Antivirüs Sorunu Hakkında Sorular

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar merhaba

1. bilgisayarıma norton kurmuştum ve bütün bilgisayarı taradı bazı virüsler buldu sildim ancak bilgisayarımda hala reklam yazımları mevcut ve düzelmeyen bazı sorunlar var bu yüzden norton silip diğer virüs programlarına yöneleceğim ancak sorun şu:

norton bulduğu virüslü dosyalasrı karantinaya kaldırmış durumda ve durumu "bu dosyalar için gerekli işlem yapıldı sizin birşey yapmanız gerekmez" gibisinden birşey diyor ancak ben bu virüslü dosyaları silmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim, sırf bu yüzden norton`u kaldıramıyorum

eğer bu halde norton`u kaldırırsam ne olur?

2. norton bir virüslü dosya buluyor gerekli işlem yapılıyor ve bilgisayar muazzam hızlanıyor ancak ertesi gün bilgisayarı açtığımda bilgisayara gene hantallaşıyor hatta eskisinden çok daha kötü oluyor, bu sorun neden yaşanıyor ve bu sorunu nasıl aşabilirim?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
karantinada virüslü doyaları silme/kaldırma seçeneği olması lazım. dosyaların üzerine sağ tık yapın belki seçeneklerde çıkar. bu halde nortonu kaldırırsanız kaldırırken size bununla ilgili bi soru sorar muhtemelen.

bilgisayarınızda arka plandan virüsler tekrar iniyor olabilir ya da hddye bulaşan sektör virüsleri var. o tarz bi şey olabilir. bence format en güzel çare. antivirüslerin işi virüs bulaşana kadardır. virüs bulaştıktan sonra en iyi antivirüsler bile çaresiz kalabiliyor.

nortonun yerine emsisoft kullanabilirsiniz

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,904
C ve D disklerini tam tararat. Hızlı tarama seçeneğini kullanıyorsan, sadece en önemli dosya ve klasörler taranır. Virüs kendisini tarama dışında kalmış başka bir dosyadan tekrar kopyalar.

nihat21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avira veya Kaspersky rescue cd ile bilgisayarınızı yeniden başlatarak taratın ve bulunan virüsleri silin. Reklam yazılımlarını kaldırmak için en etkili yollardan birisi adwcleaner'dır. Yükleyerek bilgisayarınızı taratın ve çıkan sonuçları temizle diyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bunlara rağmen hala bilgisayarınızda ağırlık ve virüs olduğunu düşünüyorsanız format atmanızda fayda olabilir.

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
karantinada virüslü doyaları silme/kaldırma seçeneği olması lazım. dosyaların üzerine sağ tık yapın belki seçeneklerde çıkar. bu halde nortonu kaldırırsanız kaldırırken size bununla ilgili bi soru sorar muhtemelen.

bilgisayarınızda arka plandan virüsler tekrar iniyor olabilir ya da hddye bulaşan sektör virüsleri var. o tarz bi şey olabilir. bence format en güzel çare. antivirüslerin işi virüs bulaşana kadardır. virüs bulaştıktan sonra en iyi antivirüsler bile çaresiz kalabiliyor.

nortonun yerine emsisoft kullanabilirsiniz
öyle bir seçenek yok (inanılmaz ama gerçek, milyarlarca dolar para kazanan firmaların böyle basit şeyleri düşünememesi hakikaten acayip) zaten norton`u sildim

herşeyin çözümü vardır antivirüs firmalarının görevide bu çözümü bulmak

format en güzel çarede olsa da 900 gb veri kaydım var ayrıca bazı virüslerde ve bazı sorunlarda formatta çözüm olmadığını sağdan soldan okuyorum, önemli diye belirttiğin bütün dosyaları %100 garantide koruyan format bulsalar keşke (kulağa bilim kurgu gibi geliyor ama)

C ve D disklerini tam tararat. Hızlı tarama seçeneğini kullanıyorsan, sadece en önemli dosya ve klasörler taranır. Virüs kendisini tarama dışında kalmış başka bir dosyadan tekrar kopyalar.
cevabınız için çok teşekkür ederim
Avira veya Kaspersky rescue cd ile bilgisayarınızı yeniden başlatarak taratın ve bulunan virüsleri silin. Reklam yazılımlarını kaldırmak için en etkili yollardan birisi adwcleaner'dır. Yükleyerek bilgisayarınızı taratın ve çıkan sonuçları temizle diyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bunlara rağmen hala bilgisayarınızda ağırlık ve virüs olduğunu düşünüyorsanız format atmanızda fayda olabilir.
cevabınız için çok teşekkür ederim