Anket: PC Dergilerinde En İyi Kapağı Seçiyoruz

En iyi kapak hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    111

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Aşağıda bilgisayar dergilerinin yeni kapakları mevcut. İçlerinden PC Magazine var bende sadece. Diğerlerini de yarın alırım herhalde. Kapakları inceledim ve sizlerle de paylaşmak istedim.

En iyisini seçin hadi

[size=16pt]PC Magazine [/size]

dergikapak_buyuk17.jpg

[size=16pt]PC World[/size]

200710_thumb848.jpg

[size=16pt]Byte[/size]

200710.jpg

[size=16pt]Chip[/size]

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Oyun Pc World un.Byte ve chip karamsar geldiler bana chip karışık bir kapak yapmış.Pc magazine de fena değil fakat sanat dergisine benzemiş :)

O voice hacking ne ya merak ettim ???

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Dergi incelemeleri sanırım ayın birinde sitemizde olacak.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
PC World diyecektim için açılıyor bakınca ama hiç pc dergisi gibi durmamış. :)

Bence Chip hep klasik bir tasarım ama güzel.

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
pc magazine: çok amatörce ve çocuklara yönelik dergileri anımsatıyor. renkler iyi seçilmemiş. tasarımcısına rahat bir zaman sunulmamış gibi...
pc world: sade, hoş, okunulabilirliği çok iyi ve dinlendirici(mavi bir konseptle arka planı döşemesiyle sağlamış bu dinlendiriciliği). bunun yanında tek renge boğmayıp farklı bir renk ile tamamlanmış bence. üstüne üstlük bi kaç bişeyler eklenebilirmiş.
byte: bu kapak da pc magazine ve chip'e oranla daha hoş fakat biraz daha küçük puntolar kullanılıp yazılar arası boşluklar verilseymiş tatlı duracakmış. bunun yanında yazıların renklerinde farklılıklar olmaması(beyaz kullanılmış) karışık gösteriyor.
chip: renk ayırımlarına giderek yazıların okunulabilirliğini arttırmış. çok keskin çizgileri var, okuyucunun canını yakabilir. ama ideallere yakın diyebilirim kapak çalışması(daha güzel olabilirdi)

ben pc world diyorum... ;)

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sade , okunaklı , basit ve tatlı , benim oyum PcWorld'a

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
En düzgünü pc world gibi duruyor.Diğerleri ne öyle rengarenk.Çocuk dergisi alıyoruz sanki...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bunlardan hicbiri ama pcnet yok ama hissediyorum :)

chmod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chip ile Pc World'ün tasarım açısından renk kullanımı hariç büyük bir fark yok. Ben kapaktaki dergi içeriğine bakarak Chip diyorum. Pc World hala Msn Messenger'in gizli kalmış yönlerini öğretme çabasında. Gelecek ay windows 95 'in gizli kalmış yönlerini işleyecekler diye endişe ediyorum. Bu içeriklerle bu dergilerin hiçbirisi satın alınabilir seviyede değil. Belki dergileri hazırlayanların da ellerinde değildir, yani internet yaygınlaşınca tüm dünyada pc dergiciliğinde monotonlaşma başlamıştır.

Adsl'den önce 56k zamanlarında örneğin 100MB'lık bir programı internetten indirmek yüksek telefon faturalarına sebep oluyordu. İnsanlar da doğal olarak pc dergilerini takip ediyorlardı. Şimdi durum öyle değil 1GB'lık veriyi birkaç saat içinde indirebiliyoruz. Msn'nin gizli kalmış yönlerini öğrenmek için dergi beklemeye gerek yok SDN'ye girip sorduğumuzda karşımızda yüzlerce kişi yardımcı olmak için bekliyor. Yani şartlar değişti fakat dergiler zamana pek ayak uyduramıyorlar.

Mesela ben kendime soruyorum dergiler ne yaparlarsa satın almayı isterdim.

Dergiler bundan 1-2 sene öncesinin hit oyunlarını örneğin swat colin mcrae ralli gibi oyunların eski sürümlerini cd halinde verebilirler.

Veya

Dergiler hiç CD vermeseler fakat Rapidshare'den 1 aylık premium üyeliği verseler satın alırdım :}

Bu tip yenilikler yapılmadığı müddetçe dergiler zamana yenik düşecekler.

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
chmod dedi ki:
Chip ile Pc World'ün tasarım açısından renk kullanımı hariç büyük bir fark yok. Ben kapaktaki dergi içeriğine bakarak Chip diyorum. Pc World hala Msn Messenger'in gizli kalmış yönlerini öğretme çabasında. Gelecek ay windows 95 'in gizli kalmış yönlerini işleyecekler diye endişe ediyorum. Bu içeriklerle bu dergilerin hiçbirisi satın alınabilir seviyede değil. Belki dergileri hazırlayanların da ellerinde değildir, yani internet yaygınlaşınca tüm dünyada pc dergiciliğinde monotonlaşma başlamıştır.

Adsl'den önce 56k zamanlarında örneğin 100MB'lık bir programı internetten indirmek yüksek telefon faturalarına sebep oluyordu. İnsanlar da doğal olarak pc dergilerini takip ediyorlardı. Şimdi durum öyle değil 1GB'lık veriyi birkaç saat içinde indirebiliyoruz. Msn'nin gizli kalmış yönlerini öğrenmek için dergi beklemeye gerek yok SDN'ye girip sorduğumuzda karşımızda yüzlerce kişi yardımcı olmak için bekliyor. Yani şartlar değişti fakat dergiler zamana pek ayak uyduramıyorlar.

Mesela ben kendime soruyorum dergiler ne yaparlarsa satın almayı isterdim.

Dergiler bundan 1-2 sene öncesinin hit oyunlarını örneğin swat colin mcrae ralli gibi oyunların eski sürümlerini cd halinde verebilirler.

Veya

Dergiler hiç CD vermeseler fakat Rapidshare'den 1 aylık premium üyeliği verseler satın alırdım :}

Bu tip yenilikler yapılmadığı müddetçe dergiler zamana yenik düşecekler.

pc dergilerini oyundan ibaret görmemek yada bu yüzden para vermemek lazım diye düşünüyorum ;)

chmod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyundan ibaret görmüyorum zaten. Yazıdaki sebep sonuç ilişkisine pek dikkat etmediniz anlaşılan ;)

ziya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle Pcworld...Hepsinden ayrı duruyor. şöyle ciddi dergi okumayı özledik.