Donanım Ani görüntü ve ses gitmesi

GEGEBYTE

Asistan
Herkese merhaba öncelikle pcde rastgele zamanlarda görüntü ve ses gitmesi yaşıyorum. Ve bu pc açıldıktan saniyeler sonra dahi gerçekleşebiliyor. Bunun yanında görüntü ve ses gidince kasadaki reset tuşu dahil hiçbir şey çalışmıyor. Ben de psu dan kapatıyorum ve bunun iyi bişey olmadığını da biliyorum. Bu sorun yaklaşık 7 aydır var ve bir ara düzeldikten sonra tekrar başladı. Artık iyice canımı sıkmaya başladı. Sadece bunlar da değil, bazen CPU sıcaklığını –(eksi) derecelerde gösteriyor (asus ai süite dahil). Pcnin her şeyi tam chipseti, ekran kartı sürücüsü, yani denemediğim hiçbir şey yok. Şu an biosda cpu frekansını 3.7 de sabitledim çünkü bios ayarlarımda da sıfırlayıp masaüstüne geldiğimde ise işlemci frekansım ve voltajım sapıtıp apayrı değerlere geliyor(mesela 2.7ghz). Bunların dışında bazen de tüm fanlar ya son devirde çalışıyor, ya da hepsi duruyor. Bunları Asus AI Suite programından kontrol ediyorum. Sorunun bu olduğunu düşünüp programı kaldırdım fakat değişen bişey olmadı. Lütfen bu konuyla ilgilenin. İyi günler.
 

enes.wtp

Asistan
Konudan okudukça Türkçe'yi unuttum.

Bilgisayar dizüstü mü? Masaüstü ise BIOS pilini çıkartın ve biraz bekledikten sonra takın. Harddisk'inizi kontrol edin.

CrystalDiskMark, CrystalDıskInfo gibi yazılımlar kullan. Memtest86 testi yapınız.
 

GEGEBYTE

Asistan
1 ay öncesine kadar hiçbirşey yoktu ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konudan okudukça Türkçe'yi unuttum.

Bilgisayar dizüstü mü? Masaüstü ise BIOS pilini çıkartın ve biraz bekledikten sonra takın. Harddisk'inizi kontrol edin.

CrystalDiskMark, CrystalDıskInfo gibi yazılımlar kullan. Memtest86 testi yapınız.
Masaüstü bios pili olayını herseyini denedim harddiski kontrol etmedim ve aşağıda yazdığın programları kullanmadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ryzen 5 2600x
-Msi Gtx 1060 Gaming X 6gb
-Asus Rog-Strix B350-F Gaming
-16gb Gskill RipjavsV 2400mhz
-Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
-Cooler Master MasterBox Lite 5 600w 80Plus
- Corsair SP120 RGB Fan Kit
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aid 64 stability test yaptım ve hiçbir şey olmadı bir gün de saatlerce (yaklaşık 10 saat) oyun yükledim, hiçbir şey olmadı ama dün PC yi açtıktan 30 dk sonrA dizi izlerken pat diye gitti
83354DF4-E4DC-4A05-994D-048614105D6F.jpeg
 
Son düzenleme:

GEGEBYTE

Asistan
OCCT PSU testi de yapınız. Bilgilerin önemli olduğu testleri söyledim, lütfen yapınız ve bilgileri aktırınız.
20200410-105827-CPUOCCT.png
OCCT-Screenshot-20200410-105734.png
OCCT-Screenshot-20200410-105756.png
OCCT-Screenshot-20200410-105807.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bu occt testleri ortalama kaç Dk olmalı?
 

Ekli dosyalar

  • OCCT-Screenshot-20200410-105734.png
    OCCT-Screenshot-20200410-105734.png
    112.3 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Bios güncellemeyi yapabilirseniz bi deneyin derim ama bios güncelleme tehlikeli olabilen bir iştir. Önlemlerinizi alıp öyle bios güncelleyin. Şimdiki bios görünüşe göre sakat.
 

GEGEBYTE

Asistan
Bios güncellemeyi yapabilirseniz bi deneyin derim ama bios güncelleme tehlikeli olabilen bir iştir. Önlemlerinizi alıp öyle bios güncelleyin. Şimdiki bios görünüşe göre sakat.
neden? biraz açıklar mısın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios güncellemeyi yapabilirseniz bi deneyin derim ama bios güncelleme tehlikeli olabilen bir iştir. Önlemlerinizi alıp öyle bios güncelleyin. Şimdiki bios görünüşe göre sakat.
bios günellemeyi biliyorum son sürümü birdaha deneyeceğim o da olmazsa bir eski sürüme bakacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu sayfadaki 5216 sürümünü kullanıyorum şuan.Birazdan 5220 sürümünü deneyeceğim. o da olmazsa 5204 deneyeceğim. Peki denerken hangi yukarıdaki programı kullanayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

şuam bios default ve işlemci 4.0Ghz de duruyor bu normal mi?
biosta 3.6 gözüküyor
 
Son düzenleme:
Şu an biosda cpu frekansını 3.7 de sabitledim çünkü bios ayarlarımda da sıfırlayıp masaüstüne geldiğimde ise işlemci frekansım ve voltajım sapıtıp apayrı değerlere geliyor(mesela 2.7ghz). Bunların dışında bazen de tüm fanlar ya son devirde çalışıyor, ya da hepsi duruyor. Bunları Asus AI Suite programından kontrol ediyorum. Sorunun bu olduğunu düşünüp programı kaldırdım fakat değişen bişey olmadı.

Buradaki yazdıklarınız bana sanki asus ai suite programı ve/veya virüs tehlikesi sonucunda bios da kararsızlık olabileceğini düşündürdü... Ayrıca asusun sitesinde yeni ve beta olmayan bir kararlı sürüm mevcut ise yüklemeniz iyi olur düşüncesindeyim. Bios sakat gibi görünüyor veya biosa yanlış öneriler sunabilir virüslü bir asus ai programı, silseniz dahi kırıntıları veya hatalı ayarları devam edebilir...

Eğer bios güncelleme sonrası da durum düzelmez ise en temiz ve kolay yol yedeklerinizi alıp temiz format ile işi çözmektir.
 

GEGEBYTE

Asistan
Buradaki yazdıklarınız bana sanki asus ai suite programı ve/veya virüs tehlikesi sonucunda bios da kararsızlık olabileceğini düşündürdü... Ayrıca asusun sitesinde yeni ve beta olmayan bir kararlı sürüm mevcut ise yüklemeniz iyi olur düşüncesindeyim. Bios sakat gibi görünüyor veya biosa yanlış öneriler sunabilir virüslü bir asus ai programı, silseniz dahi kırıntıları veya hatalı ayarları devam edebilir...

Eğer bios güncelleme sonrası da durum düzelmez ise en temiz ve kolay yol yedeklerinizi alıp temiz format ile işi çözmektir.
asus ai fan hızını kontrol için ondan mı kaynaklı olabilir diyosunuz yani?
sileyim mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben biosu daha kararlı sürümünü kurup biosu sıfır kullanıp gelişmelerden haberdar ederim sizi
 
Hocam olabilir de olmayabilir de, sonuçta bios işi bu yapay zekalı programlar eşliğinde yapıyorsa ve bu programlarda da virüs bulaşmış ise çakışmalar, tutarsızlıklar yaşanıyor olabilir. Zaten 5220 de de dediği gibi:

Update AGESA 1.0.0.3ABBA to improve system performance. yani tavsiye ediyor sistem performansını artırman için... Yararlı olabilir.
 

GEGEBYTE

Asistan
tamamdır o zaman zamanla bios deneyerek mi yapacağım yoksa bir program kullanayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

@PARAzitCELL foeumda dolaşırken yine görüntü gitti
 
Son düzenleme:
Üst