Ankara'da sokak köpeği katliamı

Nick.Rey

Profesör
Katılım
24 Mart 2012
Mesajlar
1,396
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
kopek-katliam.jpg


[h=2]Ankara'da geçen hafta bir kişinin sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürüldüğü yönündeki haberler üzerine kimliği belirsiz kişiler köpeklere yönelik vahşi bir katliama girişti.[/h]Ankara’da 7 köpeğe tecavüz edilerek yakılıp telef edildiğini belirten Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, sorumluların bulunmasını istedi.
Etimesgut İlçesi’nde son 3 günde 7 köpeğin yakılarak telef edilmesi hayvanseverlerin tepkisini çekti. Hayvan Hakları Federasyon Gönüllüsü Hülya Karaman, köpeklere önce tecavüz edildiğini ardından işkence yapıldığını belirterek, "Köpeklerin çoğu yakılarak öldürülmüş. Böyle bir vahşet yok" dedi. Hayvan Hakları Federasyon Gönüllüleri olayın sorumlularının bulunması için de Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Federasyon gönüllülerinin savcılığa sundukları suç dilekçelerinde şöyle denildi:
"Ankara Eryaman'da, sabah 08.00 sıralarında Tunahan Mahallesi'nde spor yapmak için dışarı çıkan İran uyruklu emekli öğretmen Majid Yahyakhani (60), 8-9 köpeğin saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği haberi ardından bir köpeğe önce tecavüz edilmiş, makata yakın yerde delik açılmış, sonra dayakla boynu kırılmış ve 'hala ölmedi' diye yakılmıştır. Yine olay yerinde bir başka köpek zehirlenerek öldürülmüştür. Son 3 gün içinde ise ilçede 7 köpek aynı şekilde işkence edilerek öldürülmüştür. Tüm bunlar şüphe çekicidir."

Suç duyurusunda 08.00'in çok erken bir saat olmadığı, insanların işe ve okula gitmek için uyandığı, yola çıktığı en hareketli saatlerden biri olduğu belirtilirken, olayda sadece bir tanığın olması dikkat çekici olarak nitelendirildi. Suç duyurusunda şöyle devam edildi:
"Majid Yahyakhani saldırıya uğradığında, mutlaka yardım istemiş olmalıdır. Köpekler saldırdığında kendisinin sesini duyan sadece bir kişi mi olmuştur? Ayrıca köpekler saldırdığında mutlaka havlamış ve hırlamış olmalıdırlar bunuda duyan olmamış mıdır?
Aç köpeklerin saldırıldığı söylenmektedir. Köpekler Majid Yahyakhani'yi öldürdükten sonra yemeye çalışmış mıdır? Majid Yahyakhani ilk kez mi sabah sporuna çıkmıştır? Sabah sporu yapma alışkanlığı varsa, bu köpeklerin varlığını biliyor olmalı ve önlem alarak çıkmış olmalıdır ancak; yanında sopa vb. kendini koruyacak bir alet yada acil durumlarda haber vereceği cep telefonu dahi yoktur. Majid Yahyakhani ancak hemen hayatını kaybederse yardım isteyemez. Köpeklerin Majid Yahyakhani'yi hemen öldürecek şekilde bir darbe ya da ısırık izi var mıdır? Majid Yahyakhani'yi öldüren köpekler tespit edilmiş midir? Sahipsiz sokak hayvanları olduğu kesin midir? Majid Yahyakhani'yi öldürme planı olan birilerinin özel eğitilmiş saldırgan köpekleri o alana özel olarak getirip, Majid Yahyakhani'yi öldürtüp, köpekleri geri toplama ihtimali yani cinayet ihtimali düşünülmüş müdür? Polisler olay yerine ulaştığında saldıran köpekleri görmüş müdür? Daha önce grup halinde dolaşan ve insanları ısıran köpek vakaları duymuşken, hiç insanları öldüren bir grup sokak köpeği duymadık. Bu durum ilginçtir. Olay sonrası bölgede gerçekleşen ve büyük olasılıkla artarak devam edecek olan sahipsiz sokak hayvanları katliamı için önlem alınacak mıdır? Olay sonrası tecavüz edilerek işkenceyle öldürülen sokak hayvanı ayrıca şüphe çekicidir. İnsanların sokak köpeklerini bu olaydan sonra galeyana gelip öldürmesi öfkeli insan psikolojisine uysa da bu tepkiden dolayı normal bir insanın bir köpeğe tecavüz etmesi akıl dışıdır. Bu sebeple bu köpeğe tecavüz eden kişinin olası komployla alakası olabileceği araştırılacak mıdır?"
Suç duyurusunda bu olayın toplumu "Tüm sokak köpekleri ölmeli diyenler" ve "Sokak köpeklerinin yaşam hakkını savunanlar" diye ayrıldığı savunulurken, TBMM 'de bekleyen yeni hayvan hakları kanununa bu olayın denk gelmesi ilginç olarak ntelendirildi. Dilekçede, "Bu bağlamda, bu köpek saldırısı olayının daha dikkatli incelenerek, Majid Yahyakhani'nin ölümüne cinayet şüphesinin eklenmesi, sahipsiz sokak hayvanına tecavüz edip işkence eden kişinin acilen bulunması gerekmektedir. Bu köpeğin alınıp, adli mercilerce köpekte bulunan delillerin araştırılıp bu köpeğin katilinin Majid Yahyakhani'nin ölümüyle alakası olup olmadığı araştırılmasını ,ayrıca yukarıda madde madde yazdığımız şüphelerin bir an önce araştırılmasını talep ediyoruz" denildi.
DHA


Kaynak : http://haber.mynet.com/ankarada-sokak-kopegi-katliami-623498-guncel/
 

serkanbb06

Profesör
Emektar
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
2,009
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
Bahsi geçen yer karşı etaplar bizim Etimesgut'ta böyle şeyler olmazdı o taraflar yeni yapılan etaplar ve çok tenha yerler dolayısıyla köpeklerin çokça olduğu bölgeler. Belediye Başkanımız Enver Demirel'in katkılarıyla acılan hayvan barınakları sayesinde sokaklardan toplanan hayvanlar 1 2 yasına kadar beslenir sonra yine alındıkları yere küpelenerek bırakılır hatta bizim semttede bir cok sokak köpeğinde küpe görmeye başladım ve Sayın Başkan'da bunu belirtti.Bunu yapan caniler ahlak yoksunu insanlar en kısa sürede yakalanır umarım.
 

durbala

Öğrenci
Katılım
25 Mayıs 2009
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
yalnız federasyon iyi senaryo yazmış, öldürmek amaçlı eğitilip suikast düzenleyen köpekler ve suçun sokak köpeklerine atılması.
 

xyz1234

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
2,587
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
insanlıktan nasibini almamışlar.
 

nevuser

Profesör
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
1,665
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bunlar insan değil ya canlı değil
 

fatihcamli

Doçent
Katılım
2 Kasım 2010
Mesajlar
843
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
vallahi köpekler suçlu burda insanda kabahat yok...hakk etmişler ya ölenler sizin ailenizden olsaydı ne yaprdınız ?
 

XuSeR

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
612
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
vallahi köpekler suçlu burda insanda kabahat yok...hakk etmişler ya ölenler sizin ailenizden olsaydı ne yaprdınız ?

sen benim abimi öldür bende seni diri diri yakayım ister misin?

Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki eziyet çekerek öldürülsün!
 

TEGİN

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2009
Mesajlar
2,102
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Bunu yapanlar yakalanıp uzun çok uzun bir süre insan içine çıkmaları engellenmeli.Hayvanlara böyle yapabilen insanlar kimbilir insanlara neler yapar ?Düşünsenize içimizde köpeklere tecavüz edip yakarak öldürebilen caniler dolaşıyor.Aslında ağız dolusu küfür de edilebilir ama bir tek şunu söyleyebilirim '' Allah müstehaklarını versin.'' O en iyisini bilir.
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Ne geliyor ise şu hayvan sever dediğimiz tiplerden geliyor bu hayvanların başına, alırlar evine üç beş köpek ev değiştirme yurt dışına çıkma seyehat gibi şeyleri bahane edip atarlar sokağa yoksa bu sokak köpeği dediğimiz hayvanlar başka gezegenden gelmedi hani .Benim yaşadığim sarıyer bölgesinden örnek vereyim burası zenginlerin yeri sokak larda günlerce sahipsiz aç gezen kurt sibirya kurdu ,kangal,rot vaydir .ismini bilmediğim şu minik köpekler sokaklar da hele zekeriyaköy de çok fazla sahipli falanda değiller gece gündüz sokaklarda sürü halinde eş yada on kiloluk köpek manalarını sokağa döküyorlar o şekilde hayvanlar doyuyor .Şu kısırlaştırma işindede belediyeler tam bir fiyasko yada verdikleri firmalar daha fazla para kazanmak için bazı köpekleri kısırlaştirmiyor.
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
83
Hayvan Hakları Federasyonuda iyi sallamış, hiçbir hayvan (insan demiyorum dikkat edin) bir hayvana önce tecavuz edip sonra öldürüp sonrada yakmaz. Ben köpekler vahşice öldürülsün demiyorum ama Eryaman'da olduğu gibi çeteleşmelere, gruplaşmalara izinde verilmesin, En iyi köpek benden uzak olan köpektir
 

XuSeR

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
612
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
verdigin örnegi saçma buldum.. burda hayvanlardan bahsediyoruz...

Saçma bulman doğal zira insanda bulunan canın hayvanda da olduğundan bi habersin. Senin hissettiğin acıları onlarda hissediyor sen eline bir iğne battığında ki hissettiğin acıyı o havyanlar da hissediyor.

Mini-Alıntı "İnsan düşünebilen bir HAYVANDIR." Yani bu demek oluyor ki Sen, ben ve onlar hepimiz birer hayvanız!
 
Üst