Antivirüs testim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YAREM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynı harddisk üzerinde peş peşe yapılan tarama ve temizlemeler

120 GB Harddiskime virüs bulaştı hazır bulaşmışken böyle bir test yapmaya karar verdim.

NOD 32 1.tarama ve temizleme
Virüs tesbiti 2
Temizleme 2

MCAFEE 2.tarama ve temizleme
Virüs tesbiti 3
Temizleme 2

ANTİVİR 3.tarama ve temizleme
Virüs tesbiti 3
Temizleme 3 (enteresandır virüsü temizlemesine rağmen makineyi her açtığımda aynı virüsü tekrar bulup temizliyor.kısaca pasif temizleme yapıyor)

PANDA CLOUD 4. tarama ve temizleme
Virüs tesbiti 12
Temizleme 11

KASPERSKY 5.tarama ve temizleme
Virüs tesbiti 0
Temizleme 0 (2 kere tarandı)

Sonuç:
Aynı harddisk üzerinde 5 farklı antivirüs yazılımı tarafından peşpeşe yapılan tarama ve temizlemelerde hangi yazılımın güvenilir ve sağlıklı olduğu konusunda insan kuşkuya kapılıyor..5. taramada kasperskyi kullandım virüs bulamadı.acaba 5.taramaya gelene kadar virüsler silindimi yoksa kaspersky virüsleri görmüyormu.test akşama norton360 ile devam edecek.Eğer tavsiye edebileceğiniz antivirüs yazılımı varsa onuda teste sokalım.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Testi yanlış yapmışsın. Virüsleri bulduracaktın tek tek ama temizletmeyecektin.
Kaç tane virüs buldu diye bakabilirdin...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ewet virüsleri temizledikten sonra yeniden nasıl taratıp temizlettin? eğer her yeni taratmanda diğer firmalar virüs bulduysa önceki firmaların hiçbiri temizleyememiş?

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kardeş bide Microsoft Securty Essentials denermisin..Kasper karalisteden bıktım bunu yükledim..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
İlginç bir test olmuş.:)
Şu şekilde yapmanızı öneriyorum; hazır rarlı halde içlerinde yüzlerce farklı virüsü barındıran sıkıştırılmış dosyalar vardı, bulursanız öncelikle yüzdelik dilimden ne kadarını bulduğuna bakmak için o dosyayı taratın. Daha sonra bunlardan bazılarını sisteme iliştirip test edeceğiniz antivirüs'ün temizleyebilme yeteneklerine bakın. Son olarak tarama sürelerine, ne kadar sistem kaynağı tükettiğine bakın.
Ne bileyim, bu şekilde daha doğru bir sonuç çıkacakmış gibime geliyor.:)

s7v7n

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Tesbiti değil tespiti. Elinize sağlık, güzel paylaşım olmuş. Bitdefender'ıda görmek isteriz. Arkadaşların dedikleri gibi testi eşit koşullarda yapman daha sağlıklı sonuç verecektir.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İlginç bir test olmuş.:)
Daha sonra bunlardan bazılarını sisteme iliştirip test edeceğiniz antivirüs'ün temizleyebilme yeteneklerine bakın. Son olarak tarama sürelerine, ne kadar sistem kaynağı tükettiğine bakın.
Ne bileyim, bu şekilde daha doğru bir sonuç çıkacakmış gibime geliyor.:)

Buna katılıyorum ama gülmekten :D en son antivirüs programı "temizledim, yeniden başlat" dedikten sonra bilgisayar doğru düzgün çalışmadı... Yani temizleyememiş ve inaktif olmuştu. Tabi format yetişti imdada...En iyi virüs karantinadaki virüstür.....

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Buna katılıyorum ama gülmekten :D en son antivirüs programı "temizledim, yeniden başlat" dedikten sonra bilgisayar doğru düzgün çalışmadı... Yani temizleyememiş ve inaktif olmuştu. Tabi format yetişti imdada...En iyi virüs karantinadaki virüstür.....

:)Temizleyecek diye bir koşul yok zaten, test bu.
Nasıl sonuç vereceğini görmek için virüsü bulaştırmaktan başka bir yol da yok ama.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
AVG Antivirüsü unutmuşsunuz... Dünyada milyonlarca insan bide ben kullanıyorum...

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Bu akşam norton 360 - avg ve birde bir arkadaşımızın bahsettiği K7 ile deneme yapacağım.K7 antivirüsü ilk defa duyuyorum .Acaba daha önce kullanan varmı.Dahası güvenilirmi.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
PANDA CLOUD ANTİVİRÜS programı sizce nasıl deneyen arkadaşlar varsa bi yorum yapabilirlermi???... Farklı teknoloji kullandığını iddia ediyor... Birde antivirüs koruması nasıl? sistem kaynaklarını kullanışı nasıl??... Merak ettiğim bi program ama hiç kurup denemedim....Denemeye değermi acaba...

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
PANDA CLOUD ANTİVİRÜS programı sizce nasıl deneyen arkadaşlar varsa bi yorum yapabilirlermi???... Farklı teknoloji kullandığını iddia ediyor... Birde antivirüs koruması nasıl? sistem kaynaklarını kullanışı nasıl??... Merak ettiğim bi program ama hiç kurup denemedim....Denemeye değermi acaba...

Bende sistemi Antivir Premium'dan daha fazla zorluyor(Gerçi hissetmiyorum ama :D ). Ram kullanımı çok değişkenlik gösteriyor. Bazen 30 bazen 2-3. Bunun dışında işlemciye yüklendiğini gördüm. Yani benim bilgisayarımda en fazla 30 dk kaldı.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19

sıkı Avira kullanıcı olarak PANDA şuanda yeni favorim oldu. ücretsiz ve etkili..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Bu akşam norton 360 - avg ve birde bir arkadaşımızın bahsettiği K7 ile deneme yapacağım.K7 antivirüsü ilk defa duyuyorum .Acaba daha önce kullanan varmı.Dahası güvenilirmi.
Yakalama/silme oranına bakarak ve en önemlisi sistem kaynaklarını kullanmasına bakarsak çok güzel bir güvenlik programı...

Tam 2 yıldır kullanıyorum. (30 günlük deneme sürümü)

Beğendiğim diğer bir husus da virüs/trojan bulduğunda sorgu-sual etmeden silmesi. (Bazı antivirüsler gibi ciyak-ciyak bağırmayıp işini yapıyor)

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yakalama/silme oranına bakarak ve en önemlisi sistem kaynaklarını kullanmasına bakarsak çok güzel bir güvenlik programı...

Tam 2 yıldır kullanıyorum. (30 günlük deneme sürümü)

Beğendiğim diğer bir husus da virüs/trojan bulduğunda sorgu-sual etmeden silmesi. (Bazı antivirüsler gibi ciyak-ciyak bağırmayıp işini yapıyor)

Sistem kaynaklarını kullanımı hakkında detaylı bilgi verebilir misin?, rise.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bende sistemi Antivir Premium'dan daha fazla zorluyor(Gerçi hissetmiyorum ama :D ). Ram kullanımı çok değişkenlik gösteriyor. Bazen 30 bazen 2-3. Bunun dışında işlemciye yüklendiğini gördüm. Yani benim bilgisayarımda en fazla 30 dk kaldı.
Yapımcısı bulut gibi diyor ama havada uçuyor diyor... Demekki herkes yoğurdum tatlı diye satıyor... Ekşi diyen yok.:laugh:
sıkı Avira kullanıcı olarak PANDA şuanda yeni favorim oldu. ücretsiz ve etkili..

Valla hiç denemediğim için bişey diyemiyorum... Üstteki yorumlada pek bağdaşmadı....

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sistem kaynaklarını kullanımı hakkında detaylı bilgi verebilir misin?, rise.
Sistem kaynaklarını çok az tüketiyor. Virüs/trojan imha ederken 1-2 saniyeliğine işlemci kullanımı % 70 lere çıkabilir.

Şu an Kaspersky 2010 olan bilgisayardayım.
K7 kurulu olan sisteme geçince ekran görüntüsü de koyabilirim.

Attila

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bitdefender ile taratsaydın önce, kesinlikle diğerlerine fazla iş düşmezdi, üstelik kaspersky yi neden en son denedin ki, kasperky saydıklarının hepsinden daha iyidir bence. Bitdefender veya Kaspersky ile en başında tarasaydın sonuç farklı olurdu diye düşünüyorum.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Sistem kaynaklarını çok az tüketiyor. Virüs/trojan imha ederken 1-2 saniyeliğine işlemci kullanımı % 70 lere çıkabilir.

Şu an Kaspersky 2010 olan bilgisayardayım.
K7 kurulu olan sisteme geçince ekran görüntüsü de koyabilirim.

Sistem kaynaklarını çok az kullanıyor. Fakat sistemde bulduğu 2 trojeni silemedi.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
K-C,

Ekran resmi var mı?

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
En çok ram kullanan antivirüs norton ve kaspersky...