ramazanyikici
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 16
taskschd.msc
dostum dediğin herşeyi yaptım ama hala çalışıyorAntimalware Service Executable:
Windows Defender'da arka planda çalışan servislerinden biri.
![]()
Ayrıca MsMpEng.exe olarak da bilinir, bunu Görev Yöneticinizdeki "Ayrıntılara git" sekmesinden bulabilirsiniz.
![]()
Kötü amaçlı yazılım ve casus yazılımları taramak için çalışır, zararlı bir şey olup olmadığını tespit eder. Ayrıca, sisteminizin herhangi bir virüs veya solucan için arka plan taramasını da gerektirir. Tarama işlemi, bilgisayarınızın CPU'suna büyük ölçüde bağlıdır. Bu yüzden, Windows 10'unuzda CPU kullanımı üst seviyelere çıkabilir. Bu sorunu, Windows Defender’ın görev zamanlayıcısında değişiklik yapmak çözüm olabilir.
Windows logo tuşu + R (Çalıştır iletişim kutusunu açın)
girip Enter'layın.Kod:taskschd.msc
![]()
Görev zamanlayıcı ekranında sırasıyla:
>Görev Zamanlayıcı Kitaplığı
>Microsoft
>Windows
>Windows Defender
>Windows Defender Scheduled Scan (çift tıklayın)
![]()
>Genel sekmesinde yer alan
"En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır" işaretini kaldırın.
![]()
>Koşullar sekmesinde
"Görevi yalnızca AC gücündeyse başlat" işaretini kaldırın ve son hali aşağıdaki gibi olsun.
![]()
Tamam'a tıklayarak çıkın.
Ayrıca;
Aygıt sürücülerinizi üreticinin web sitesine giderek ve aygıt için en son doğru sürücüyü arayarak (varsa) güncelleştirin. Windows sistem sürümleri sürümünüzle uyumlu sürücüleri seçtiğinizden emin olun. Kolay gelsin dileklerimle.![]()
Merhaba;dostum dediğin her şeyi yaptım ama hala çalışıyor
Bilgisayarınız kötü amaçlı yazılımlara, olası tehditlere karşı izlenmez ve gerçek zamanlı olarak korunmaz.peki kapatırsak bişi olurmu
Selamlar. Sistem özelliklelerinizi ve işletim sisteminizi belirterek yeni bir konu açar mısınız? İyi forumlar.Herkese merhabalar, burda yeniyim. Bilişim hakkında hiç bir bilgim yok. Pcdeki -süresi mi bitti ne oldu bilemiyorum- Office programları kullanılamiyordu. Kurmaları için bı yere götürdüm. Ertesi gün pcyi aldığımda çok yavaslamisti bilgisayarım. Tekrar götürdüm fortmat atacağız vs dediler. Artırmadan aldım getirdim. Hızlanması için neler yapabilirim diye buralara kadar geldim. Çok kızgınım kesin bı sey yaptılar bilgisayarıma hiç sorunu yoktu. Bu adımı denerken de MMC ek bileşeni olusturulamadi uyarısı aldım. Birileri aydınlatırsa çok sevineceğim teşekkürler.