App Store.app Uygulamasını Sildim .. Mac Kullanan Arkadaşlar Bir Baksın ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle kullandığım sistem Lion 10.7.3 . Uzun zamandır App Store'dan uygulama indircem diye oyalardım kendimi. Bu gün bir uygulama indireyim dedim ki bunun içinde app store hesabı olması gerekmekte.

Neyse bide üstüne ücretsiz üyelik alıyımda en azından ücretsiz uygulamaları indirmekte faydalanayım derken bir de baktımki hesap yarat dediğimde loader imajı dönüp durduktan sonra ne bi hesap oluşturma penceresi geliyor nede bişey..

Sonra dedim ben en iyisi bu "App Store.app" uygulamasını kökten sileyimde netten bulup indireyim.. Ama naptıysam bir türlü bulamadım nette . Uygulamayıda sildik gitti :laugh:

Şimdi arkadaşlar Lion 10.7.3 kullanan bir arkadaştan ricam eğer elinde varsa uploadlayabilirmi rapidshare'e?

Zaman makinasında yedek var simdi tüm sistemi tekrardan geri almak uğraştırır tek bir uygulama için o kadar uğraşmak istemiyorum. Elinde olan paylaşabilirse çok makbule geçer .. Sevgiler :flowers:

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Murat artık tam mac kullanıcısı olmuşssun :) apple forumlarında kurulum diskini takıp 10 saniye option tuşuna bassılı tutun manager açılacak app store kullunıcı id nizi girip indirn tarzı birşeyler yazıyor
biriside http://support.apple.com/kb/dl1433 lion back up disk linkini vermiş bir dene istersen
kolay gelsin

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Murat artık tam mac kullanıcısı olmuşssun :) apple forumlarında kurulum diskini takıp 10 saniye option tuşuna bassılı tutun manager açılacak app store kullunıcı id nizi girip indirn tarzı birşeyler yazıyor
biriside http://support.apple.com/kb/dl1433 lion back up disk linkini vermiş bir dene istersen
kolay gelsin

Cevap için teşekkürler üstad. Ama Lion Recovery Disk Assistant v1.0 indirdim kurdum fakat benim hackintosh (hacı kintoş :D ) olduğu için yemedi . Bakalım bi kurulum diskinden deneyelim o yöntemi ama elimde dvd versiyon yok. Hep dmg yani imaj hali :D Yine başa döncez şimdi işin yoksa geri yükle sistemi . Hay ben bu merakımın ... :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Cevap için teşekkürler üstad. Ama Lion Recovery Disk Assistant v1.0 indirdim kurdum fakat benim hackintosh (hacı kintoş :D ) olduğu için yemedi . Bakalım bi kurulum diskinden deneyelim o yöntemi ama elimde dvd versiyon yok. Hep dmg yani imaj hali :D Yine başa döncez şimdi işin yoksa geri yükle sistemi . Hay ben bu merakımın ... :D
Hackintosh ta takipçiniz murat sen nükleer denemelerini yap biz ardından geliriz bende bildiğin gibi iatkos v3 kullanıyorum liona daha geçemedim daha doğrusu ati radeon kartımı zar zor tanıttığım için sisteme bulgurdan olmamak pahasına lion denemeleri yapmak istemiyorum :) zaten bi ara kernel panic ile akraba oldum sistemim bağışıklık kazandı kernel panic ekranına artık hata vermiyor :D

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Hackintosh ta takipçiniz murat sen nükleer denemelerini yap biz ardından geliriz bende bildiğin gibi iatkos v3 kullanıyorum liona daha geçemedim daha doğrusu ati radeon kartımı zar zor tanıttığım için sisteme bulgurdan olmamak pahasına lion denemeleri yapmak istemiyorum :) zaten bi ara kernel panic ile akraba oldum sistemim bağışıklık kazandı kernel panic ekranına artık hata vermiyor :D

Paşam umarım sende en kısa sürede Ati karttan kurtulup Nvidia + Lion dünyasına hızlıca bir adım atarsın :D

Bu arada sorunu yine kendi çabalarımla bir kaç çakallık yaparak çözdüm arkadaşlar :D Nasıl çözdüğümüde anlatayım bari aynı sorunu yaşayanlar olursa en azından aynı metodla çözlerler :)

İlk mesajımdada belirttiğim gibi ben sistem yedeklemelerimi her zaman açık tuttuğum için sistem doğal olarak her saat başı senkron bir şekilde yedekleniyor.. Hemen yedek için kullandığım hdd'ye girdim ve LAunchpadden de Show-Hide Files dedim ver aşşağdaki dosyalar karşımda :D
0dQLc.png

Burdanda herhangi birinin içersine girdim;
Mwmg3.png

Gördüğünüz Macintosh HD tık ;
lYmEv.png

Burdanda Uygulamalara tık ;
n6TNV.jpg

Ve işte gördüğümüz üzre App Store uygulamacığımız tam karşımızda onada sağ tık yapıp kopyalayıp kendi Uygulamarımızın içine attıkmı mesele bitti :D Ben olayı böylelikle çözmüş oldum...
00pyt.jpg

Fakat @vegaturk sorunum hala devam etmekte. Senin kullandığın iATkos sürümünde sanırım eğer son sürümse App Store olmalı. Senden ricam mailimi verirsem benim adıma bi free hesap oluşturabilirmisin ? Çünkü benim App Store hala sorunlu yani hesap yarat'a tıklayınca hiç bir pencere gelmiyor karşıma :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Fakat @vegaturk sorunum hala devam etmekte. Senin kullandığın iATkos sürümünde sanırım eğer son sürümse App Store olmalı. Senden ricam mailimi verirsem benim adıma bi free hesap oluşturabilirmisin ? Çünkü benim App Store hala sorunlu yani hesap yarat'a tıklayınca hiç bir pencere gelmiyor karşıma :)
şuan işyerindeyim birazdan çıkacam sen mailini yolla eve geçince bir hesap oluşturur gönderirim sana :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
şuan işyerindeyim birazdan çıkacam sen mailini yolla eve geçince bir hesap oluşturur gönderirim sana :)

PM olarak atıyorum paşam . Teşekkür ediyorum ayrıca duyarlılığından ötürü .