Anksiteye (kaygı) bozukluğu mu yaşıyorum?

Kazarre13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar selamlar.

Düzensiz yaşama bağladığım, boyun düzleşmesinden de şüphelendiğim bir kulak çınlaması başladı bende. 3-4 haftadır var, psikolojik olarak da kendimi dinlemeye başladım. Zaten küçüklükten bu yana zaman zaman stres, en ufak şeyleri muazzam abartma olaylarım vardı. Nihayetinde kulak çınlamasını geceleri dinleye dinleye çarpıntı da başladı. Bazen geceleri delirecek gibi oluyorum, uyku yok, çınlamayı dinliyorum daha çok artıyor, kalbim güm güm, uyumam imkansız, ölsek kurtulsak gibi oluyorum.

Tabii biraz daha alıştım bu duruma, fazla sorun olmaktan çıktı ama bu süreçte 5-6 kilo da verdim. Doktor doktor geziyorum, 2 KBB'ye gittim, 1 Nöroloji, problem yok, sağlamım.

Anksiyete bozukluğu olanlarda da bu çınlama mevcut, ben de zaten kendimden şüpheleniyordum ve bu vesileyle olay tavan yaptı.

Bir de şüphelendiğim diğer durum, bende sürekli olarak duygu değişikliği var. Öğlen hadi akşam dışarı çıkalım diyorum, akşam olunca canım istemiyor. Bir kızla konuşuyorum, 2 gün sonra aniden soğuyorum, canım istemiyor gibi gibi şeyler. Bipolar mıyım acaba falan diyorum.

Bu durumu yaşayan var mı? Antidepresan kullanan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Cuma günü psikiyatriye gideceğim, randevu aldım.

Sevgiler.

sksjjahdjs

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Psikiyatrinin dediğine bağlı. Benim gibi kaygı bozukluğun varsa doktorlar sana antidepresan verecek veya psikoterapi önerecektir. Kaygı bozukluğu için bence en iyi çözüm psikoterapi. Psikoterapiye gitmek istemediğimden (devlet hastanelerinde 1 - 2 ayda bir oluyor, özel hastanelerde fiyatlar pahalı) bu aralar psikoloji kitaplarına merak sardım. Kaygı için "Kaygılanacak Ne Var?" adlı kitabı okuyorum.

Duygu değişimleri bende de var. Kaygının getirdiği sıkıntılardan bir tanesi. Uyurken kulak çınlaması oluyor nadiren ama aşırı değil.

Üniversitede benimle samimi olan bir kızla kavga ettim, sebep ise onu yanlış anlamamdı. Kızın niyeti iyiymiş, bana yardım etmek için şakalaşarak konuşuyordu ama her şakayı yanlış anladım maalesef. Kızın kalbi kırılınca artık konuşmuyor benimle.

Tavsiyem psikoterapiye gidebiliyorsan git, gidemiyorsan da psikoloji kitapları oku.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Yaşamayan anlamaz, geçmiş olsun, bende yaşadım türlüsünü biraz rahat ol, gamsız ol, insanız, kendime Endişeyi endişe etmekten kurtul diye diye aştım çok da dualar ettim , kontrol sende.

sksjjahdjs

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Ek olarak Allah'a dua et, ibadetlerini eksik etme. Herkesin ne dediğini boşver.

Kazarre13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cevaplar için teşekkürler fakat işte kontrol bende diyemiyorum bazen, bu kulak çınlaması bir arkadaşımda hatta çevremde bildiğim, arkadaşlarımın arkadaşlarında da var 3-4 kişi biliyorum. Adamlar gamsız, takmıyorlar. Benim 2 arkadaşta kulak çınlaması başlamış geçen sene, doktor doktor gez babam gez, çarpıntı vs. derken her şey temiz çıkıyor, soluğu psikiyatride alıyorlar anksiyete çıkıyor. İlaçları düzenli kullandıklarını ve iyi hissettiklerini, gamsız olduklarını söylüyorlar. Bana da gereken şey bu, kendimi de telkin edeceğim ve ibadet konusunda dua ederek falan uyuyorum. Daha hassaslaştım zaten ve yarın psikiyatriye gideceğim, inşallah kadın hocam iyi biridir. Sonucunu buraya yazacağım yarın.

Kazarre13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güncel: Doktora gittim, dertleri anlattım. Sağ olsun kendisi dinledi fakat net olarak teşhis koymadan hepsini konuşmamızın faydasının olmayacağını ve kan testleriyle beraber psikolojik analizini yapalım, neticeye göre hepsini oturup baştan konuşalım istedi. 17 Aralık günü tekrar gideceğim doktora, konuyu güncel tutmaya devam edeceğim.

Kazarre13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güncel: Özel hastaneye gittim, devlet hastaneside beklemekten yoruldum. İyi bir doktorum olduğunu düşünüyorum. Faydası da dokundu, rahatladım biraz konuşunca çünkü psikiyatri bizi anlayabiliyor. Karışık anksiyete + depresyon tanısı konuldu, Selectra 50 mg + Stilizan 1 mg başladık. İlaç kullananlar olumlu etkilerini yazabilirlerse sevinirim.

Reaksiyon puanı
1
Geçmiş olsun, psikiyatrik ilaçlar herkeste farklı etki yapar; internette danışarak yol almanızı tavsiye etmem. Doktorunuzla kurduğunuz güven bağı çok önemli, ancak ilaçlarla birlikte psikoterapi de alarak daha hızlı ve kalıcı iyileşme gösterebilirsiniz.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Güncel: Özel hastaneye gittim, devlet hastaneside beklemekten yoruldum. İyi bir doktorum olduğunu düşünüyorum. Faydası da dokundu, rahatladım biraz konuşunca çünkü psikiyatri bizi anlayabiliyor. Karışık anksiyete + depresyon tanısı konuldu, Selectra 50 mg + Stilizan 1 mg başladık. İlaç kullananlar olumlu etkilerini yazabilirlerse sevinirim.
Geçmiş olsun.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Geçmiş olsun, acil şifalar dua ederim.