Ankara-Konya hızlı trende tarihi adım !!

Bu konuyu okuyanlar

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Polatlı-Konya Pınarbaşı Yüksek Hızlı Tren hattının son panel serimini gerçekleştirerek birleştirdi. Bakan Yıldırım, projenin bitiş tarihini verdi 'Bu bir rekordur' dedi.

Bakan Yıldırım, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının birleştirilmesi için son panel seriminin yapılacağı hattın Polatlı-Konya arası 65. kilometresinde gerçekleştirilen törende, ''Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Projesi adım adım sona yaklaşıyor. Aşkla, şevkle sona doğru ilerliyor. Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

2009 Temmuzunda başlanılan projenin 17 aydır çalışma aşamasında olduğunu bildiren Yıldırım, ''İki ayrı hat olarak yaklaşık 206 kilometre rayları döşemiş oluyoruz. Dünyada öyle zannediyorum ki en hızlı şekilde demiryolu bu projede yapıldı. Benzer projelerin Avrupa'da 7-10 yıl arasında tamamlandığını düşünürsek, bu projeyi 4 yıl gibi bir sürede bitirmiş olacağız. Bu bir rekordur. Bu rekora imza atan arkadaşlarımı yürekten kutluyorum'' diye konuştu.

Bu projenin müteahhidiyle, taşeronuyla, işvereniyle el birliği içerisinde gerçekleştirildiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Daha da önemlisi projenin her safhasında herkes işini heyecan duyarak yaptı. Bunun için bütün emeği geçen arkadaşları kutluyorum. Projemiz aşağı yukarı yüzde 90'ın üzerinde tamamlandı. Bundan sonra Kasım ayı sonu itibariyle hatlara elektrik döşenecek bir yandan da sinyal çalışmaları başlayacak. Ve bu paneli yerleştirdikten sonra da artık Konya'dan şehir dışına uzanan 10 kilometrelik hattın panel yerleştirmesi başlamış olacak. Böylece Aralık ayı başı itibariyle Konya-Ankara hızlı tren hattı deneme seferlerine hazır hale gelecek.''

Konya kamuoyunda, zaman zaman Konya-Ankara hızlı tren projesinin gündeme geldiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Konya'nıza hızlı tren geliyor. Bunun konuşulmasından da kimse rahatsız olmasın, biz memnunuz. Lehte konuşan ve aleyhte konuşanlardan da memnunuz. Varsın konuşulsun. Konya'nın konuşulacak mevzusu olsun. Ama şunu da bilin ki 17 Aralıkta trenin burnunu gördükleri zaman yine konuşacaklar. O zaman da, 'Yav şu trenin ön tarafının eğimini de çok dik yapmışlar, biraz daha dik olsaydı daha ihtişamlı olurdu' diye konuşulur. Önemli olan vatandaşın çoğunluğunun memnuniyetidir. Biz aralıksız çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

-SADECE KONYA DEĞİL-

Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi bittiğinde bundan sadece Konya ile Ankara'nın yararlanmayacağını ifade eden Yıldırım, Konya-Eskişehir, Konya-İstanbul, Konya-Ankara-Sivas, daha ileride Konya-İzmir, Eskişehir, Bursa, Bilecik, İzmit, Adapazarı gibi birçok vilayetin Konya'ya bağlanmış olacağını, Marmara'dan sonra bu hattın Edirne'ye oradan da Avrupa'ya uzanacağını söyledi.

Dünyanın her tarafından Mevlana'nın çağrısına kulak veren insanların hızlı trenle Konya'ya ulaşacağını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eskiden vals yapılarak geliyordu, şimdi hızlı trenle gelecek. O mistik havada Mevlevilerin sema gösterilerini, o güzel havayı teneffüs edip memleketlerine aynı şekilde trenle dönecekler. Böylece bu büyük insanın çağrısını, 'Gel ne olursan yine gel' diye başlayan o çağrıyı yerine getirecek. Bunun modern altyapısını da yapmak bize nasip oldu. Hükümetimize nasip oldu. Bugün Sayın Başbakanla birlikteydik. Kendisine bu programdan bahsettim. Kendisinin size selamı var, hepinize teşekkür ediyor. Hepinize gayretli çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor. Hayırlı uğurlu olsun.''

-YÜZDE 100 TÜRK-

Yıldırım, Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-Ankara hatlarında yabancı müteahhit ve personelin çalıştığını ancak Konya-Ankara tren hattının yüzde 100 Türk malı olarak nitelendirilebileceğini sözlerine ekledi.

Kendisine yüklenici firma yetkilisi tarafından verilen plaketin ardından Bakan Yıldırım, Polatlı ve Konya olmak üzere iki ayrı yönden törenin yapıldığı alana kadar ray döşeyerek gelen ekiplere çiçek verdi.

Yıldırım, son olarak da Konya yönünden gelen iş makinesinin üzerine çıkarak, hazırlanan butona basıp, Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattının son panellerinin serimini gerçekleştirerek birleştirdi.

Yıldırım, hattın panel serimi işleminin tamamlanması nedeniyle hatta çalışan personele ve gazetecilere kendi eliyle çikolata ikram etti.

-12 KİLOMETRE DOLGU-

Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin 250 kilometre/saat hıza uygun çift hatlı elektrikli sinyalli olduğu, Polatlı'dan itibaren toplam uzunluğunun 212 kilometre olduğu belirtildi. 33 milyon metreküp kazı, 12 kilometre dolgu ve 2 bin 30 metre uzunluğunda bir tünel kazılarak gerçekleştirilen Konya-Ankara arası hızlı tren hattına şu ana kadar 50 bin ton ray 700 bin adet travers döşendiği vurgulandı.

Hızlı trenle, Konya-Ankara arası mesafe 1 saat 15 dakikaya inecek.

http://www.haber7.com/haber/20101101/AnkaraKonya-hizli-trende-tarihi-adim.php
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
raydan cikmasinda.
 

ramboberk

Müdavim
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
4,418
Reaksiyon puanı
74
Puanları
0
Yok o hızlandırılmış hat
bu kendisi bizzat hızlı hat
 

Son mesajlar

Üst