Antidepresan kullanılmalı mı?

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Merhaba forum. Bundan 2 3 yıl önce felan kullanmıştım lise 1 di o zamanlar şu lan lise 4 e gitmem gerek.. Bir kötü kabus yüzünden olmuştu ama baya derindi.. 2 hafta kadar kullanıp bırakmıştım... Psikolojim tamamen gitmişti ondan sonra toparlamaya başladım biraz ilaçtan sonra da ama kendi çabamla tam hatırlamıyorum.. sonra 1 yıl kadar kendimi eve kapattım filme oyuna verdim kendimi odam da kendi dünyamı kurdum tamamen soyutlamış gibiydim ama nadiren de olsa dışarı çıkıyordum. Ama şu son 1 yılın içinde kafayı yiyecek durma geldim anlayamıyorum her şeyi tuhaf garip sanki her şey yapboz şaka gibi geliyor rüya gibi.. Son 1 yılı yaşamadım sayılır yani tamamen boşluk benim için... Son 4 aydır hele na yaptığımı bile bilmiyorum düşünemiyorum kafam hep donuk sanki ve bu bazı şerefsiz insanları ezenler tarafından oldu Allah bin türlü belalarını verir inşallah.. Şimdi ise işten çıktım. Ve ne iyi ne kötü durumdayım sanki bir boşluk var dolduramıyorum çok şey dediğim gibi anlayamıyorum çok garip geliyor bu millet ne yapıyor diye düşünüyorum cevap veremiyorum...Ve antidepresanı düşündüm ama depresyonda değilim veya bilmiyorum...Ama daha kötü olabilirim kullanırsam. Eskiden daha iyi şimdi ise çok farklı ve görüyorum dünyayı... bazı çok kötü anılar sayesinde böyle oldum bunları da silemiyorum aklımdan...Ve tek destek alacak kimsem yok ailemden hariç tek bir arkadaş bile yok... Bir siz varsınız işte..

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Merhaba forum. Bundan 2 3 yıl önce felan kullanmıştım lise 1 di o zamanlar şu lan lise 4 e gitmem gerek.. Bir kötü kabus yüzünden olmuştu ama baya derindi.. 2 hafta kadar kullanıp bırakmıştım... Psikolojim tamamen gitmişti ondan sonra toparlamaya başladım biraz ilaçtan sonra da ama kendi çabamla tam hatırlamıyorum.. sonra 1 yıl kadar kendimi eve kapattım filme oyuna verdim kendimi odam da kendi dünyamı kurdum tamamen soyutlamış gibiydim ama nadiren de olsa dışarı çıkıyordum. Ama şu son 1 yılın içinde kafayı yiyecek durma geldim anlayamıyorum her şeyi tuhaf garip sanki her şey yapboz şaka gibi geliyor rüya gibi.. Son 1 yılı yaşamadım sayılır yani tamamen boşluk benim için... Son 4 aydır hele na yaptığımı bile bilmiyorum düşünemiyorum kafam hep donuk sanki ve bu bazı şerefsiz insanları ezenler tarafından oldu Allah bin türlü belalarını verir inşallah.. Şimdi ise işten çıktım. Ve ne iyi ne kötü durumdayım sanki bir boşluk var dolduramıyorum çok şey dediğim gibi anlayamıyorum çok garip geliyor bu millet ne yapıyor diye düşünüyorum cevap veremiyorum...Ve antidepresanı düşündüm ama depresyonda değilim veya bilmiyorum...Ama daha kötü olabilirim kullanırsam. Eskiden daha iyi şimdi ise çok farklı ve görüyorum dünyayı... bazı çok kötü anılar sayesinde böyle oldum bunları da silemiyorum aklımdan...Ve tek destek alacak kimsem yok ailemden hariç tek bir arkadaş bile yok... Bir siz varsınız işte..
Bir uzmana danışın

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Bak yazını yine okumadan yanıtlıyorum. İlaçlar seni tek başına düzeltmez. İlaçlar psikolojik olarak düzeleceğine inanmanda yardımcı olur ve beynini uyuşturarak uyutur. İlaç yerine sen kendin iyi olacağına inan yeter.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Lunaparka git bir adrenalin olsun heyecanın artsın. böyle spora yazıl boş vakitlerini değerlendir bak yaz geldi çalış bir şeyler yap boş durma.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
çok zor değil , bilinçsiz tüketim ve zararlarını anlatmaya kalkmayacağım burada.
bir doktora gidin, psikiyatr sizi dinleyecektir ve gerekli görürse ilaç takviyesi ve de en önemlisi önerilerde de bulunacaktır. :)

Son düzenleme:

--ProofStriker

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
764
Kullanıyordum insanı aptallaştırıyor uykumu getiriyor pek işe yaramıyor. Bıraktım. Antidepresanlar Çok işe yaramıyor. En iyi antidepresan insanın kendisi bence.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Varya Tank patlatan silahla toplu adamın içine ateş ederken Allahu Akbar diyen yaratıklarla aynı dünyanı paylaştığıma inanamıyorum bende. Yahu bu nasıl dünya yahu?

Reset düğmesi varsa biri bassın. Çok şey yazıp içimi dökerdimde neyse Çokta mikime diyorum ben. Sallayın gitsin sağlamlığınız önemli.

Bu arada Yeni iş bulman çok yararına olucak. Salla gitsin hayat işte. Ben hergün kiyametin kopması için dua ederim.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Arkadaşım psikolojik takıntılarından dolayı doktor tavsiyesiyle kullanmaya başlamıştı ki sınıfta birden bayıldı. Demek ki her bünye kaldırmıyor.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Kendi kafana göre kesinlikle alma. Dozu, dozajı önemli. Bunun dışında doktor öneriyorsa kullanmakta bir yanlışlık görmüyorum.

Wiseguy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Kafana takma, panik yapma ve rahat ol!

Sen sadece sana mı saldırdıklarını zannediyorsun?:) Yaşına göre böyle düşünmen gayet normal. Unutma, hepimiz aynı bataklıkta timsahların arasında yaşıyoruz.

Bu arada ailenin değerini de anlamışsındır.

Herhangi bir psikolojik rahatsızlığa yakalanmamak için ailenle beraber hemen iyi bir psikaytra git!

O seni inceleyip durumuna göre ilaçlar verecektir. Bu ilaçlar kafana birşey takmamanı sağlayacak, seni rahatlatacak ve seni olası hastalıklara karşı koruyacaktır.

Aynı zamanda da bir diyetisyene gitmen gerekiyor. O da sana durumuna göre iyi bir beslenme programı hazırlayacak ve gerekli vitamin, mineral, omega 3 gibi destekleri tavsiye edecektir. Sende vitamin, mineral eksiliği de olabilir. Bu sorunların nedeni insülin direnci veya hormonal dengenin bozulması da olabilir. Diyetisyen bu konuda da sana yardımcı olacaktır.

Bütün bunları yaparken spor da yapman gerekli! Sana tavsiye edeceğim tek spor vücut geliştirmedir. Kendine iyi bir salon bul ve haftada 3-4 gün spora git! Spor sayesinde güçlenirsin de! Kendine güvenin maksimize olur. Belki orada kendine arkadaş da bulursun!

Diğer taraftan sigara ve uyuşturucuya sakın ola bulaşma; çünkü bu bağımlılıklar sorunlarını azdırır ve içinden çıkılmaz bir hale getirir.

Ayrıca liseyi ve üniversiteyi en azından dışarıdan bitir. Böylece bir taraftan da çalışabilirsin!

Oyun oynamaktan zarar gelmez ama sadece oyun oynamakla da hayat geçmez.

Bunların hepsini yapacak güze sahipsin! Ya mesela felçliler ne yapsın? O insanlar senin yerinde olmak için neler vermezdi?

O halde elindekilerin kıymetini bil!

Başarılar dilerim....

Wiseguy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Ayrıca diyetisyen ve psikiyatrist sana zaten söyleyecektir ama kesinlikle çay, kahve ve kola içmemen gerekiyor.

Kafeinden de uzak durmalısın!

Kafein psikolojik sorunlar yaşayan insanlara son derece zararlıdır.

Bunların yerine sana kakao kahvesini öneririm. Kakao insana mutluluk veren doğal bir anti-depresandır. Herhangi bir yan etkisi de yoktur. Günde 4-5 fincan içebilirsin.

Diğer taraftan çok fazla şeker ve karbonhidrat da almamalısın!

İşte bütün bunları sana diyetisyen izah edecektir.

Diğer taraftan hayat Türkiye'den ibaret değildir. Avrupa'ya da gidebilirsin ama bunun için diploma almanda büyük fayda var. AÖL ve AÖF'yi bitirirsen, biraz da İngilizce öğrenirsen, giderken çok büyük faydasını görürsün.

Peki oralara nasıl giderim dersen, sana şunu öneririm: Artık Facebook var. Gitmek için hiçbir yol bulamıyorsan, kendine Avrupalı güzel bir kız bulursun, arkadaş olursun ve onun yardımıyla yeni ufuklara yelken açarsın!

Gördüğün gibi herşeyin bir çözümü var.

Rahat ol ve zaman kaybetmeden hazırlanmaya bak!

Başarılar

---- Mesajlar birleştirildi ----

Dünyada ne güzellikler var!

Tarifi mümkün değil.

Yalnız onlara ulaşmak için biraz çaba göstermek gerekiyor...

Son düzenleme: