- Reaksiyon puanı
- 4,549
Hocam biliyorsun ki 5s benim ilk ve son İPhone'umdu şartlar izin vermediği için XS veya 11 Pro kullanma fırsatım olmadı o yüzden ben bu konuya malesef yorum yapamayacağım sırf senin hatrın için yorum yaptım kıymetimi bilEkli dosyayı görüntüle 113345
"iPhone'unuzda olan, iPhone'unuzda kalır" ilkesiyle yola çıkan Apple yıllardır gizlilik ve güvenlik ilkesinde en iyisi olduklarını iddia edip, bunu onlarca reklamla da destekledi. Hatta birçok insan da iCloud ve Facetime vakalarına karşın hala daha Apple en güvenli firma olduğunu düşünüyor. İşte bu yargıyı biraz da olsa kıracak bir yazı yayımlandı. Aşağıda örnekleyeceğim tüm gizlilik ihlalleri ve güvenlik açıkları iOS 10'dan iOS 13 dahil olmak üzere hala devam ediyor. Yeni sürümlerle düzeltilmiş olabilir.
Yazıların aşağısında da videoları mevcut.
AirPods
Bu deneyde ise siz Airpods'larınızı iPhone'unuza bağladığınızda kötü amaçlı bir yazılım kullanılarak AirPods'larınızın şarj göstergesi istenilen şekilde değiştirilebiliyor.
Wi-Fi Şifre Paylaşımı
Eğer bir Wi-Fi ağına bağlıysanız başka bir cihaza bu ağa bağlanmak (şifreyi vermek için) için izin gidiyor. Ve bu giden izin metninde sizin Apple kimliğiniz de açık bir şekilde gözüküyor. Bunu ben de daha önceden yaşadım. Yan masamda oturan tanıdığım bir kişi Wi-Fi ağına bağlanınca bana bildirim geldi ve aşağı kısımda @kullanıcıadı şeklinde Apple kimliği de yazıyordu. Yani bu sayede Apple kimliğiniz kötü amaçlı kişilerin eline geçebilir. Ancak bu kısım yalnızca telefonunuzda kayıtlı olan kişiler için yapılabiliyor.
AirDrop
Apple'ın en çok öne çıktığı bir alan da cihazların birbirleriyle uyumu. Örneğin bir arkadaşınız fotoğraf yollayacaksanız AirDrop üzerinden kolayca yollayabilirsiniz. Peki yakındaki kişi size anında nasıl düşüyor, cevap çok basit çünkü Apple siz Bluetooth ve Wi-Fi'ı kapatsanız bile sizi sürekli olarak izliyor. Aslında burada en can alıcı nokta siz AirDrop'u kullanırken Apple sizin telefon numaranızın karmaşık bir halini de diğerleriyle paylaşıyor. Yine bir yazılım ile bu paylaşılan numara bulunup sizin telefon numaranız öğrenilebiliyor.
Bu yazı aslında 2019 yılında yayımlanmış fakat ünlü bir teknoloji muhabiri Brandon Lee yazıyı tekrar gündeme getirmiş. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz özellikle de AirPods kısmı bence gerçekten can sıkıcı. Görüşlerinizi bekliyorum
(Yazı bu adresten alınıp Türkçeleştirdim.)
Mesaj otomatik birleştirildi:
İPhone kullanmaya 2014 yılında başladım o yüzden bu konudan haberim var ki bu olay 2014 yılının Ramazan ayında olmuştu çok iyi hatırlıyorumAnlamadım?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sen de iyi biliyorsun ha böyle şeyleri