Apple Güncellemelerinin Altında Ne Var ?

Bu habere göre Apple'ın iyi niyetli olduğunu düşünüyor musunuz?

• Evet

Kullanılan: 2 25.0%
  • Hayır

Kullanılan: 6 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    8
  • Anket kapatılmış .

efealp67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bildiğimiz üzere Apple diğer Android markalara göre daha güncellemelere önem veren bir marka. Hatta bazen daha yeni güncelleme yayınlanmasına rağmen bir anda başka bir güncelleme yayınlayabiliyor. Bu güncellemelerin bir çoğunun amacı 'Hata Düzeltmek' . Peki bu hatalar düzelirken telefonlarımıza neler oluyor? Apple yeni ürününü satın almamız için bazı telefonları bilerek mi yavaşlatıyor.? Biz bu güncellemeleri indirerek nelerden feragat ediyoruz ? İşte konumuzun detayları...

iphone-kasma-sorunu.jpg

Biliyorsunuz ki İphone 4s çıkan diğer modellere göre geride kalmış bir model. Peki bu algıyı kim yaratıyor biliyor musunuz ? Apple. İphone 4s ilk çıktığı zaman en iyi telefondu. Hatta bizim oynadığımız yüksek grafikli oyunları rahat rahat çalıştırıyordu. Önceden bu oyunları çalıştırabilen bir telefon neden artık çalıştıramıyor. Bazı 4s kullanıcılarının telefonlarını İos 7 den sonra hiç güncellemediğini dile getiriyorlar. Şu an İos 9 yüklü bir İphone 4s le karşılaştırılınca ana sayfada sayfalar arasında geçiş yapılarak bile anlaşılıyor. Sonuç ortada İos 7 yüklü 4s fark atıyor.
ios-7-logo.png

Bu iki telefon da aynı telefon. İşlemcileri aynı, hafızaları aynı kısaca her şeyleri aynı. Biri hariç: İşletim Sistemi. O zaman Apple gerçekten 'Hata Düzeltmek' için mi bu güncellemelerini yayınlıyor ? Yoksa yep yeni bir İphone 7 almanız için size baskı mı uyguluyor? Karar sizin.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Her gelen güncelleme ile yada şöyle söyleyeyim her yeni sistemin versiyornu ile o sistemi oluşturan kodlar sürekli bir şekilde artar ve bir müddet sonra donanım bu kodu kaldıramıyacak şekilde yavaş kalır misal ilk ios sistemi 3.500.000 satır koddan oluşuyorsa şu anki versiyonu 20 milyon belki daha fazla koddan oluşur

efealp67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Her gelen güncelleme ile yada şöyle söyleyeyim her yeni sistemin versiyornu ile o sistemi oluşturan kodlar sürekli bir şekilde artar ve bir müddet sonra donanım bu kodu kaldıramıyacak şekilde yavaş kalır misal ilk ios sistemi 3.500.000 satır koddan oluşuyorsa şu anki versiyonu 20 milyon belki daha fazla koddan oluşur

Evet bu doğru fakat güncellemelerden sonra 4s teki wifi sorununa ne demeli. Apple Destekle konuştuğumda yazılımsal olabilir diyip geçiştirdiler. Ve baktığımız zaman bir çok kişinin Wifi sorunu mevcut. Onu başka bir konuya açmayı düşünmüştüm.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Evet bu doğru fakat güncellemelerden sonra 4s teki wifi sorununa ne demeli. Apple Destekle konuştuğumda yazılımsal olabilir diyip geçiştirdiler. Ve baktığımız zaman bir çok kişinin Wifi sorunu mevcut. Onu başka bir konuya açmayı düşünmüştüm.
2011 de çıkan 4s den bahsediyorsunuz sanırım o devirden kalan android cihaz yok çalışan birde bu yönden bakın 6 senelik cihaz bırakında biraz sorunları olsun etrafta halen 4s kullanan arkadaşlar görüyorum sıkıntısız ?

efealp67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2011 de çıkan 4s den bahsediyorsunuz sanırım o devirden kalan android cihaz yok çalışan birde bu yönden bakın 6 senelik cihaz bırakında biraz sorunları olsun etrafta halen 4s kullanan arkadaşlar görüyorum sıkıntısız ?

Ben bunu doğru bulmuyorum. Zamanında insanların o kadar para yatırıp aldığı telefonlardaki sorunun Wifi gibi büyük çaplı sorunlarının olması üzücü. Evet bazı 4s lerde böyle bir sorun yok. Ama işin teknik yönünden incelendiğinde ne kadar iyi bir güncelleme diyebiliriz (?) Ama önemli olan kullanıcı deneyimi. Arkadaşlarımın İphone 6 sının İos 10 a geçince kamerayı açmak için dört parmağını kullanıyordu. Güncellemeler fazla kod yükleyebilir ancak böyle sorunların yaşanabileceğini önceden tahmin edebiliyor olması gerekirler. Ki İphone 6 2015 gibi çıkmıştı.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Ben bunu doğru bulmuyorum. Zamanında insanların o kadar para yatırıp aldığı telefonlardaki sorunun Wifi gibi büyük çaplı sorunlarının olması üzücü. Evet bazı 4s lerde böyle bir sorun yok. Ama işin teknik yönünden incelendiğinde ne kadar iyi bir güncelleme diyebiliriz (?) Ama önemli olan kullanıcı deneyimi. Arkadaşlarımın İphone 6 sının İos 10 a geçince kamerayı açmak için dört parmağını kullanıyordu. Güncellemeler fazla kod yükleyebilir ancak böyle sorunların yaşanabileceğini önceden tahmin edebiliyor olması gerekirler. Ki İphone 6 2015 gibi çıkmıştı.
dersin ki 6s de 7 de 7 plusda eskitme yapıyor dediğin doğrudur ama öyle değil işler bak yukarıda zamanında yazmışsın 6 yıllık bilgisayar yavaşlıyor diyormusunuz ms yavaşlatıyor yok 6 yıllık araba artık hurdaya çıkıyor diyormusunuz kalitesiz yapılıyor yok 3 günlük ekmek bayatlıyor.ayrıca apple bir güncellemede bozduğu şeyi tamir etmek için hemen yeni güncelleme çıkarmaya çalışıyor bunu görmezsiniz android cihazlar güncelleme almaz neden almaz diye ağlanır apple günelleme verir eskitme yapıyor diye ağlanır

efealp67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benim hep bu tür konularda farklı bir görüşüm olmuştur. Mesela en basitinden bir nokia bile günümüzde halen çalışmakta. Bir elektronik aleti alabilmek için kredilere giriyor insanlar. Ve tekrar almak insanlara koyabilir. Benim dediğim çok zor bir şey değil. Tamam Apple güncelleme konusunda kendini üstün gçrebilir. Ama bir yeri yaparken diğerini bozmasın.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Apple güncelleme ile eskitme yapıyor tamamıyla Apple ı kötüleme amaçlı şehir efsanesinden başka birşey değil bakınız Samsung günecellemelerine halen bekleyenler var Lg dersen yine aynı nokia zamanında şimdiki gibi güncelleme mantığı pek oturmadığı için söz konusu değildi şimdiden sonra Nokiayıda göreceğiz bakalım

TeknoLee

Doçent
Reaksiyon puanı
135
Nokia yı apple ın yanına koymayalım lütfen:) Nokiaya hakaret oluyor

M

Murat Burç

SDN Okuru
Samsung , Apple'ın 6 ve 6 Plus'a yaptığı gibi Note 4'ü kenarda köşede belleyip atmadı.:D

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Bence insanlar yeni model çıksa da alsak diye beklerken apple böyle bir şeye teşebbüs etmez