Anti-Aliasing sorunu

MertYaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Herkeste bu sorunun olduğunu biliyorum kimilerinde yıllardır devam ediyor tıpkı benimki gibi...Bu sorun sanırsam aşırı ısınmadan kaynaklanıyor bir de pislikten olabilir laptopun altını yükselttiğim de daha az tırtıklanma olduğunu farkettim gene baya fazla var ama gene de %3 veya % 6 oranında azalmış gibi sizinde bildiğiniz çözümler varsa paylaşırmısınız 5 yıllık laptopda 3 yıldır bu sorunu yaşıyorum da

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Ekran kartı ayarlarınızı değiştirmeyi denediniz mi?

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Nvidia denetim masasından 16x ve eşyönsüz süzmeyi fulledim ama gene de işe yaramıyor
O zaman sizin de söylediğiniz gibi muhtemelen ısınmadan kaynaklanıyordur. Adını tam bilmediğim bir cihaz vardı, fön makinesi tarzında bilgisayar temizlemek için kullanılıyordu. Laptop'un içini açıp o şekilde temizleyebilirsiniz.

MertYaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
zarar gelir diye korkuyorum ama en kısa sürede bir tanıdığıma temizlettiricem eğer cidden etkili olursa burda da paylaşıcam ve sanırsam ekran kartına gelen güncellemeler yüzünden de olabilir

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
zarar gelir diye korkuyorum ama en kısa sürede bir tanıdığıma temizlettiricem eğer cidden etkili olursa burda da paylaşıcam ve sanırsam ekran kartına gelen güncellemeler yüzünden de olabilir
Zarar geleceğini sanmıyorum, bilgisayar tamircisinde çalıştığım zamanlarda çoğu bilgisayarı o şekilde temizlemiştik benim ki de dahil.

MertYaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bugün gittim tamirciye sordum ekran kartı chipseti yanmış dedi eğer benim gibi laptop kullancıları varsa masaüstü almalarını öneririm çünkü oyun oynancaksa gene yanarmış ve boşa gidermiş.İyi akşamlar

AhtiYabgu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün gittim tamirciye sordum ekran kartı chipseti yanmış dedi eğer benim gibi laptop kullancıları varsa masaüstü almalarını öneririm çünkü oyun oynancaksa gene yanarmış ve boşa gidermiş.İyi akşamlar
Dostum maalesef çok yüksek bütçe ile bir pc toplasan bile bu sorun olabiliyor. Tamamen yazılımsal. Teknoloji bu noktadayken yuvarlak hatların, üst üste binen çizgilerin 30 yıl önceki gibi yaratıldığına inanmak istemiyorum. Sadece anti aliasing sorunu da değil jaggies, shimmering denilen sıkıntılar da cabası. İnsanlar bunları görmezden geliyor, medya bunları görmezden geliyor, firmalarla aralarını bozmamak için dile getirmiyorlar.