Soru Aöf bölüm

Kafamkarmas1k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar

Açık öğretim fakültesinden 4 yıllık lisans programlarından birini okumak istiyorum. Finansman ve ekonomi kısmında epey çalıştım ve bilgiliyim. Ama iktisat, işletme ve çalışma ekonomosi bölümlerinin arasında kaldım. Hangisi diploma bakımından daha etkilidir sizce? Bilgi bakımından hepsi işletme bölümü hepsi az çok bilgi katar diye düşünüyorum

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
AÖF diploması size cv doldururken fayda sağlamaz, ders içeriklerini inceleyin aklınıza yatanı seçin farketmez.

Kafamkarmas1k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
AÖF diploması size cv doldururken fayda sağlamaz, ders içeriklerini inceleyin aklınıza yatanı seçin farketmez.
Diploma pek umursanmıyor ki benim kendi işletmem var :) yani ben sadece sistemin dayattığı "Üniversite okumayan cahildir" algısından ötürü bir bölüm okumak istiyorum. Bölümünde iyi bir bölüm olmasını istiyorum haliyle

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Diploma pek umursanmıyor ki benim kendi işletmem var :) yani ben sadece sistemin dayattığı "Üniversite okumayan cahildir" algısından ötürü bir bölüm okumak istiyorum. Bölümünde iyi bir bölüm olmasını istiyorum haliyle
İktisat biraz daha iyidir dedikleriniz içinden ama arkadaşın da dediği gibi diğer AÖF bölümlerine göre zor diye biliyorum.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Anlıyorum sizi, şu bundan iyidir diye bir saçmalık yok iktisatta sayısal ve finans ağırlıklı dersler alırsınız işletme de yönetim ve muhasebe türevi dersler görürsünüz ayrıca ortak dersleri de bulunuyor bence size işletme daha uygun olur.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
İşletmeniz olduğuna göre işletme okuyun. :D

Kafamkarmas1k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Anlıyorum sizi, şu bundan iyidir diye bir saçmalık yok iktisatta sayısal ve finans ağırlıklı dersler alırsınız işletme de yönetim ve muhasebe türevi dersler görürsünüz ayrıca ortak dersleri de bulunuyor bence size işletme daha uygun olur.
Teşekkür ederim aydınlattınız beni gerçekten. Sayısal ve finans severim ama vaktim yok. İşletme daha iyi gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

İktisat biraz daha iyidir dedikleriniz içinden ama arkadaşın da dediği gibi diğer AÖF bölümlerine göre zor diye biliyorum.
Evet dersleri ağır gözüküyor. Hepsininde zorunlu olması cabası

İktisat daha etkilidir ama dersleri daha zordur. İktisat>İşletme
İktisat neden dediniz? Benim bildiğim iktisat mezunları hep işsiz kalmıştır. Çünkü iktisat çok aranan bir dal değil. Günümüz de iktisat okuyan gençler genelde borsaları iyi anlayabilmek için okuyor :) o da çok zor değil açıkcası. İşletme daha önemli ve faydalı gibi ve iş imkanı da çok olan bir bölüm. Hangi ilana baksanız işletme mezunu soruyor öncelikle. Tabii benim ihtiyacım yok şükür. Sadece merak. Neden iktisat sizce?

Son düzenleme:

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Teşekkür ederim aydınlattınız beni gerçekten. Sayısal ve finans severim ama vaktim yok. İşletme daha iyi gibi

Evet dersleri ağır gözüküyor. Hepsininde zorunlu olması cabası
Rica ederim nokta atışı yaptınız işletme tam sizlik umarım katkısı olur.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
İktisat neden dediniz? Benim bildiğim iktisat mezunları hep işsiz kalmıştır. Çünkü iktisat çok aranan bir dal değil. Günümüz de iktisat okuyan gençler genelde borsaları iyi anlayabilmek için okuyor :) o da çok zor değil açıkcası. İşletme daha önemli ve faydalı gibi ve iş imkanı da çok olan bir bölüm. Hangi ilana baksanız işletme mezunu soruyor öncelikle. Tabii benim ihtiyacım yok şükür. Sadece merak. Neden iktisat sizce?

Devlette iktisatçılara daha fazla yer açtıklarını gördüm. Sizin için işletme daha mantıklı.