Antivirüs Tavsiyesi

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Selam benim pc de hiç antivirüs yok neyi öneririsiniz ben daha yeni üye oldum sorunlarım varsa kusura bakmayım:d

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Bu ikinci hatanız oluyor:)

Sanırım konuları forum kurallarını okumadan açmışsınız. Başlığı düzeltiyorum. Tanışalım görüşelim kategorimizde açmış olduğunuz konuda forum kurallarıyla ilgili gerekli bilgileri size vermiştim.

Antivirüs yazılımı konusunda herkesin tercihi farklıdır. Ben Nod32 öneririm. ;)

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne hatam varki başlıkta

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hmm evet haklısın küçük harfle yazmışım gerçekten iyi mi avira kaspersky nasıl iyi deyilmi

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herkes avirayı öneriyorda pc yi kasarmı acaba

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bir süredir Eset Smart Security kullanıyorum, o günden beri hiç başım ağrımadı. Sistemi çok yormaz, hızlıdır, mükemmel değildir ama yeterince güvenlidir.

fenrod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaspersky garanti kasar :)...adamlar adeta ram ve işlemci firmaları için çalışıyorlar...
neyse konudan fazla uzaklaşmayalım...kullanımı kolay ve en fazla çeşit virüs tanıyan program avira...ee pc yide kasmıyor...diyeek bir şey yok...uzun uzun kasperskyle uğraşıcağına kur avira premium u gitsin...

nod32 açıkcası kaspersky ve aviranın biraz gerisinde kalıyor ama dünya antivirüs piyasasının şu an için en iyi yazılımları kaspersky avira ve eset e ait...

Avira'da kasıyor dersen, nod32 3.0 ı kullan...oda kasarsa artık internette dolaşırken ve pc ye program fln yüklerken daha dikkatli olursun olur biter :)...

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet bende onu kullanıyodum ama çok iyi deyildi

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
norton antivirüs 2009 tavsiyemdir. kaspersky ve avg den daha az kasar çok ta iyidir

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zaten benim pc yi kasmazda 4gb ram 1 gb ekran kartı yani bu benim fikrim kasarmı sizce????

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
normalde nod32 derim ama son günlerde trend micro derim ;)

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın mai nai gönderdiğin avira adresinde download yerini bulamadım bi yardımcı olursan

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet yanlış yazmışım tşk bide başlığı küçük yazmışım yeni üyeyimde ondandır...

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Eğer ücretsiz bir yazılım kullanacaksan, tavsiyem Avira AntiVir ya da Avast! 'tır. Eğer ordan burdan bir key ya da serial bulup gelişmiş versiyonları kullanacaksan yorum yapamam çünkü ben hep ücretsiz kullandım.

Avira AntiVir ---> Free antivirus - Avira AntiVir

Avast! Home Edition Türkçe ---> http://files.avast.com/iavs4pro/setuptur.exe

Avast! Lisans Kaydı ---> Registration of avast! 4 Home Edition - free antivirus for home non-commercial use

Şu anda Avira AntiVir kullanıyorum fakat eskiden hep Avast! kullanırdım. Avira AntiVir bilgisayarı hiç kasmıyor, her gün kendini otomatik olarak güncelliyor. Her güncelledikten sonra kapatman gereken büyükçe bir reklam sayfası çıkıyor ve Türkçe dil desteği yok, bu iki kötü yanı dışında çok memnunum.

Avast! da aynı şekilde bilgisayarı kasmaz. Güncellemeleri otomatik yapar, bunda reklam vs. gibi bir şey yok sadece sağ altta güncellendi diye küçük bir uyarı çıkıyor ardından kayboluyor.

Avast! kullanacaksan her yıl yeni bir lisans kodu için kayıt yaptırman gerekiyor. Yukarıda verdiğim linke giriyorsun, adını, e-posta adresini, ülkeni, şehrini ve posta kodunu yazıyorsun, 1 yıl kullanabileceğin lisans kodun e-posta hesabına geliyor. Çok kolay bir işlem ama çoğu kişi bununla uğraşmak istemez, eğer sende yıldan yıla bunu yapmaya üşeneceksen Avast!'ı hiç düşünme derim.

Avast!'ın sevdiğim diğer bir özelliği de bilgisayar açılışında tarama yapabilmesi, bu özelliğin başka hangi antivirüs programlarında var bilmiyorum fakat ben bir tek Avast!'ta gördüm. Peki açılışta tarama nedir, nasıl oluyor? Bilgisayar tam olarak açılmadan (HOŞ GELDİNİZ! ekranı falan çıkmadan) yani virüsler aktif olmadan bütün yerel diskler taranıyor.

Kısacası bence Avast!'ı denemelisin.

Bir de küçük bir şey daha ekleyeyim. Avast!'ı yükledikten sonra sağ altta (System Tray'de) programa ait iki tane simge çıkar. "i" harfli simgeye sağ tıklayıp ana Avast! simgesiyle birleştir seçeneğini seç. Tek simge kalıyor böylece.

dct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
avira, avg ve nod32 sistemi kasmayan ve en popüler olanlar. hangisini bulduysan kullanabilirsin.

izmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Avast!'ın sevdiğim diğer bir özelliği de bilgisayar açılışında tarama yapabilmesi, bu özelliğin başka hangi antivirüs programlarında var bilmiyorum fakat ben bir tek Avast!'ta gördüm. Peki açılışta tarama nedir, nasıl oluyor? Bilgisayar tam olarak açılmadan (HOŞ GELDİNİZ! ekranı falan çıkmadan) yani virüsler aktif olmadan bütün yerel diskler taranıyor.

Kısacası bence Avast!'ı denemelisin.
Bilgisayar açılışında windows yüklenmeden önce tarama yapabilmesi özelliği gerçekten çok önemli. Eğer makinanıza virüs bulaşmışsa, virüsler belleğe kendilerini yüklemeden önce diskinizi tarayıp temizliyor.

kuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
"Avira antivir" in yanına comodo firewall (free) kurmanı tavsiye ederim.

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu avirayı yükleye bileceğim bi adres verebilirmisiniz

Gentleman

Profesör
Reaksiyon puanı
3
AvG Free Tavsiye ederim.

Kasmaz Bilgisayarı ...

cherechii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu aviranın türkçesi yokmu

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ağır çalışan, bilgisayarı yoran ve başarılı :
Ağır çalışan, bilgisayarı yoran ve başarısız :
Hızlı çalışan, bilgisayarı yormayan ve başarılı : Avira Antivir
Hızlı çalışan, bilgisayarı yormayan ve başarısız :

Böyle bir soyutlama yapabiliriz. Ben bir seçeneği cevapladım. Diğerlerini siz cevaplayın.