Apartman Wireless

utkankidil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler.
5 katlı apartmanımızda çok eskiden beri ortaklaşa kullandığımız kablolu modemimiz var.
Tabi haliyle notebooklar telefonlar derken artık eskidiğini farkettik ve yeni bir kablosuz modemle değiştirmeye karar verdik. İnternetten araştırmalarımla az da olsa bilgi sahibi oldum fakat herkesin genellikle sorunlu olduğu bir konu var çekim alanı benimde sorunum bu. Hangi modemi almalıyım kolaylıkla çekmesi için.
Ben bir tane buldum sizinde görüşlerinizi bekliyorum.
http://www.vatanbilgisayar.com/Mode...+-4-port-modem/productdetails.aspx?I_ID=58765

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Powerline adaptörlere bir göz atın. Elektrik hattını kullanarak interneti dağıtmaya yarıyor.

utkankidil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Powerline adaptörlere bir göz atın. Elektrik hattını kullanarak interneti dağıtmaya yarıyor.

Powerlineların da hat problemi var galiba farklı dairelere olmuyor diye biliyorum.
Bunlardan ziyade tek bir modemle halletmeyi düşünüyorum ama hayırlısı bakalım.

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Sana tavsiyem tek bir modeme güvenip tamamen kablosuz düşünme.. Zaten apartmanınızda şuan da mevcut bir kablo sistemi var söylediğine göre... Kablosuza çevirmek isteyen varsa şayet kendisi access point alsın.. Evine gelen ethernet kablosuna taksın ve kablosuza çevirin.. Şayet sende kablosuz istiyorsan kendine kablosuz modem al gene diğer dairelere kabloyla ver..
Ama diyorsan kablolar çok kötü oluyor o zaman güzel bir sıfırdan sistem yapman gerekecek. Dairelerin merkezine yakın bir yere access pointler gelecek şekilde bir düzenleme yapman gerekecek..
Örnek olark eskiden oturduğum sitede 15 kattan oluşuyordu ve bir katta 4 daire vardı.. Kısaca kare şeklinde diyebiliriz.. Ve her katta asansör kapılarının üstünde access pointler mevcuttu.. Yani eve ayrıca internet bağlatmak zorunda kalmamıstık.. Aidat içinde internet ücreti de vardı ... Bu şekilde bir şey düşünebilirsiniz.

utkankidil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim yorumun için artık kafamda şekillenmeye başladı nasıl yapacağım. Şöyle düşündüm şuanki modemin yeri 2.kat aynı yere güzel bir kablosuz modem almayı düşünüyorum ayrıca 4. kata da bir acces point koyucam hallolur büyük ihtimal. Yinede çekim ve kapsama yönünde iyi bir modem tavsiyelerinizi alabilirim.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
5 katlı apartmana tek modem? Tek access point?

Duvarlarınız kağıttan değilse, sinir krizi geçirdiğim otellerdekilere benzer bir tecrübe olacaktır sanırım.

NETGEAR çıkış gücü keyifli modeller üretiyor. En ortaya modemi koyupp birer kat atlayarak 2 AP ile dene bakalım. Ama bence kötü olacaktır.
Kötü WiFi tasarımı insanı delirtir. İş yaptığımız bir şirkette çalıştığımız odanın önünden 2 kişi geçince bağlantı yerle bir oluyor. :)