Apoya Af Esas Hedef

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Açılım gerilime dönüşüyor!..

�Açılım� gerçekleri açığa çıkıyor. AKP Milletvekili Türköne hanım ve eşi ağzındaki baklayı çıkarmaktan çekinen Hükümet�in fikrini açıkladılar... DTP�nin üslubu AKP�de ağız buldu... Teröristbaşı Öcalan affedilmeliymiş!..

Başbakan�ın ve AKP yetkililerinin geveleyip bir türlü dillendirmeye cesaret edemedikleri plan netleşiyor. Türköne familyasının Osmanlı tarzı �paşalık� örneğiyle ciddiyeti sulandırılsa da Öcalan terörün diğer elebaşlarıyla birlikte affedilecek, yurt dışına çıkartılacak!.. Terör anında bitecek!.. Modelin özü bu!.. Demokratikleşme, kültürel haklar, bölgesel özgürlükler, anayasada değişiklik, alfabeye yeni harflerin eklenmesi türünden talepler planın özünü gizlemeye yönelik dolgu maddesi... Gelişmeleri dikkatle izleyenler baştan beri yazdığım bu gerçeği görüyorlardır.

Muhalefet de durumun farkında. Barış ve �açılım� arasında sıkışıp, seçmen karşısında bedel ödememek için, R. T. Erdoğan�ı itirafa zorluyorlar. Foto-roman saçmalığında görüşme modelleri üretilmesinin nedeni bu. Çünkü dış destekli tezgâh iyi kurgulanmış! Barışa karşı çıkılabilir mi?!.. Ağzından �Apo�ya af� sözcüğü çıksa, R. T. Erdoğan�ın maskesini düşürecekler!.. Başbakan da her konuya kulp uyduruyor ama Öcalan�a af planından tek söz etmiyor. Tersine teröristbaşının �yol haritasını� bilmezden geliyor, devletin pazarlık yapmayacağını vurguluyor.

Oysa PKK üyelerinin Habur�a gelişi bile ciddi pazarlıkların kanıtıdır! Şamata arasında ayaküstü hukuk çiğneniyor! Ağır bir suç olan �terör örgütü üyeliği� soruşturulmuyor! Hâkimler pişmanlık yasasını uygulamıyor, PKK�lıların sorgulamada söylediklerini duymazdan geliyorlar!.. Ellerine tutuşturulan uydurma talep listesiyle Türk vatandaşı PKK�lılar �Sayın Öcalan�ın emrini yerine getirdiklerini, pişman olmadıklarını� söylüyorlar ama bir türlü beyanlarını zapta geçirtemiyorlar! Ciddi bir devlette olacak iş midir bu!?.. PKK�lıların Apo�nun emriyle dağdan indiklerini söylemeleri, affedilmesi planlanan teröristbaşının saldırı emirlerini de kendisinin verdiğini kanıtlamıyor mu?!..

Terör örgütü üyeliğinin cezası yasalarımızda çok ağırdır! Çatışmalara katılmak veya katılmamak kıstas değildir! Gazetevatan.com yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu örgüt üyeliği iddiasıyla beş aydır tutuklu! Ergenekon tutukluları örgüt üyeliği iddiasından hapisteler! Elbette suçlular affedilebilir ama ortada henüz TBMM�den çıkmış bir af yok!..

Açıkçası niyetin iyi olması yetmez! Hukuk kurallarının gözardı edilmesi, yararlı sonuçlar sağlayacak düşüncesiyle yasa dışına çıkılması, devleti eritir! Muhalefetin dışında TSK�nın da bu garip �açılım� girişimlerinden rahatsız olduğu açıkça görülüyor. Asker daha önce son PKK�lıya kadar terörle mücadelenin süreceğini, yani kendi üslubuyla hükümetin aklındaki özel affa karşı olduğunu açıklamıştı. Son MGK toplantısının mesajı TSK�nın yaklaşımını değiştirmediğini kanıtlıyor! Demek ki, hükümetle TSK arasında en hafif deyimle bir uyumsuzluk söz konusudur. Uyumsuzluğun sürmesinin ciddi sıkıntılar yaratması kaçınılmazdır!.. Ahmet Türk�ün abartıya kaçılmamasına ilişkin uyarısı bu gerçeğe dayanıyor!..

Nitekim sınırdan muzaffer kahramanlar edasıyla geçişleri alkışlanan PKK üyelerinin merkezi olan Kandil üzerinde jetler uçmayı sürdürmüştür. Barış şöleni mi, zafer sevinci mi belli olmayan kutlamalar yapılırken, PKK teröristleri havan atışıyla bir askerimizi yaralamıştır. Gerçekte tam sıkışmışken PKK�ya taviz verilmesi, sırtını ranta dayamış terörü bitiremez! Sınırlarımızın Batılıların çizdikleri haritalarla belirlenmesine karşı çıkmak, dostluğun da gereğidir!

Devletteki çelişkiler vatandaşları da etkiliyor! Terör mücadelesinde canı pahasına görev yapanların anılarına duyulan saygı, vatandaşı Hükümetin PKK karşısında aldığı pasif tavra giderek daha çok isyan ettirecektir! Gerilim yaygınlaşmadan -ki PKK�nın ve savunucularının beklentisi budur- önlem alınmalıdır!..

Kaynak

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Çok Komik Bir Yazı :) Kendi Kafalarında Senaryolar Çiziyorlar Kendileri Yazıyor Kendileri Başrol Oynuyor Kendileri Setini Yapıyor :)

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
okadar kolaymı bu yahu effedilicek öcalan yurt dışına çıkıcak terör biticek
eger böyle olsaydı yakalandığında biterdi

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu hükümet neye hayır dediyse hepsini yaptı. Öcalana sayın diyen bir adamdan ben bu hedefi rahatlıkla beklerim

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bunlar yakında Türkiyeyide komple bize verin derlerse şaşırmayın komik insanlar bunlar yaa yüz verdik eşşeğe yüzümüzee değdii :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
apo yakalandığında asılacağından şüphesi olan var mıydı ?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Af çıkarmayı düşünenleri bu topraklar kabul etmez.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Kalemi olan yazar, ağzı olan konuşur artık. Komplo teorisi üstüne komplo teorisi. Yurdum saf insanı da her duyduğuna inanıp gaza gelerek vay bilmem neler der :bored::bored::bored:

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
türkiye burası ... burada her şey oluyor ve olabilir ... şaşırmamak lazım.

theneablood

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet zaten esas hedef de bu.APO nun çok umrunda ya kürt halkı :devil2:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hepimize geçmiş olsun. Bundan sonra her ne olursa şaşırmayın.

bykonfizik

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ortalığı karıştırmaya gerek yok olmadığını düşünmekteyim zira insanları bu denli galeyana getirmenin ne anlamı var olmuyor işte zorlamanın ne alemi var sazı aldılar istedikleri gibi çalarlar :)

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
O soysuza af çıkarcak kişi daha anasından doğmadı.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
O soysuza af çıkarcak kişi daha anasından doğmadı.

Doğdu ve şuan hükümetin başında .. Ben Tayyibin esas hedefinin bu olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi Apoya sayın diyen şehide kelle diyen diyen bir adamdan ben her şeyi beklerim

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Vatanseverler gece yarısı operasyonlarla yargılanıp içeri tıkılıyorlar, teröristler ve elebaşları tören ve alkışlarla karşılanıyorlar, ne günlere getirdiler bizi, bunun hesabı yerde kalırmı!!!

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Apo'ya af çıkarsa kıyamet kopar yer yerinden oynar...

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Apo'ya af çıkarsa kıyamet kopar yer yerinden oynar...

Kıyamet kopsa ne olacak ki. İnanıyorum ki hükümet uygun ortamı bulduğunda Apoya affı getirecektir. Apoya sayın diyen adamdan ben herşeyi beklerim

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
türkiye burası ... burada her şey oluyor ve olabilir ... şaşırmamak lazım.

ne yazık ki durum bu

Çok Komik Bir Yazı :) Kendi Kafalarında Senaryolar Çiziyorlar Kendileri Yazıyor Kendileri Başrol Oynuyor Kendileri Setini Yapıyor :)

Ah siz Akp liler biraz gözünüzü açsanız , biraz yansız baksanız çok şey görecek belki bizden de fazla Akp karşıtı olacaksınız ama şuan ne yazıkki öyle değilsiniz. Ama o günlerde yakında gelecek. Artık Akp liler de bile Erdoğana tepki gelmeye başladıki bu güzel bir gelişme

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Doğdu ve şuan hükümetin başında .. Ben Tayyibin esas hedefinin bu olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi Apoya sayın diyen şehide kelle diyen diyen bir adamdan ben her şeyi beklerim
Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefi bu değil tabii ki. Bu durumu şöyle analiz etmemiz gerekiyor. Kahraman edasıyla karşılanan PKK'lılar ne diyor? Apo'nun talimatıyla geldik, pişman değiliz ve taleplerimizi size iletmek için geldik. Düşünün Apo sizce hükümetten ne talep edebilir? Tabii ki de İmralı'dan çıkmak. Hükümet Apo'nun isteklerini karşılamazsa PKK da silah bırakmaz. Apo bu kozu kesinlikle kullanacaktır ve eli malesef mevcut hükümetten daha güçlü. Millet tabii şimdi isyan edecek Recep Tayyip Erdoğan yapmaz öyle şey, bebek katiliyle masaya oturmaz. Tabii kendisi gidip o masaya oturmayacak. Gizli görüşmelerle Türk milletinden gizlenerek yapılacakki insanlar tepki göstermesin. Ne demişti Başbakan? Hazmettire hazmettire yapacağız.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefi bu değil tabii ki. Bu durumu şöyle analiz etmemiz gerekiyor. Kahraman edasıyla karşılanan PKK'lılar ne diyor? Apo'nun talimatıyla geldik, pişman değiliz ve taleplerimizi size iletmek için geldik. Düşünün Apo sizce hükümetten ne talep edebilir? Tabii ki de İmralı'dan çıkmak. Hükümet Apo'nun isteklerini karşılamazsa PKK da silah bırakmaz. Apo bu kozu kesinlikle kullanacaktır ve eli malesef mevcut hükümetten daha güçlü. Millet tabii şimdi isyan edecek Recep Tayyip Erdoğan yapmaz öyle şey, bebek katiliyle masaya oturmaz. Tabii kendisi gidip o masaya oturmayacak. Gizli görüşmelerle Türk milletinden gizlenerek yapılacakki insanlar tepki göstermesin. Ne demişti Başbakan? Hazmettire hazmettire yapacağız.

aynen katılıyorum. ama ortamı hazırlamak içinde Mümtaz er türköne gibi adamları kullanıyor. Ne demişti bu kendini bilmez, apoya affedelim , maaş bağlayıp bodrum türkbüküne yerleştirelim. Pkk lı hainlerin ilk geldiği anda yapılan kutlamalar için Erdoğan : " bu manzarıyı görüpte duygulanmamak mümkün mü? Bu coşkuya ortak olmamak mümkün mü ? " demişti. Ama hala bu adamın vatansever olduğunu savunanlar ne yazık ki var

Pointer*

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bazen akli, kafasina kazinmis onyargilarini asamayanlari gordukce aklima Fatih Sultan Mehmet'in bizansa soyledigi soz geliyor.

"Benim irademin ulastigi yere sizin hayalleriniz yetisemez"

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
böyle bir şey yoktur, aslaha apoyu hapisten çıkaracaklarına dairbir kanıt gösterelimez, hatta bir ara vatan gazetesi site editörü vardı devrimci karargah diye polisimizi şehit ettiler, işte polisimiz şehit eden bu gazete tam bir provakatifciler ortalığı karıştırmak istiyor, şuan devrimci karargah o gazete çalışıyor ister inanın, ister inanmayın.

hiç kimse böyle gereksiz olmayacak bir şeye olacak gözüyle bakanların haberlerine aldanmayın arkadaşlar, apo ömür boyu imralide çürüyecektir ona en güzel işkence budur.

sende kışkırtıcısın anladık seni, başbakan kelle dediyse o anlamd söylemedi, videonun tamamını izle istersen, sayın kelimesi hakkında da gereken özrünü dile getirmiştir, bu sayın lafını, kelle lafından çok hoşlandınız galiba sürekli bunu dile getiriyorsunuz sizi gidi provakatifçiler sizi,

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Hiç kusura bakmayında bu imkansız birşeydir.

Eğer elhamdulillah müslümansan geçmişte peygamber efendimizin yaptıklarını hatırlatırım!
Çok sevdiği kişileri öldüren insanlara bile akıl dersi verip kardeşim demiştir!

Eğer siyaset içinde olsaydın ve her hitap ettiğin kişiye sayın ... bilmem kim dediysen dilin sürjebilir!

Kaldıki Allah katında her insan aynı tecavüzcüsüde aynı eroinciside hırsızıda. Ne yaptıysa cezasını çekecek.

He şunuda hatırlatayım CHP apo yakalandığında neden idam edilsin demedi?
MHP DSP de aynı şekilde neden idam ettirmedi! Yemedi çünki.

Apo yakalanmadan önce kanunu değiştirdiler. sonra yakaladık dediler. birde ada tahsis ettiler. Serbest kalsa ne olur kalmasa ne olur. koskoca adada yaşıyor adam heeyyyy!

Hayat kitap okuyarak öğrenilmez fazla okuma:thumbup1:

avdanli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
af çıkmaz da karışıklık çıkar ne biçim karşılandı ****

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
böyle bir şey yoktur, aslaha apoyu hapisten çıkaracaklarına dairbir kanıt gösterelimez, hatta bir ara vatan gazetesi site editörü vardı devrimci karargah diye polisimizi şehit ettiler, işte polisimiz şehit eden bu gazete tam bir provakatifciler ortalığı karıştırmak istiyor, şuan devrimci karargah o gazete çalışıyor ister inanın, ister inanmayın.

hiç kimse böyle gereksiz olmayacak bir şeye olacak gözüyle bakanların haberlerine aldanmayın arkadaşlar, apo ömür boyu imralide çürüyecektir ona en güzel işkence budur.

sende kışkırtıcısın anladık seni, başbakan kelle dediyse o anlamd söylemedi, videonun tamamını izle istersen, sayın kelimesi hakkında da gereken özrünü dile getirmiştir, bu sayın lafını, kelle lafından çok hoşlandınız galiba sürekli bunu dile getiriyorsunuz sizi gidi provakatifçiler sizi,

Yaptığın savunmaya bak. Erdoğan özür dilemişmiş katile sayın dediği için. Aklı başında , vatanına bağlı hangi insan bu terörüste sayın der. Bir insan bunu diyorsa ben ondan şüphe duyarım. Merak etme ben o ses kaydını baştan sona defalarca dinledim. Yalnız senin aklıdan şüphe içindeyim. sen bu vatan için canını vermiş insanlara kelle denmesini içine sindirebiliyorsun ya ..neyse söylemek istediklerimi burada yazarsam zaten yayınlanmaz. Yoksa sen dtp limisin ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...