Anzer Balı 620 TL

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balı, bu yıl 620 liradan satışasunulacak.

Anzer Ballı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anzer balının 3 bin ile 3 bin 500rakım arasındaki yaylada 150'den fazla arıcı tarafından yaklaşık 3 bin kovanda üretildiğini belirtti.
Geçen yıl üretilen baldan yaklaşık 600 kilogramının tescillenerek kilosunun 550 liradan satıldığını anımsatan Çatır, ''Bal üretimi genellikle 20 Mayıs ile 20 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. Söz konusu tarihler arasında hava şartlarının iyi gitmesi halinde bol çiçek oluyor, bu da bal miktarını artırıyor. Ancak bu yıl bu tarihler arasında hava şartları bal üretimi için çok uygun olmadı'' dedi.
Çatır, sağımına başlanan balın kooperatif aracılığıyla tescillenmesi için Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne analize gönderileceğini kaydederek, ''Bu yıl 300 kilogram kadar Anzer balı elde edebileceğimizi tahmin ediyorum. Balın kilosunu ise 620 liradan satmayı kararlaştırdık. Geçen yıl 750 lira olan polenin ise kilosunu bu yıl 820 liradan satacağız'' diye konuştu.
Şükrü Çatır, Anzer balı adı altında piyasaya kaçak olarak sokulan bal olduğuna dikkati çekerek, ''İnternet sitelerinde veya herhangi bir ilde, bakkallarda Anzer balı adı altında bal satılıyor. Balın marka tescili ve satışı sadece kooperatifimiz tarafından yapılmaktadır. Bayimiz ise yoktur. Üretilen ve tescil edilen balın miktarı ve satış fiyatı bellidir. Vatandaşlar bu tür firmalara aldanmasın'' dedi.

KAYNAK

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşım Rizeden getirdi biri istemiş 1.5 kilo 100 lira dedi çok geldi bu ne böyle ya :D

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Ben arkadaşa getirttim :) 4 Kilo 100 TL'ye güzel baldı :) ArıKovan mıydı BalÇiçeği miydi ? Tam hatırımda değil :) Ama süper kalitesi vardı.

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
babam bu sene memlekette 3 kovan ari almis, arilarla ugrasmak izlemek, cok ama cok zevkli..
yemeside ayri bi güzel...

kayaomer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O 100-150 liralık ballar anzer balı değil. Onlara anzerden geçmiş bal diyorlar.:D

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anzer balı ufakken yemiştim hayal mayal hatırlıyorum bi çay kaşığı vermişlerdi hayatımda tek anzer balı yiyişimdi :) ama şuanki çam balı kestane balları kilosu 50 60 lira hastayken yiyince 2 güne turp gibi oluyorsunuz anzer balını tahmin edemiyorum :)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Benim bildiğim "gerçek" anzer balı sadece başbakan vs gibi üst düzey insanlar tarafından tüketiliyor, çünkü üretim olarak çok düşük miktarlarda, bize kadar ulaşanlar gerçek anzer balı değil maalesef, Obama'da getirtiyormuş =)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
tamamen para tuzağı. normal kaliteli bir baldan zerre kadar artısı yok. karadenizli uyanıkların tuzağına düşmeyin:)

620 liraya amerikan hastanesine yatar, ne sorunum varsa baştan aşağıya tedavi görürüm :)