Apk nedir destek lütfen

keskin rüzgar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar. internetten araştırma yaptım ama android te daha yeniyim bu yüzden yapılan açıklamalar bana çok profösyönel geldı.bende buraya yazayım dedim. Apk nedir?. zararları ve yararları ? güvenilir apk siteleri nelerdir? Menüdeki apk yükleyici ne ise yarar açmalımıyım onu? Apk güvenli midir apk uygulamalar nasıl indirilir?. Yardımlarınızı bekliyorum. saygılar...

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Apk bildiğin nasıl bilgisayarda uygulama yüklediğinde uzantısı .exe olur aynı şey.Androidin kullandığı uygulamaların uzantısı oluyor .apk Güvenilir site vb bilemeyeceğim çünkü android kullanmıyorum ama apkmania yı duymuştum sadece

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
apk demek ucretlı uygulamaları ücretsiz yüklersın tanımı budur

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Apk, android işletim sistemi için hazırlanan programların dosya uzantı adı. Apk sitelerinden yüklenecek apk uzantılı uygulamarın güvenirliği tartışılır, apk yükleyici ise bu sitelerden indirdiğin uygulamları yüklemek için yardımcı olur.

Fenomenon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yukardaki arkadaşların dediği gibi .apk androidde çalışan uygulamaların dosya uzantısıdır (windowsta .exe olduğu gibi)
benim kafam rahat etsin diyosan google play dışında uygulama yükleme çünkü virüslü falan olabilir. onun dışında bazı güvenilir programlar da var mesela slide me market yada mesela yandex'in de kendi marketi var
ancak dediğim gibi başka sitelerden yüklersen sorun olabilir, hele hele de beleş bir uygulama yüklüyorsan ve play'de varsa kesin play'den indir
bu arada fazla kasmayan bir virüs programı yüklemeyi unutma dr.web güzeldir, ben comodo kullanıyorum, comodo google play'de türkiyeden indirilmiyor ancak comodonun kendi sitesinden indirebilirsin

keskin rüzgar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Apk, android işletim sistemi için hazırlanan programların dosya uzantı adı. Apk sitelerinden yüklenecek apk uzantılı uygulamarın güvenirliği tartışılır, apk yükleyici ise bu sitelerden indirdiğin uygulamları yüklemek için yardımcı olur.
virüs programları tehlikeyi azaltır mı hocam? apk yükleyici yi çalıştırmadan apk oyun yükleyemez miyim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yukardaki arkadaşların dediği gibi .apk androidde çalışan uygulamaların dosya uzantısıdır (windowsta .exe olduğu gibi)
benim kafam rahat etsin diyosan google play dışında uygulama yükleme çünkü virüslü falan olabilir. onun dışında bazı güvenilir programlar da var mesela slide me market yada mesela yandex'in de kendi marketi var
ancak dediğim gibi başka sitelerden yüklersen sorun olabilir, hele hele de beleş bir uygulama yüklüyorsan ve play'de varsa kesin play'den indir
bu arada fazla kasmayan bir virüs programı yüklemeyi unutma dr.web güzeldir, ben comodo kullanıyorum, comodo google play'de türkiyeden indirilmiyor ancak comodonun kendi sitesinden indirebilirsin
virüs programları tehlikeyi azaltır mı hocam? iyi bir virüs programı kurarsamda sorun çıkar mı? apk yükleyici yi çalıştırmadan apk oyun yükleyemez miyim

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
apk indiriyosan virüs programlarıyla silersen o indirdiğin program çalışmmaz . istemıyorsan virüsün 0 olmasını apk ile hiç bir alakan olmucak , çok güvenilir apkmania gibi sitelerden filan inirceksin oda kısıtlı site sana ne verıyorsa onla idare etcen

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ios da ki .ipa dosyası gibi bişi yani;
güvenliksiz olabilir ama ben çok kullanıyorum virüs denen şeye rastlamadım ve antivirüs de yok.
apk, android işletim sisteminin programlarını kurarken kullanılır.

kısaca bu yani

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
apk demek ucretlı uygulamaları ücretsiz yüklersın tanımı budur
Çok yanlış hocam. Apk demek (Android Package) herhangi bir android uygulmasının kurulum dosyasıdır.
windowstaki .exe neyse androidde .apk odur. Bu uygulama ücretli veya ücretsiz olabilir. Zararlı olacağını pek sanmıyorum (1 senelik tecrübe :D ). Paralı olanları google a sonuna apk koyarak aratırsan indirip ücretsiz olarak kullanabilirsin.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
aynı şey ben ne dedim uzantısını nıye söylüyorsun zaten biiyoruz apk nın exe nin ne oldugunu kullanım amacından bahsettim

apk nin tek kullanım amacı ücretliyi ücretsiz yapar demedim bir kişi googlea batman dar knight rises apk yazıyorsa 10 tl vereceğime beleş apk yüklerim daha iyi anlamında indirir , bunun başka tanımı yok bu kadar işte

Fenomenon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla ben her zaman anti-virüs programı yüklüyorum nolur nolmaz diye ancak dikkat et çok fazla ram yemesin (comoda ortalama 3-5mb ram yiyor mesela) yoksa hem telefonu kasar hemde şarj çabuk biter
ancak şöyle bir durum varki telefondaki antivirüsler PC gibi çok fazla iyi değil ayrıca fake alertte olabiliyor (yani virüslü olmadığı halde virüslü diyebilir) yinede eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım diye düşünüyorum
apk yükleyici ne ben bilmiyorum, telefonun zaten içinde 2 tane yükleyici var bi tanesi "doğrula ve yükle" ve diğeri "paket yükleyici", eğer dışardan yüklüyorsan "paket yükleyici" kullan, bunun dışında zaten birçok program (örneğin uygulama yöneticisi tarzı programlar) "paket yükleyici" tarzı özellikler barındırıyor, o yüzden "apk yükleyici" falan uğraşma boşa yer kaplar telefonda
app2sd öneririm güzel programdır

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
bu dosyalara güven olmaz en iyisi marketten indirilen programlar ;) bu tip apk sitelerine bulaşmamanız en iyisi :) tamam aradığını bulursun ama bir denk gelir kötü niyetli birisi... hal böyle olunca size istediğini yapabilirler...

keskin rüzgar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dr web nasıl

valla ben her zaman anti-virüs programı yüklüyorum nolur nolmaz diye ancak dikkat et çok fazla ram yemesin (comoda ortalama 3-5mb ram yiyor mesela) yoksa hem telefonu kasar hemde şarj çabuk biter
ancak şöyle bir durum varki telefondaki antivirüsler PC gibi çok fazla iyi değil ayrıca fake alertte olabiliyor (yani virüslü olmadığı halde virüslü diyebilir) yinede eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım diye düşünüyorum
apk yükleyici ne ben bilmiyorum, telefonun zaten içinde 2 tane yükleyici var bi tanesi "doğrula ve yükle" ve diğeri "paket yükleyici", eğer dışardan yüklüyorsan "paket yükleyici" kullan, bunun dışında zaten birçok program (örneğin uygulama yöneticisi tarzı programlar) "paket yükleyici" tarzı özellikler barındırıyor, o yüzden "apk yükleyici" falan uğraşma boşa yer kaplar telefonda
app2sd öneririm güzel programdır
dr web veya avg nasıl usta

S

SDN Okuru

SDN Okuru
apk virus yüklerse otomatik alarm verir telefon. programa bile gerek kalmaz ama öyle bir alarm degil nq mobili yükleyerek virüsleri engellersin der eger oyle bir bildirim gelirse son yükledigin son şeyi sil. ben her uygulamamı apk den yukluyorum sonunda .apk görmezsen indirme oyun demişsin onu açıklayım bir sd card dosyası bide apk vardır cogu zaman eger site güvenliyse apk her zaman çalışır ben şimdiye kadar 100 200 oyun yükledim arkadaslara filan hiçbirinden virüs cıkmadı apk zaten biruslu olamaz çünkü tek dosyadır yani güvenmeni tavsiye ederim :D yani kısacası apk bilgisayardaki installer gibidir onunla dosya yüklersin:clover: bol şans....

Fenomenon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dr. web de kullandım o da az ram harcıyor ve baya popüler ancak diğerini hiç kullanmadım bilmiyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sakın yükleme ben pişman oldum sd kartın telefona bağlantısını tamamen keser ve telefonu senin yerine yönetebilir