KimBuGamzeli
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,822
Herkese iyi forumlar. Son zamanlarda canımı sıkan bir durum var eminim ki çoğu insan bıkmıştır aidat parası vermekten. Türkiye'nin neresi olursa olsun her 10 kişiden 8'i eski 10-15 senelik hatta daha da eski binalarda oturuyor. Bugün en eski bir bina da bile aylık 40₺ aidat parası isteniyor. İsteniyor ama o paranın hakkını alamıyorsunuz. Doğru düzgün temizlik yapılmıyor asansör var ise asansörü kullanmasanız dahi yine asansör adı altında para alıyorlar bu hiç iyi değil. Kendimden örnek vereyim. Tahminimce 8-10 senelik bir binada oturuyorum ve 1.kattayım. ( Dış Cephesi Yıpranmış Çünkü ) Binada asansör var fakat en fazla 2 kere kullanmışımdır oda ilk taşınırken ufak tefek eşyaları çıkartmak için. İlk ay 40₺ verdim normalde her ay 40₺ demişti bana ev sahibi. Buraya kadar sorun yok 40₺ bana çok geliyor ama mecbur veriyorum. Güncel olarak ülkemizin durumu ve korona yüzünden iş bulamama gibi durumları da göz önünde bulundurursak 40₺ iyi para. Neyse sonra ki ay kağıt asmışlar asansör bakımı bilmem nesi toplam 70₺. Bir kere ben asansör kullanmıyorum bina da asansör kullanan 2 daire var zaten geri kalanı hep merdiven kullanıyor. Bu asansör parasını ben vermek zorunda değilim kullanan kendileri yıpratan kendileri yani bakım vs olacaksa kendileri cebinden versin. Bu ay ise baktım 45₺ falan yazmışlar yani her ay aidat parası değiştiriyorlar kafalarına göre. Bina da zaten doğru düzgün ödeyen yok onu da biliyorum. Bu aidat paralarına ya düzenleme gelsin yada fiyatları düşürsünler buraya konu açtım fakat bu tarz işlerden anlayan kişilerden fikirlerini almak çok iyi olur belki şikayet edebileceğimiz bir yerler vardır. Cidden hiç doğru bulmuyorum ben asansör kullanmıyorum binmiyorum tuşuna dahi basmıyorum ama dünyanın parasını istiyorlar. Hepsini geçtim bina da adam akıllı iş yapan da yok. Temizlik parası diyorlar ben temizlik yapan görmüyorum. Bina da kamera var mesela kamera sadece süs o bile çalışmıyor. Geçen ay apartmana hırsız dadandı onu bile bulamadılar. Bina kapısı doğru düzgün kapanmıyor onu bile yapmıyorlar ama paraya gelince istemesini biliyorlar. Daha az önce kapıma geldi yönetici. Adamı ne zaman görsem hep evde yatıyor hayattan beklentisi olmayan sap gibi yaşayan bir tip. Ne zaman görsem ya dışarda geziniyor yada kapıda duruyor. Aidat parası vermediğimi söyledi ve şu kadar borcun var falan diyor böyle artist bir şekilde. Bende sonra vereceğim diyip gönderdim bu şahıs işte gelip para alıyor her ay ve hiç bir iş yapmıyor parayı bana kalırsa cebe atıyor çalışmıyor da çünkü devamlı evde. Ne yapabiliriz acaba bu konu hakkında? En azından 40₺ değil de 20₺ falan verelim ona bile razıyım. Şu adamın eline 40₺ para vermek zoruma gidiyor.