Antivirüs Yazılımları Anketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Link
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi Anti-Virus Yazılımını Kullanıyorsunuz ?

• Kullanılan toplam oy
    1,287
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Yeni deneyimler, yeni anket.

Son düzenleme:

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İki işletim sisteminden birinde Eset Smart Security 3, diğerinde Bitdefender IS 2008 kullanıyorum. Bitdefender ilk kurduğumda bilgisayarımı çok zorladı (sanırım arka planda tarama gerçekleştirdi) ancak şu anda çok iyi.

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PC-Tools Antivirus

AVG 8.0 versiyonu Ashampoo firewall ile uyumsuzmuş. Yıllardır AVG kullanıyordum. Dün vedalaştık.

BreakOut

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kaspersky veya nod32 Başka anti-virus Tanımam....SaygıLarr... B)

**EFSANE**

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avira Antivir Premium anında inen/indirilen içindekini yakalıyor. :) 2-3 günde bir ise kendini günçelleştiriyor.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Norton 360 kullanıyorum cok memnunum :)

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Testleri takip etmekte yarar var, geçtiğimiz yıl performansı üst seviyede olan bir güvenlik yazılımı 1 sene sonra bir başka yazılım tarafından geçilebiliyor, test sonuçlarına göre bugün en iyisi hangisi ise onu kullanmakta yarar var.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
anarchst dedi ki:
antivirüsler.diye genel bir durum yoktur. antivirüs vardır .oda kaspersky dır gerisi teferruattır.

Tamamıyla yanlış bir bakış açısı.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
anarchst dedi ki:
Link dedi ki:
anarchst dedi ki:
antivirüsler.diye genel bir durum yoktur. antivirüs vardır .oda kaspersky dır gerisi teferruattır.

yanlış doğru kimseyi bağlamaz. ben kendi kişisel fikrimi sunuyorum.kimse katılmak zorunda değil...

Amaç insanları burada mümkün olduğu kadar bilinçlendirmeye çalışmak öncelikle, sen ve senin gibi birçok kişi güvenlik konusunda bilinçli ve bilgili değil, bir önceki mesajımdada belirttiğim gibi bir güvenlik yazılımı konusunda fanatiklik yapmak yerine, güvenilir test sitelerindeki sonuçları takip edin, örnek olarak av-comparatives sitesinin yaptığı Retrospective / ProActive test sonuçlarında;

Kaspersky zararlı tespit oranı sadece %21 olmuş, ilk sırada en yüksek tespit oranı ile AntiVir PE Premium %72 bulunuyor.

http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_05.php
testin detaylarını üstteki]http://forum.shiftdelete.net/index.php/topic,40891.0.html[/url]
burada açtığım konudada grafiksel sıralama görülebilir, Kaspersky 12 güvenlik yazılımı arasında 11. olmuş.

rachel198

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar nod32 nin hiçbir virüs bulduğunu görmedim. bence hiçde iyi bir antivirüs proğramı değil. en iyisi bence avira antivir. servet tekocak (ayisigi)

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
nod32 silin başka bişeyle taratınbüssürü virüs bulacaktır nav forever

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Link önemli bir mevzuya değinmiş. En iyi antivirüs yazılımı diye bir şey söz konusu değil. Yok böyle birşey. Sıralama, baz aldığımız kritere göre değişiyor. Örneğin X marka antivirüs yazılımı bilinen zararlıları yakalama konusunda en iyi olabilirken, Y marka antivirüs yazılımı sistem kaynaklarını en az kullanma konusunda bir numara olabiliyor. Bazı durumlarda örneğin "tanımadığı virüslere karşı verdiği tepki" gibi durumlarda çok ünlü ve pahalı antivirüs yazılımlarının çuvallaması sıkça rastladığımız bir olay.

"Falanca marka diğerlerini döver" gibi yaklaşımlar ancak cehaletten kaynaklanabilir. Herhangi bir antivirüs yazılımını sevebilirsiniz. Örneğin ben de AVG'yi seviyorum. Ama hiç bir en iyisi değil.

Çünkü: "En iyi antivirüs yazılımı sadece bir ütopya" !!! !!! !!!

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
anarchst dedi ki:
Link dedi ki:
anarchst dedi ki:
Link dedi ki:
anarchst dedi ki:

yanlış doğru kimseyi bağlamaz. ben kendi kişisel fikrimi sunuyorum.kimse katılmak zorunda değil...

Amaç insanları burada mümkün olduğu kadar bilinçlendirmeye çalışmak öncelikle, sen ve senin gibi birçok kişi güvenlik konusunda bilinçli ve bilgili değil, bir önceki mesajımdada belirttiğim gibi bir güvenlik yazılımı konusunda fanatiklik yapmak yerine, güvenilir test sitelerindeki sonuçları takip edin, örnek olarak av-comparatives sitesinin yaptığı Retrospective / ProActive test sonuçlarında;

Kaspersky zararlı tespit oranı sadece %21 olmuş, ilk sırada en yüksek tespit oranı ile AntiVir PE Premium %72 bulunuyor.

http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_05.php
testin detaylarını üstteki]http://forum.shiftdelete.net/index.php/topic,40891.0.html[/url]
burada açtığım konudada grafiksel sıralama görülebilir, Kaspersky 12 güvenlik yazılımı arasında 11. olmuş.

arkadaşım. hepimiz biliyoruz ki. (şimdi bende sana test sonuçları gönderrim kaspersky hepsini ezmiş görürsün) her test merkezi kendi işine gelen programı birinci sıraya en işine gelmeyenide son sıralara yerleştiriyor.bunu inkar edersen o zaman sana bir değil 11 kaynak gönderecem görürsün o zaman. sonuçları
not: türkiyede en iyi internet siteleri arasında sevdiğin hiç bir site yok. doğru duydun senin benim diğerlerinin.hiç kimsenin beğendiği sürekli takip ettiği internet siteleri yok.onların yerine para amaçlı siteler var.

Bu kadar dil dökeceğine hangi test sitelerinden bahsediyorsan gönderseydin, hepimiz değerlendirirdik burada ;)

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herkesin aklında tek bir soru var hangisi iyi hangisi güvenilir?
Ben söyleyim hiçbir antivirüs programı güvenli yada güçlü değildir. Diyorsunuz yok Nod32, yok kaspersky iyi ama onlarında sınırı var. Bazılarınız Avira diyor peki size soruyorum bu antivirüs programları trojan bulduğunda neden silmiyorda karantinaya alıyor? Neden yetersiz? Hiçbir antivürüs programı iyi değildir. Antivirüs programı virüsün bilgisayara ilk girme devresinde virüsü bulursa siler bulamadımı siz o pcye format atın bitsin, ve Avira ben avirayı 1 ay kullandım yoktan yere virüs buldu virüs olmayan dosyaları virüs diye gösterdi SONUÇ format.

Nod32: pcye trojan girdi buldu ama silemedi SONUÇ: format

Kaspersky: Trojani sildi ama trojanın olduğu tüm klasörlerle birlikte SONUÇ: format

Norton : Sistemi öyle bir kastıkı SONUç format.

Ben pcyı alalı 9 ay oldu 7 kez format attırdım, Siz orda diyorsunuz kasperksy fln fılan bunu herkes biliyorki antivirüs programları artık yetersiz saniye başı güncelleme yapsada o virüsü silemiyor bence bunu kabullenin. Pc ye virüs girmesin mi diyorsunuz şimdi modemin fişini çekin ve internetti kapattırın bakın o zaman virüs falan giriyormu Pc'ye

Bunlar kendi düşüncem başkalarınkine saygım sonsuz

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bence eset 3. sürümüyle kendini bozdu şu sıralar bitdefender taraftarıyım...

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
needforspeed dedi ki:
Herkesin aklında tek bir soru var hangisi iyi hangisi güvenilir?
Ben söyleyim hiçbir antivirüs programı güvenli yada güçlü değildir. Diyorsunuz yok Nod32, yok kaspersky iyi ama onlarında sınırı var. Bazılarınız Avira diyor peki size soruyorum bu antivirüs programları trojan bulduğunda neden silmiyorda karantinaya alıyor? Neden yetersiz? Hiçbir antivürüs programı iyi değildir. Antivirüs programı virüsün bilgisayara ilk girme devresinde virüsü bulursa siler bulamadımı siz o pcye format atın bitsin, ve Avira ben avirayı 1 ay kullandım yoktan yere virüs buldu virüs olmayan dosyaları virüs diye gösterdi SONUÇ format.

Nod32: pcye trojan girdi buldu ama silemedi SONUÇ: format

Kaspersky: Trojani sildi ama trojanın olduğu tüm klasörlerle birlikte SONUÇ: format

Norton : Sistemi öyle bir kastıkı SONUç format.

Ben pcyı alalı 9 ay oldu 7 kez format attırdım, Siz orda diyorsunuz kasperksy fln fılan bunu herkes biliyorki antivirüs programları artık yetersiz saniye başı güncelleme yapsada o virüsü silemiyor bence bunu kabullenin. Pc ye virüs girmesin mi diyorsunuz şimdi modemin fişini çekin ve internetti kapattırın bakın o zaman virüs falan giriyormu Pc'ye

Bunlar kendi düşüncem başkalarınkine saygım sonsuz

Siz internette sürekli olarak güvenli olmayan sitelerde dolaşırsanız, yazılımları güvenli olmayan yerlerden indirip sisteminize kurarsanız, serial, cr..k sitelerinden programları kırmak için uğraş verirseniz, hiçir güvenlik yazılımı sizi koruyamaz.

Öncelikle kullandığınız işletim sistemi orijinal ve lisanslı olacak, tüm işletim sistemi güncellemelerini düzenli olarak yapacaksınız, güncellemeleri alabilmek için birtakım illegal yollara girmeyeceksiniz, kullandığınız güvenlik yazılımı orijinal lisanslı ve güncel olacak, mutlaka kaliteli bir firewall yazılımı aktif olarak çalışacak, rapid sitesinden indirdiğiniz kırık fix vs ile güncellediğiniz güvenlik yazılımlarını kullanmayacaksınız.

Sistemimde şuan Avira kullanıyorum, daha önce Eset nod32 kullanıyordum, 1 kez format atma gereği hissetmedim, en büyük açık yine kendinizssiniz, yukarıda söylediklerimi dikkate alırsanız sorun yaşamazssınız, suçu güvenlik yazılımına atmak son derece hatalı bir görüş açısı.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
anarchst dedi ki:
Peki ben az konuşayım. sen çok konuş...

bu sitede kasper ikinci nedeni ise fiyatı
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

kaspersky 6 kullananlar için ise
http://www.pcworld.com/article/id,130869/article.html

Pcworld sitesindeki test tarihine bakmadın sanırım yada testlerin güncel olanlarının önemli olduğu konusunda bilgin bulunmuyor, 23 Nisan 2007 tarihli bir test, güvenlik sektörünün ne kadar sık gelişim gösterdiğini baz alırsak hiçbir geçerliliği yok.

Diğeri ise zaten taraflı olduğu herkes tarafından bilinen bir site, Avira'yı teste bile katmamış adamlar, ve nedense test sonuçları hangi tarihte olursa olsun değişmiyor.

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi programcı NOD32 sistemi yormaz
kötü programcı NOTRON ansını ağlatır sistemin

yazılım dersi hocamızdan esintiler. :D

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
anarchst dedi ki:
Link dedi ki:
anarchst dedi ki:
Peki ben az konuşayım. sen çok konuş...

bu sitede kasper ikinci nedeni ise fiyatı
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

kaspersky 6 kullananlar için ise
http://www.pcworld.com/article/id,130869/article.html

Pcworld sitesindeki test tarihine bakmadın sanırım yada testlerin güncel olanlarının önemli olduğu konusunda bilgin bulunmuyor, 23 Nisan 2007 tarihli bir test, güvenlik sektörünün ne kadar sık gelişim gösterdiğini baz alırsak hiçbir geçerliliği yok.

Diğeri ise zaten taraflı olduğu herkes tarafından bilinen bir site, Avira'yı teste bile katmamış adamlar, ve nedense test sonuçları hangi tarihte olursa olsun değişmiyor.
tamam sende senin listendekilerin çıkış tarihiyle kasperin çıkış tarihlerini baz alırmısın...
2009 çıktı çıkacak eli kulağına o zaman tekrar bakarsın test yerlerine. ayrıca sıkıldım ben bu işten.olay ikimizin atışmasına dönüyor.

Ne dediğin anlaşılmıyor arkadaşım gerçekten ;) Ne listesi kimin listesi :)
Çıkmayan güvenlik yazılımlarının testi nasıl yapılabilir, ben güvenlik sektörü ile uzun yıllardır profesyonel olarak ilgileniyorum, vakit ayırıp burada bulunursan birşeyler öğrenebilirsin, birşeyler almak istemiyorsan konuyu gereksiz yere meşgul etme.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...