Reaksiyon puanı
34
Puanları
28
Yaş
24
Techinside İçerik Linki: LİNK

Apple, bu mali yıl içinde Hindistan’da iPhone 16 Pro modellerinin üretimine başlamayı planlıyor. Bu hamle, yerel olarak monte edilen Pro modellerinin ülkede bulunabilirliğini artırmayı amaçlıyor.

1722253569646.png

Apple, iPhone Pro modellerini Hindistan’da üretmeye başlıyor ve bu, iPhone 16 Pro ile başlayacak.

Şimdiye kadar, yalnızca Pro olmayan modeller yerel olarak üretilmişti. Moneycontrol’a göre Apple, amiral gemisi modellerinin üretimine bu mali yıl içinde başlayacak ve üretimi Foxconn gerçekleştirecek. Apple, Pro modellerinin yerel üretimini birkaç yıldır değerlendiriyordu.

Bu yıl, şirket Hindistan’da monte edilen iPhone 16 Pro modellerinin lansman sonrası ülkede bulunabilirliğini sağlamayı hedefliyor. Ancak, fiyatların ithal modellerden daha düşük olması beklenmiyor. Geçen yıl Apple, Hindistan’da üretilen iPhone 15 birimlerini, küresel satışların ilk gününde Hintli müşterilere sundu.

Başlangıçta, temel iPhone 15 modelleri Hindistan’da üretildi, ardından iPhone 15 Plus Pegatron tarafından üretildi. Tamil Nadu, Sriperumbudur’daki Foxconn tesisi, yakında iPhone 16 Pro modelleri için ‘yeni ürün tanıtımı’ sürecine başlayacak ve telefon piyasaya sürüldüğünde seri üretime geçecek.

1722253620599.png

iPhone 16 serisinin ilk aşamasında, Pro ve Pro Max modellerinin ithal edilmesi muhtemel. Ancak, Hindistan’da üretilen Pro modelleri, bu mali yıl içinde bulunabilir olacak.

Apple, Hindistan’ın akıllı telefon pazarında şu anda yüzde 6’lık bir paya sahip ve 2023’te akıllı telefon gelir payında yüzde 23 ile Samsung'u geride bıraktı. 2023’te Hindistan’a 10 milyonun üzerinde iPhone sevk etti, bu sayı 2022’de 6 milyondu. Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16 serisine yüksek talep bekleyen Apple, 2024 için 90 milyon iPhone 16 cihazı hazırlıyor, bu da iPhone 15 serisine göre yüzde 10’luk bir artış.

Hindistan’da, Apple, Foxconn ve Tata Electronics aracılığıyla amiral gemisi iPhone cihazlarının üretimini önemli ölçüde artırdı. Tata, Wistron operasyonlarını devraldı ve Chennai yakınlarındaki bir iPhone üretim tesisini de içeren Pegatron’un Hindistan operasyonlarını satın alıyor.

Apple, önümüzdeki 3-4 yıl içinde tüm iPhone’larının dörtte birini Hindistan’da üretmeyi hedefliyor, şu anda bu oran yüzde 14.

Son raporlar, Apple’ın, hükümetin daha fazla tedarik zinciri çekme çabalarıyla teşvik edilerek Foxconn aracılığıyla Hindistan’da iPad üretimini yeniden başlatmayı da düşündüğünü öne sürüyor. Ayrıca, Apple gelecek yılın başlarında Hindistan’da AirPods üretimine başlamayı planlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!
 
Üst