Animasyon yapmak için hangi programlara ihtiyacım var?

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Konuyu açan arkadaşı bu işten soğuttunuz :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
blender 2.66 yı kullan:blush: ilk girdiğinde üstte download olucak girdiğinde en üstte windows 32 bits oolcak ona bak sonrada windows 32 bits in yanında blender 2.66 installer 35 mb olcak onu yükle[h=2]Windows 32 bits[/h]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende bu konuda çok istekliyim ama vaktim yok lise 2 ye geçtim ve lanet olsun ki vaktim ben buna hayalim demicem çünkü hayaller
insanın kafasındadır bence bu bir amaç olmalıdır.... ama elbet bir gün vaktim olacak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
steami indir üye ol sfm (source filmmaker) indir

ben bunu kullanıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben şimdi 11. sınıf bilgisayar öğrencisiyim.Öğretmenimiz daha yeni geldi bize uygulama yaptırmıyor,ikinci döneme ancak yapmaya başlarmışız bu durum normal mi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
5 dk lık bi animasyon oluşturacağım nasıl oluştururum bana yardımcı olun hangi proğramı kullanmalıyım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
pivot programı var ... movie maker programı ile beraber indirin pivotta animasyonunuzu tamamlayın daha sonra movie makerda filme çevirin ben bu kouda çok başarılıyım .. yalnız 3d değil söylemeden geçemeyeceğim:yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
reis sana söleyem böle programları sen hayatta yapamsın böle şeyleri firmalar tanıtımda falan yapıyorlar senin yıllarını alır yani sana göre deil sana göre tek program Pivot 3.1 bu program tam senlik fazla zor deil effect yükleyince feci oluyor ama bu programları ben şu an yapıyorum böle animasyonları yapmak için önerdiğim tek şey blender

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evet bencede ben cinema 4d yi rahatlıkla kullanabilirken diğerlerinde zorlanıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar parasız bir site falan yollar mısınız ? Cok istiyorum 3-4 dakikalık bir animsayon yapmak..:cool::yes::clap::tongue:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Scratch ile daha sade Animasyonlar geliştirebilirsiniz. Daha ileri seviyede çalışmalar için ise harici bir grafik programı ile grafikleri önceden çizip, animasyonunuza eklemeniz gerekiyor. Scratch'in kendi dahili grafik çizim kapasitesi sınırlı. Scrach bir yazılım geliştirme aracı (İDE) ücretsiz ve kolay kullanımlı (Bildiklerimizden daha kolay)

İnternet'te çok sayıda video'sunu ve yayınlanan örnekleri mevcut. Scratch mit edu sitesinden 1.4 sürümünü indirebilirsiniz veya üye olarak 2.0 sürümünü internet üzerinden kullanabilirsiniz. İndirmeniz durumunda, Scrach kod'ları dahil, Bilgisayar dilindedir (Türkçe)

Kodları yazmanız gerekmiyor, sürükle bırak yöntemi ile seçiyorsunuz. Bazen parametreler eklemek gerekebiliyor. Scratch daha çok programlamaya girer ama Animasyon için de mükemmel bir araç.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benımde 3d anımasyonu yapmam gerekıyo odev ıcın ama 3d ıle ılgılı bır bılgım yok hangı programı kullansam daha kolay olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım bu iş için en profesyonel uygulama "Autodesk Maya". Herkese tavsiye ederim , en profesyoneli bu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar 3d animasyon yapmak gerçekten zordur. Benim bu konulara yatkınlığım vardı. Bazıları fizikte iyidir, bazısı ağaca tırmanmada, bense bilgisayarda programları çok çabuk kavramada iyiydim. Mühendislik okuyorum, yani 3 boyutta görebilme kabiliyetim biraz ilerlemiş durumda. Bunun haricinde çizim de yapıyorum. Maya ya başladığımda günde 14-15 saat harcadım. Başta dolap, masa, sandalye yaptım basit şekiller. Bunların fotoğraflarını çektim, desen olarak atadım. Gerçek gibi oldular. Sonra kardeşimin gitarını modelleme seviyesine geldim. Tüm bunlar 4-5 günümü aldı. Yani gerçekten uğraşıldığında sonuçlara ulaşılıyor. Fakat maya 6-7 programa bedelmiş onu anladım. Yani ben daha basit modellemedeydim, 1-2 farklı modelleme tekniği daha vardı, insan modellemesi apayrı bir şeydi, animasyon, kemik yapısı, ışıklandırma, parçacıklar, fizik kuralları hepsi bu programda ve öğrenmesi uğraştırıcı. Birçok değer, gerçek dünyadan kurallar, İngilizce (Türkçe sadece 80 liralık bir eğitim seti buldum onun haricinde bir şey yoktu. İngilizce şart bence) bilgisi gerektiriyor.
Işıkları biraz öğrendim ve kardeşimin gitarına malzeme atamak (yansımalar, parlaklıklar, ışıldamaları sağlamak amaçlı) istedim. Render kalitesi artmazsa hiçbir şey gözükmüyordu. Arttırdım ve render süresi epey uzadı. Saatlerce 1 parçanın ışığıyla uğraşabiliyorsun uygun olması için. Ve gitarda onlarca parça vardı.
Yani eğer merak ediyor ve kendiniz öğrenmek istiyorsanız gerçekten sürenizi ve beyninizi yiyecek bir süreç. Baş ağrıları çekeceksiniz burada napacam şimdi diye. Bunların sonucunda birkaç hayvan, çeşitli animasyonlar, parçacık efektleri, uçan robotlar, 15-20 saniyelik animasyonlar yaptım kitapları ve tutorialları takip ederek. En önemli noktalardan biri bırakamazsınız. 2 gün sonra oturunca sıfırda bulabilirsiniz kendinizi.
Animasyon yapmak için 3boyutlu modelleme, ışıklandırma, kas yapısı düzenleme ve animasyonları (rigging di sanırsam adı), zbrush ve render motoru filan lazım. Ayrıca arka plan çok sade durmasın istiyorsanız ve 3d modelleme ile renderı uzatmak istemiyorsanız, photoshopla animasyon kalitesine uygun arka plan çizimi yapabilmelisiniz. Bu yüzden bir animasyonda bir takım çalışır. Biri karakter modeller, biri çevre modeller, biri çizer, biri ışıklandırır, biri ekstra efektleri ekler(patlama gibi...), sesler filan. Bunların hepsinde ustalaşmak gerekmez fakat yeteri kadar bilmek imkansız değildir. Ama bu göz korkutucu, baş ağrıtıcı sürece korkusuzca dalmanız gerekir. Bu yan etkileri azaltmak için kurslara gidebilirsiniz (biraz pahalıdır ama), sağlam bir eğitim almadan ve para dökmeden profesyonel çalışabilme kapasitesine gelmeniz ise pek olası değil. (Hiçbir şey imkansız değildir)

siannn

Asistan
Reaksiyon puanı
35
heveslenmeden önce iyi araştırmak lazım bu tür şeyleri. Hiç basit değil